Kémeny bontás, építése...

Gabben30 # 2017.02.13. 15:27

Nanemaaa köszönöm megtisztelő válaszodat!!!

nanemaaa # 2017.02.13. 14:50

Épületen lévő kémény elbontása, vagy új építése nem engedély köteles. AZ más kérdés, hogy az elkészültét követően a kéményseprőnél a megszüntetettet töröltetni, míg az újat használatra alkalmasság szempontjából és kémény nyilvántartásba vétele okán be kell vizsgáltatni.

Egyebekben fogalmam sincs, hogy a tanácsadód mire gondolt.

Gabben30 # 2017.02.13. 11:58

Tisztelt válaszsadó!
Vásárolt házunknál felujítasba kezdtünk.
Sajnos utólag értesültem arrol hogy a 3db kéményt és az egyik benti főfalat nem szabadott volna elbontani engedély nélkül!! Természetessen teljessen szakszerűen statikus közreműködésével lesz kivaltva a főfal... de engedélyt nem kertünk rá. Es új fűtésrendszer kiépítésénél nem a házban, hanem a házon kívül egy a háztol kb 3métrre lévő melléképületben szeretnénk a vegyestüzelésű kazánt és az új kéményt berakni. Mai napon beszeltem egy volt kéményseprővel aki hívta fel a figyelmem hogy engedélyköteles lett volna a bontás... és kerdeztem hogy az új építésének mi a folyamata, azt mondta hogy szerinte egy gépésszel kell megterveztetni az egész rendszert és benyujtani kiskunfélegyházi központba és ha elfogadják akkor utana szabad csak megépíteni a kéményt....
Teljess kétségbeestten kerdezem hogy valaki utba tudna igazítani? Milyen bírságra, vagy következményekre számitsunk? És az új kémenyt akkor hogyan kellene eljárni.. ?
Várom válaszukat.
Tisztelettel!!!