Zajos gondok


Két Lotti # 2002.09.03. 14:00

Szokmszédokkal csak önkormányzat útján érdemes tárgyalni, bár kerületileg változó, hogy mit is tesznek.

A lakatosműhelyet pedig nagyon egyszerűen be lehet záratni, ha nincs telepengedélyük, adott esetben még jól meg is bírságolják.

Önkormányzat iparosztályra érdemes menni.


Ügyvéd - Társasági szakjogász

4123Judit # 2002.08.30. 07:25

Segítséget szeretnék kérni. Van egy házrészünk, közös kapu bejárattal, közös udvarral. A gondot a szomszédunk okozza, ugyanis olyan hifi berendezéssel rendelkezik, hogyha bekapcsolja akkor nem lehet hallani a tévét, remeg az ablak, az ajtó félfa, a poharak a szekrényben. Hiába kértük hogy halkítsa le, amióta tudja, hogy zavar minket direkt bekapcsolja, csak hogy bosszantson minket. Már gondoltunk rá, hogy elköltözünk, de sajnos anyagi okok miatt erre nincs lehetőség, tehát marad a füldugó.
Az lenne a kérdésem, hogy hová lehet ilyen problémával fordulni, lehet-e valamit tenni akkor is ha nem este 10 óra után hallgatja hangosan a zenét?


Judit

Gabor (törölt felhasználó) # 2001.07.31. 09:14

Kedves Miklos,
Edesanyam lakasa alatt egy nyomda mukodott, reggeltol estig, es korulbelul olyan erzes volt, mintha vonatok robognanak szunet nelkul a lakasban.Kb.fel even keresztul probaltunk legalabb egy felnapos csendet kikonyorogni a tulajdonostol, de mivel a helyzet egyre tarthatatlanabb valt, es a tulajdonos egyre csunyabban viselkedett, a Fovarosi Onkormanyzathoz benyujtottunk egy panaszlevelet.A dolog nem volt konnyu, mert foggal-korommel vedtek a nyomdat, es hazudoztak ossze-vissza, raadasul az is megnehezitette a dolgunkat, hogy amikor az Onkormanyzattol kijottek zajszintet merni, valaki figyelmeztette onnan a tulajdonost, es nem inditottak el a kemenyebb munkagepeket.Summa summarum, kemeny harc volt, de megerte, egy ev utan a nyomdanak mennie kellett, es azota Anyukamnak meg az utca zaja is csak  lagy zene.Szoval nem szabad ennyiben hagyni, erdemes ezt a kegyetlen burokratikus jatszmat vegigjatszani, ugyanis mindenhol vannak megerto emberek.Ami meg segitseg lehet, nem szabad hivatalnokokkal targyalni, egyenesen a fonokokkel kell beszelni, ok sokkal kompetensebbek ami a torvenyek alkalmazasat illeti, es tobbnyire az empatia is jobban mukodik naluk.Sok szerencset kivanok.

Baracsi Miklós # 2001.07.30. 13:49

A közelmúltban vásárolt házunk kertje szomszédságában egy lakatos műhely működik egész nap (07-20 óráig) sőt még szombaton és vasárnap is. Mikor a házat kinéztük többször visszamentünk, hogy megbizonyosodjunk csendes mivoltáról.
Ez tavasszal volt és akkor nem dolgoztak benne. A műhely csak egy féleresz hát- és oldalfallal. A kert ettől teljesen használhatatlan. Mivel a zaj a megengedett egyenértékű zajszinttől 1-2 decibellel marad el az önkormányzathoz fordultunk, és kiderült, hogy nincs érvényes telephely engedélye. Beszéltünk a tulajdonossal, de nem változott semmi. A házat a kölcsönök miatt nem adhatjuk el. Mit tehetünk, hogy használhassuk a házunkat?


MBaracsi