Fórum segítségkérés újabb elöl     új hozzászólás


Zaklató szomszéd nem áll le

Krigi # e-mail 2015.07.28. 14:09

Tisztelt Jogi Fórum!

Társasházban élünk, 5 és fél éve zaklat minket a felettünk élő 70 éves öregasszony! 2010 február óta minden nap hangulattól függően 20-30 (néha több) alkalommal súlyos tárgyakat vág a padlójára. Ez 0-24 óráig bármikor megtörténik nappal és éjszaka is! Ünnepnapokon sem kímél minket. Ha kértük szépen, hogy hagyja abba ordibált velünk obszcén szavaktól nem kímélve! Nem hagyta abba, többször hívtunk rendőröket (utoljára tegnap). Már harmadszor jött le ököllel verni az ajtónkat, közben magából kikelve ordibál. Addig nem tágít amíg ki nem nyitjuk az ajtónkat és nem ordibálhat a lépcsőházban! (Aztán körbe megy, hogy ugye a földszinten is jól hallatszott?!). Folyamatosan megalázó szavakkal illet minket. Közben arra figyel, hogy az hallatszon neki van problémája velünk.
Mi 2014 decemberben feljelentettük, folyamatban van a nyomozás zaklatás és becsületsértés megalapozott gyanúja miatt! Ez mostanában derülhetett ki a számára (le is hallgat minket, ő mondta), mert az utóbbi 1 hónapban lendült bele a zaklatásba még jobban...

A kérdésem az lenne, hogy: ha veri az ajtónkat és ordibál(ordibálnak a 19 éves unokával), és én leöntöm egy vödör vízzel az minek számít?!

Bea1 # e-mail 2015.07.28. 17:15

ha elénekled utánna, hogy zöld erdőben jártam, piros tojást láttam, akkor locsolkodásnak.

Bea1 # e-mail 2015.07.28. 17:17

videózd le belülről, minden esetben. azt megtehetesd. megcsúszik a vízen, vagy megfázik, vagy az orrába megy a víz, az súlyosabb probléma.

lajcsó # e-mail 2015.07.28. 20:41

"én leöntöm egy vödör vízzel az minek számít?!"
Ha nagyon szigorú a bíró, akkor tettlegesen elkövetett becsületsértésnek.

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd

Krigi # e-mail 2015.07.29. 08:05

Nem tudjuk, hogy mi van neki diagnosztizálva, de ez tényleg őrület. Vagy több, sokkal több.
Ha lapozok egyet, és nem veszem figyelembe a zaklatását 2010 február óta és a becsületsértését (amik folyamatosan zajlanak)akkor is durva. Az utolsó két hónapban minden határon túl ment, minden elfogadható emberi viselkedést zsigerből elfelejti.
Harmadszor verik ránk az ajtót, addig nem tágítanak amíg ki nem nyitjuk. Porig aláz minket az ordibálásával. A házban a szomszédoknak, az utcán számára idegen embereknek terjeszti rólunk a valótlan dolgokat. Hozzánk meg visszajutnak a "rémhírek". Mióta tudomására jutott, hogy decemberben feljelentettük, azóta mindenkinek azt állítja: mi zaklatjuk 5 éve, nincs nyugalma tőlünk, hangosan élünk, ő beteg, felkopogunk hozzá, szexuális életünket teregeti ki!!!!
Az ajtódörömbölésekkor azt sorolja ordibálva, hogy mi zaklatjuk őt. A poén, mi ezeket már december óta nem egy jegyzőkönyvbe mondtuk a rendőrségen! Elmondása szerint lehallgat minket, állítólag rögzíti is!!! Nem egyszer kiabál ránk olyanokat amit lakásban HALKAN beszélgettünk! (vagy csak mániákus hazudozó)Annyit "'mesélt" magáról, hogy évek óta kopogásokat hall az ajtóján. De mikor ki néz nincs is ott senki. Pszichológusnál volt, nyugtató + altató gyógyszereket kapott. Rendőrség ígérte, hogy megkeresik a kezelő orvosai, de nem tudjuk megtörtént-e. Semmi információt nem kaptunk még lassan 8 hónap alatt. Én megkérdeztem egy pszichológustól, ez elfogadott amit a feljelentett művel? Itt a válasz: "Mindenesetre kérhetnek igazságügyi elmeszakértői véleményt. Bár túl sokat ez sem fog változtatni. Ettől még a zaklatás meg fog maradni. A zaklatójuk nemes egyszerűséggel - elmebeteg. Persze hogy kérheti a kényszer gyógykezelést. Az a baj, hogy nagyon visszahúzódóak és csendesek. Védje meg magát, ne féljen. Ha kell ordítson ezzel a képződménnyel. Ne
törődjön semmi mással! Joga van a nyugodt élethez!"

Aki ilyeneket megmer tenni... hát rosszindulat nélkül beteg.
November 22 óta naplózom, mikor kopog le! Nem fogjátok elhinni, ebben a hónapban 477!!!! alkalommal dobott le vlmit a padlójára, vagy kopogott le vlmivel! Ma éjfélkor kezdte, 6kor ébresztett, 4 alkalommal zaklatott. Összesen a mai napig 2825!!!! alkalommal.
Elvette a nappalunk/ éjszakánk/ hétvégénk/ ünnepeink/ nyugalmunk/ lelki békénk/ magánéletünk....

Ez tényleg őrület!

Egyjogász #   2015.07.29. 08:07

Nem értem, miért gondolja mindenki, hogy aki ilyeneket csinál, az biztosan beteg.
A mi régi házunkban is volt egy hasonló öregember, rá azt mondta az orvos, hogy nincs neki semmi baja, egyszerűen csak gonosz...:)

Krigi # e-mail 2015.07.29. 08:15

mamamacoka

Teljesen igazad van! De amíg a hozzátartozója ököllel veri az ajtónkat hogyan várjuk el tőle, hogy tud velünk kommunikálni. A néni 180°- al elfordítva adja elő a történéseket pl. konkrétan a fiának. 2 napja volt falkában mindenki nálunk ordibálni, ne zaklassuk mi a szomszédot. (lentebb írtam mit terjeszt) Beteg, mi tapasztaljuk. Zavaros tekintettel, teljes hanggal ordibálva kb 5 percig, majd nem emlékszik rá hogyan került le hozzám az ajtónk elé... az ilyennel én nem tudok mit kezdeni. Persze egy ideig megpróbálunk/ megpróbáltunk elvonatkoztatni a zaklatástól. De basszus, a párom buszvezető, emberek ülnek mögötte, az életükért Ő felel. És mikor (ma is) még éjfél után ledob vlmit a padlóra, vagy éjszaka 2-3 szor felriadunk egyszerre! Ha délután pótolná az alvást, akkor sem tudja, mert MINDIG zaklat... Eddig csak tagadta, most már mi zaklatjuk őt. Vannak hangfelvételeim, rögzítettem őket. Rendőrségnek is átadtam, nagyon zavaros kiabálások. Nem tudok rájönni az ok-okozatra, miért teszi ezt. Viszont a családja (logikusan) neki hisz el mindent.

Krigi # e-mail 2015.07.29. 08:20

Egyjogász

A gonosz az 100 %, a betegséget meg amíg nem látom papírokon addig csak feltételezem! De mi fiatalabbak vagyunk megítélve, hogy gonoszak vagyunk ha 1 szegény idős emberre csúnyákat mondunk. Tudod sokszor előjön a gondolataimban, ilyet már normális ember nem MER megtenni amit ez az öregasszony... ez már felfoghatatlan. Lassan lezárt ügy lesz, annyit tudunk hogy nem áll meg nyomozati szakaszban... tudom, ez nem jelent semmit. Ott a lényeg, hogy beteg vagy nem. Ha nem: akkor 1-5 év...

Krigi # e-mail 2015.07.29. 08:42

Két poén is van:

  1. Vasárnap délben elviteti magát a mentőkkel, hordágyon, még menni sem tud... hétfőn 14 órától ledob a padlójára percenként valamit. Egyet visszakopogok, mert undorító hangosan és sűrűn zaklat... lejön ököllel verni az ajtónkat, hogy miért kopogtam fel????? Majd ordibál, fel-alá rohangál a lépcsőn kb. negyedóra alatt, hol előttünk, hol fél emelettel feljebbről ordít az "onokával" együtt! Pusztán csak azért mert most jöt ki a kórházból és beteg és nyugalom kell neki. HMMMMMMM? Mi van? Milyen beteg, ha másnap kidobja a kórház????
  2. "Mi büdösek vagyunk és dől a bűz felfelé tőlünk!"

Hetente két alkalommal takarítunk, hetente 2-3 alkalommal mosunk, kánikulában naponta 5-6szor fürdünk, alaphelyzetben reggel-este... rend és tisztaság mániákusok vagyunk.
Aki ezt mondja rólunk: múlthéten egyszer sem hallottuk fürödni (40 fok volt), kórházba is fürdés nélkül vitette el magát (lehallatszik ha vizet enged, szórakozott velünk azzal is). Az emeletén élő szomszédok panaszkodnak rá, hogy mindig résnyire van nála az ajtó (hallgatózik is), állandóan jön ki a bűz + bonus track az ágyneműit a lépcsőházba szokta kirakni "szellőztetni" ami savanyú izzadságszagú!!!!!!!!!!

Akkor a mi illataink a bűzösek? A saját szaga meg kellemes tavaszi rét...

Egyjogász #   2015.07.29. 09:31

"Mert akinek epp az elmeje, nem csinal ilyeneket."

Dehogynem. Unalomból, "szórakozásból", nettó gonoszságból. Elég meredek dolog valakire, aki számodra megmagyarázhatatlan, irracionális, furcsa dolgokat csinál látatlanban kijelenteni, hogy beteg.

Ez egyébként a kérdező számára sem túl nagy segítség, mert ha "beteg" (értsd: bolond), akkor még csak felelősségre sem fogják vonni a tetteiért.

Vannak egyébként időskori demencában szenvedő betegeket is ellátó idősotthonok, elhelyezhetné a család ott a szomszédnénit, egyetlen probléma, hogy egy jobb hely 150-200 ezer/hó, de még a rosszabbak is 100 ezer körül vannak.

Krigi # e-mail 2015.07.29. 10:40

Mindenki jól átlátja a helyzetet, köszönöm szépen a véleményeket.

Ezeket olvasva egy tömör kérdésem van:
Én melyik hatóságnál és mit jelezhetek, esetleg kérhetek?

Jeleztem, a nyomozás még tart. Rendőrség és ügyészség akik foglalkoznak az üggyel. A bíróság is képbe jött a becsületsértés miatt. Július 14- én volt meghallgatásunk a "feljelentés pontosítására" hivatkozva. A bírósági titkárság jelezte, átküldi az anyagot az ügyészség részére. A becsületsértés és zaklatás összetartozik, mindkettő eredeztethető külön-külön a másikból. Ha a nyomozás a fenti időpontban befejezett lett volna akkor a bíróság külön a becsületsértést végig vitte volna. Így együtt a kettőben lesz valamilyen döntés. A nyomozónak jeleztük két hete, hogy szeretnénk egy kérhetnek igazságügyi elmeszakértői véleményt valamint kényszer gyógykezelést ha SZÜKSÉGES! Akkor azt mondta egyeztet a felettesével. Mi jövőhéten megyünk kiegészítést jegyzőkönyvbe mondani mivel 2 napja megint volt kirohanása a néninek. Akkor, a jegyzőkönyvbe jelezhetek a fentieken leírt dolgokon kívül még valamit?!

ius latratus # e-mail 2015.07.29. 13:55

November 22 óta naplózom, mikor kopog le! Nem fogjátok elhinni, ebben a hónapban 477!!!! alkalommal dobott le vlmit a padlójára, vagy kopogott le vlmivel! Ma éjfélkor kezdte, 6kor ébresztett, 4 alkalommal zaklatott. Összesen a mai napig 2825!!!! alkalommal.

Persze. De a néni a zizi...

Vannak hangfelvételeim, rögzítettem őket.

Ügyes. Mintha az előbb éppen az lett volna a baj, hogy a néne ugyanezt teszi.

A nyomozónak jeleztük két hete, hogy szeretnénk egy kérhetnek igazságügyi elmeszakértői véleményt valamint kényszer gyógykezelést ha SZÜKSÉGES! Akkor azt mondta egyeztet a felettesével.

Mert nem akart elhajtani a halál f@szára. Majd pont te fogod elrendel(tet)ni a gyógykezelését, mi?
Ugyan már!

Krigi # e-mail 2015.07.29. 15:21

ius latratus

"Ügyes. Mintha az előbb éppen az lett volna a baj, hogy a néne ugyanezt teszi."
A "néni" a mi magánéletünket rögzíti (szerintem üres fenyegetés), ami lakáson belül hangzik el. Ergo én: azt rögzítem rendőri kérésre, amit nyilvános területen pl. lépcsőházban zajlik.

"Majd pont te fogod elrendel(tet)ni a gyógykezelését, mi?
Ugyan már!"

Pont én/mi! A hatóságok segítségével. Nem gondoltam, hogy én mondom valakinek, hogy "csókolom tessék ezt meg azt csinálni a szomszédommal!" A lefoglalt bizonyítékokon minden szava rögzítve van, amit kirohanásaikor ordibál! Ügyészségen, vádemelési javaslatnál megtehetem... ki a sértett, kit kell "megvédeni"? (lehet a szomszédot saját magától)

ius latratus # e-mail 2015.07.29. 18:47

Aha, oké.
Ha túl sokat mantrázod, meggyőzheted magad.
Engem biztos nem.

Krigi # e-mail 2015.07.29. 20:50

ius latratus

Bunkózni menj máshova!!!!! Ha nem érdekel minek kellemetlenkedsz itt.... minősíthetetlen!

Resa #   2015.07.29. 21:02

Itt nem a demencia a lényeg. Lehet demencia is a háttérben, de a leírtak alapján a következők jöhetnek számításba: gonoszság, személyiségzavar, egyéb pszichiátriai betegség. Látatlanban eldönteni ezt nem érdemes. Nem is tudom, hogyan merülhetett fel a demencia szó. Itt abszolút ennek nincs köze a témához. Ennél azért sokkal másabbról van szó. Mielőtt valaki leír egy diagnózist, érdemes tájékozódni.
Régen egy periférián lakó ember feljárt a városba a pszichiáteréhez, mert ide irányította valaki. Azt mondta, üldözik, meg akarják ölni. Skizofrénia dg-t kapott. Sok év múlva egy másik pszichiáter megörökölte ezt a beteget és vette a fáradtságot, elutazott az illetőhöz. A faluban élőket megkérdezte, akik elmondták, kezdetben jó poén volt piszkálni, mert olyan nyámnyilának tűnt. Aztán bedurvultak a fiatalok és olyanokat kiabáltak utána, hogy megölünk. Ezzel a skizofrénia dg-vel diagnosztizált illetővel évekig szedettek antipszichotikumot. Már nincs ilyen dg-je, de már évek óta a gyógyszermellékhatások miatt kell orvoshoz járnia.
Az ilyen helyzetekre a jogi segítség mellett pszichológiai lehetőség is van, ami sokszor hamarabb segít, mint a hónapokig, évekig tartó procedúra.
Érdemes elmenned pszichológushoz:

  1. Ötleteket ad, hogyan érdemes hatékonyan kezelni egy ilyen problematikus személyt.
  2. Ötleteket ad, hogyan ne menjetek ti tönkre lelkileg, testileg.

Nem kevés megoldási alternatívák vannak a pszicho területén belül is....

Krigi # e-mail 2015.07.30. 10:05

Köszönöm az eddigi segítségeket!

Krigi # e-mail 2015.07.30. 11:30

Azt esetleg valaki letudná írni, hogy pontosan mi a különbség a rendőrségen tett bejelentés és feljelentés között?

ius latratus # e-mail 2015.07.30. 11:48

Úristen...

Pici78 # e-mail 2015.07.30. 13:25

Tök gáz! Nekem is vannak zaklató szomszédaim! Szerencsére mostanában leálltak!
Krigi Szerintem a fentről jövő hangokat ne vedd zaklatásnak, hanem ignoráld őket és ne zörögj vissza! A fenti szomszédodat az zavarja, hogy te visszakopogsz! Ne tedd! Hallgass zenét, vagy nyomd el valahogy, ne figyelj oda, ha hallasz valamit a szomszédból! Azt is hallod, hogy a néni mikor fürdik, ez is gáz. Én is hallom, de nem érdekel! Nem foglalkozom vele! Te sajnos foglalkozol vele, ahelyett, hogy mással foglalkoznál! Meg naplót vezetsz, ez is hülyeség. Sajnos, akiknek nincs saját házuk, azok kénytelenek elviselni a szomszédokat. Ahol én lakom, 10 percenként elhúz egy villamos, és hallom. De ha ezzel foglalkoznék, amin változtatni nem lehet, már meg is hülyültem volna.

Krigi # e-mail 2015.07.30. 14:03

5 és fél év sok idő... ha elvonatkoztatunk, és nem zaklatásnak vesszük (???) akkor minek? Ha kérdeztük mikor hagyja abba a válasz mindig ugyanaz: "amíg el nem költözünk". Szándékos. Nem kopogunk vissza minden egyes lekopogásukra (többen is vannak), egyszer nem mentünk fel az ajtójukat verni! Mi mással is foglalkozunk, hidd el. Az öregasszony annyira el van hanyagolva a családja által, hogy a mi magánéletünkkel van elfoglalva. Ha meg kérdeztük, hogy ehhez mi köze van akkor azt mondta: "nagyon is sok". Nem, és nem uralkodhat egy idegen ember magánélete felett senki sem. Tudni kell(ene)hol a határ. Minden értelemben felettünk áll. Átérezni sem tudja senki, de nagyon zavaró ha alvásból éjszaka mondjuk 2-3szor felriaszt, mert neki olyan kedve van! Aztán ha ébren van hajnali órákban kezdi a "műszakot"! Napló rendőrség kérésére van vezetve, időszakosan "lefoglalják" tőlem! Nem ez a legnagyobb hobbim! Nem saját ház, saját lakás...
Leírnám a magán véleményem de nem kommentálom,inkább idegenek véleménye érdekel(t),és én eredetileg jogi tanácsot kértem volna itt (is). (közben megkapom már szakemberektől)

Resa #   2015.07.30. 20:58

Az a helyzet, Pici jó dolgokat írt le. Érdemes mérlegelned, belemész a játszmájába pl. visszakopogással vagy minden helyzetet ignorálsz. Tudtad, hogy a reagálásod olaj neki a tűzre? Adj magadnak legalább egy hónapot, ami alatt semmire nem reagálsz, max. egy mosollyal, közben pedig relaxálsz, füldugót használsz pl. Mi lenne, ha legalább kipróbálnád? Tudom, nem könnyű a dolgod és sokaknak azt kívánod, legyenek a helyedben akár egy órát és majd meglátják az igazadat. Arra is gondolhatsz, újabb történeteket írsz le, milyen rosszaságokat csinál a zaklató szomszédod. De! Minél többet írsz erről, annál feszültebb maradhatsz, mert a történetek leírásában nincs megoldás, csak Te vagy a feszkóddal és felsorolásaiddal. Igen, könnyű mondani, javasolni ezt....de nem olyan nehéz megtenni. Választhatsz: olaj maradsz, de akkor egyre jobban tönkremész vagy nem reagálsz, amire ő eleinte többet kopoghat, de aztán akár fel is adhatja. Erre a végkimenetelre van konkrét példám, hogy tényleg sikerülhet ignorációval javítani X helyzeten. Hosszú lenne leírnom a konkrétumot, de jól sült el az ismerősömnek, a zaklató költözött el.
Miért hagyod a feszkódat uralkodni? Ha ez nem jó, akkor miért ne tennél egy másik lépést, mert az eddigiek ugye nem váltak be.

Apalord # e-mail 2015.09.23. 06:29

Hasonló az én problémám is!
Csak nem a felettem lakik, hanem alattam:

Én is segítséget szeretnék kérni hogy hova fordulhatnék jogi megoldásért!
Kb. 1 éve költözött alattunk lévő lakásba egy kb. 70-75 éves idős asszony. Hamarosan az alábbiak történtek:

Rendszeresen, általában este 18 óra és éjfél között veri a falat valamivel.Alkalmanként 4-5x, ahhoz elég hogy felébredjünk.
Legalább 3 alkalommal jelentett fel a Kéményseprő Zrt-nél, hogy füstölünk, ill. nem visszük le a szemetet, hanem az ö kéményébe dobáljuk be és meggyújtjuk.A kéményseprő Zrt-től minden esetben kijöttek,ellenőriztek,majd elnézést kérve távoztak.
Többször feljelentett a közös képviselőnél is, kijött Ö is, természetesen semmit nem észlelt. egyébként 12 éve lakunk itt, és soha semmilyen probléma nem merült fel eddig.
Ki áll az ajtóba, az egész lépcsőház zeng a hangjától, mikor kiabál,hogy jön a falból a füst. Már az egész lakótelep ismeri az ügyet, kezdenek ránk furcsán nézni.

Voltam a rendőrségen, a körzetünk rendőrével beszéltem. Megígérte beszél vele. Semmi nem változott.
Beszéltem, a szociális osztállyal, nem tudtak segíteni.Írtam a város jegyzőjének segítséget kérve, nem tudtak segíteni. Megkerestem a fiát, aki, először még pozitívan állt a dolgokhoz, bár nem jött el személyesen. Később azt mondta, ez kettőnk dolga, oldjuk meg egymásközt.Mintha én valamit is tehettem volna a kialakult helyzetért.
Legutóbbi lépcsőházi kiabálása után, ahol szinte mindenki ott volt, elmentem újra a rendőrségre, feljelentési szándékkal. ( Jó hírnév megsértés, rágalmazás) A rendőrségen közölték ez a bíróságra tartozik.
Igazából a fiát jelenteném fel, mivel, bár nem vagyok szakember, ezt egészségügyi problémának látom. Az idős nénit magára hagyták, állítólag kisemmizték, nem látogatják stb.
De bármennyire is sajnálom, ettől még a mi nyugalmunk nem jön rendbe.
Kérésem , hogy hova fordulhatnék segítségért, ill. ha csak a feljelentés marad,azt hova tehetem meg.
Köszönettel

Krigi # e-mail 2015.10.05. 08:36

Apalord:

Mivel a mi ügyünk több hónapja tart, a saját "menetrendünket" leírom. (hátha segít)

Ha 1 éve belüli a zaklatás, akkor birtokvédelmet lehet kérni az önkormányzatnál. Ha 1 éven túli a szomszéd zavaró tevékenysége, akkor rendőrség foglalkozik vele. Ebben az esetben pár tízezer forint szabálysértési büntetést szabnak ki a szomszédnak. Elvileg macera, nem minden esetben büntetnek. "Sima" belejelentést lehet tenni a rendőrségen, akkor csak nyoma lesz a bejelentésnek hivatalosan a rendőrségen. Bármennyiszer meg lehet tenni, elvileg abból még nem lesz "ügy". Csak ha feljelentés is születik esetleg.
Mivel büntetendő cselekedetei vannak: feljelentheted a területi rendőrkapitányságon. Elindul a nyomozás, tanúk kihallgatása... ajánlom a falveréseit hangrögzítővel rögzíteni (zaklatás), a későbbiekben jól jön majd! A kiabálásához jól jön, hogy mások is hallották rajtad kívül! Szintén tanúk. Azt is rögzíteni kellene, ha a jövőben még ordibálna!

A nyugodt élet mindenkinek alapvető joga. Különösen ha saját lakásban rendszeresen és hosszabb ideje zaklat valaki.
A bíróságra tartozik a büntetés kiszabása, de előtte jó pár hónap mire odajut az ügy... (saját tapasztalat)

K.Károly # e-mail 2019.06.26. 18:08

Tisztelt jogi fórum!

Van egy olyan problémám, hogy kb. két éve ideköltözött a szomszédba egy házaspár kisgyerekkel ( kertes ház), élősszőr normálisnak tűntek becsöngettek flexet kértek , mert nem tudnak fűteni , adtam is nekik! később kikezdték a másik szomszédot ordibáltak rá minden ocsmányságot, feljelentették a gyámügyön stb. bíróság lett belőle! Később jöttem én ha csak pár percig is mertem flexelni vagy fűrészelni egyből rám hívta a rendőrséget, a nejem összefutott velük a városban megszólította őket miért jelentgetnek a rendőrségnek! Válaszuk szerint én feljelentettem őket a kutyájuk láncon tartása miatt az önkormányzatnál! Természetesen én ezt nem tettem meg, mert ráadásul a kerítésük is elég rozoga és ha elengedi kutyát könnyen utat talál és átjön. Mostanában sokat itthon van a férfi (lehet, hogy kirúgták, mert a Sparnál dolgozott és őket is feljelentette és még a környékünkön sok embert!) és ordibál szitkozódik az udvaron " mocskos pilisiek" és hasonló megjegyzéseket tesz a nejemre is aki itthon van a fiammal ápolási díjon, mert a születése óta beteg csak speciális iskolába járhat tanulási nehézségek miatt, rá meg azt kiabálja : " büdös neki a munka" stb. kérdem én mi köze van hozzá és mit tudok vele csinálni? A saját anyját is szidja aki vette neki ezt a házat, a három év körüli fiát így tanítja beszélni: köcsög mama, g..i mama" Nem vagyok benne biztos, hogy normális állítólag gyógyszert kel szednie de szerintem nem szedi!
Tegnap már én sem bírtam és átordítottam, hogy hagyjon minket békén azt válaszolták: "én mindig átnézek hozzájuk" Az igaz ha nagyon ugat a kutyájuk néha rászólok! És van hátul egy méter sávom amit néha megnézek és ha nagy a fű lenyírom de hanem tetszik nekik csináljanak magas palakerítést! Tönkreteszi az emberek életét!

Köszönettel: Kardos Károly