Zaklató szomszéd nem áll le


rigoz # 2019.06.26. 17:54

Tisztelt Károly!

Jogi megoldás az Ön problémájára is elsődlegesen a birtokvédelem kérése lehet a települési jegyzőtől, illetve a szomszéd feljelentése az illetékes járásbíróságon zaklatás miatt, de ez csak valószínűleg tovább mérgesítené a viszonyukat, utóbbi ráadásul illetékköteles (10.000Ft) is és a bíróságon kénytelenek lennének találkozni egymással még ráadásul.

Azt viszont furcsállom a leírtak alapján, hogy valótlan bejelentés szabálysértése miatt a szomszédját nem vonták még szabálysértési eljárás alá, ami egyébként elzárással is büntethető.

Megjegyzem, hogy a "mocskos pilisiek" szerintem a becsületsértés jogi alsó határát még nem lépi át, a büdös neki a munka is valószínűleg csak a becsületsértés szabálysértési szintjét éri el.

Ha őrjöng éppen, veszélyeztető magatartást tanúsít, akkor azonban rendőrt emiatt is lehet rá hívni és Ők a mentősökkel bevihetik a pszichiátriára.

gerbera317 # 2019.06.26. 18:53

Engem sokkal jobban izgat ez: „flexet kértek, mert nem tudnak fűteni”. Lehet, hogy én lakom szar helyen, de mifelénk a flex nem olcsó mulatság. Legalábbis annyira nem olcsó, hogy bárki is azzal fűtsön.

lajcsó # 2019.06.27. 06:27

"a szomszéd feljelentése az illetékes járásbíróságon zaklatás miatt"
Nem a járásbíróságon kell feljelenteni hanem a rendőrségen! A feljelentést írásban tedd meg mindent tényszerűen, pontosan leírva! Lehet, hogy a feljelentés miatt, továbbra sem fér majd a bőrében, akkor majd ezt is jelentsd a rendőrségen, had legyen neki súlyosbító körülmény.

Tyutyuka # 2019.07.15. 23:05

Én halálosan rettegek a kigyúrt börtönviselt pszichopata szomszédomtól, aki számtalan kárt csinált körülöttem úgy, hogy nem tudtam, csak sejtettem, hogy ő tette, de két éve nekemesett és elkezdett cigányozni, fenyegetni. Megigérte hogy elintéz a kutyáimmal együtt, a kutyámat meg is mérgezte, láttam reggeleként hogy ő is kijön a kerités mellé, amikor kiengedem a kutyákat és ha meglát elviselhetetlen dolgokat kiabál át röhögve. Én nő vagyok, egyedül, ő férfi, feleséggel, aki ugyanilyen gonosz.
Megrongálta az autómat többször, de azt le is fényképeztem, hogy a szekuriti cég egyenruhájában a kapumban a virágaimat levágja és beszórja a kapu elé, hogy rendezetlen legyen a ház. Ezt többször megcsinálta már, a lépcsőmre szórt rózsaágakat meg mindenféle növényt amit levágott. Nem tudok úgy kimenni a kertbe, hogy ne óbégasson, fenyegessen, megdöglesz, megdöglesz, köcsög és hasonlókat. Férfitól ilyet még életemben nem hallottam. Élvezi hogy félek tőle, tudom, de a kutyám szenvedéei és halála óta olyan rettegés van bennem, hogy sokáig aludni sem tudtam és minden reggel pánikban ébredek, hogy ma mi következik. A kutyáimat a házban tartom, féltem tőle, de nagyon nehezen szánom el magam, hogy kiengedjem, mert azonnal megjelenik és már a hangjábtól is rosszul vagyok. Feljelentettem de a polgármester a haverja és miután szekuritis, a rendőrök is a haverjai. Az adatvédelmi fórumban leirtam, hogy a rendőrségen ellenem forditottak mindent, bár ő zaklat engem és károsit meg, hangfelvételek vannak, mégis állandóan megszüntetik a nyomozást. Egyszerűen nem tudom kezelni ezt a helyzetet. Mivel a polgármester barátja és a fia is a városháza rendszergazdája, a jegyző sem hajlandó eljárni ellene.

rigoz # 2019.07.16. 00:14

@lajcsó: Magánvádas cselekményt a bíróságon kell feljelenteni, a rendőrség ugyanis az ügyészségre továbbítja azt, az pedig - mivel rendszerint a vád képviseletét ilyen ügyekben nem veszik át - az illetékes járásbírósághoz.

Csak az időt húzza, ha a magánvádas eljárásra tartozó cselekményt a rendőrségen jelenti fel, ha pedig a bíróság észlel közvádas cselekményt, akkor az továbbítja a rendőrségre az illetékes ügyészségen át.

Alapul szolgáló jogszabályhelyek: Be. 379. § (3)-(4) bek.-ei, 765. § (2) bek., 766. § (1) bek. a) pontja és (4) bek.

rigoz # 2019.07.16. 00:45

Tisztelt Tyutyuka!

Erre egy jó megoldás van csak, de az nem jogi természetű: a költözés.