szabálytalanul kijelölt gépkocsi beálló


nanemaaa # 2020.12.15. 08:28

drbjozsef
Igazad van, elkerülte a figyelmemet. Azt hittem, tulajdoni hányadot vásárolt.

drbjozsef # 2020.12.14. 09:04

(egyelőre, ha jól értem, előszerződést kötött, tehát nem bejegyzett tulaj.)

nanemaaa # 2020.12.14. 08:01
  1. Pereld be az eladót, mert a telken lévő parkolókat nem lehet áruba bocsátani, magyarán pénzt kérni érte. Az a telek osztatlan közös tulajdonú része, mely esetleg a társasház szmsz-e szerint bizonyos tulajdonosoknak kizárólagos használatába adható.
  2. Írásban nyújtsd be az építési hatósághoz az irat betekintési kérelmedet. Ha nem biztosítják, kénytelenek lesznek elutasítani a kérelmedet, ami ellen viszont tudsz perre menni.
  3. Építésügyi hatósági eljárásban az ingatlan tulajdonosa alapból ügyfél, így a problémádat már a használatbavételi eljárás keretében is jelezheted a hatóságnak, hiszen jogodban áll az iratokba betekinteni, nyilatkozatot tenni stb.
gerbera317 # 2020.12.12. 19:00

2 gépkocsi nem fér be, vagy egyik vagy másik
Így már érthető. (Általában csak vélt sérelmek szoktak ezek lenni.) Nos, ha valós a sérelem, és arról van szó, hogy 1 + 1 =/= 2, akkor a perelni kell az eladót. Kompromisszumnak nincs helye.

drbjozsef # 2020.12.12. 18:21

Szeritem meg neked nem ment át, de hát így szép a világ.

Akkor : pereld be.

lbalu # 2020.12.12. 18:01

Nem ment át a lényeg: 2 gépkocsi nem fér be, vagy egyik vagy másik. Viszont én is megvettem 4 millió ft-ért, másik tulaj is. A felfestés nem érdekes, ha hamarabb érkezik a másik tulaj, nem tudok beállni. Az eladó jól járt, én meg verekedjek meg minden este a helyemért?

drbjozsef # 2020.12.11. 21:10

lbalu,

Nézd meg azt a dokumentációt, ha tényleg az eredeti állapot szerepel rajta, egyik este felmarod a festést, és lefested aszerint. (már ha ilyen egyszerű, nem tudom mi nálad a "kijelölte").

Ha ezzel gondja van az illetőnek, megmutatod neki a dokumentációt, és menjen pereskedni ő az eladójával, hogy egy nem létező dolgot adott el neki.

Esetleg átadás után. Onnantól az építőnek a közösség dolgaihoz nem lesz köze, legfeljebb az ilyen esetekben - de az már nem a te eseted lesz, hanem a másik emberé.

lbalu # 2020.12.11. 19:42

Tisztelt Fórumozók!
Az alábbi problémával fordulok hozzátok:
Újépítésű társasházi lakás és a hozzá tartozó gépkocsibeálló vásárlására előszerződést kötöttem. A társasház megépült, átadás előtt vagyunk, a használatbavételi engedélyezési eljárás folyamatban. Időközben az eladó szabálytalanul kijelölt még egy gépkocsibeállót és ezt értékesítette is, úgy, hogy erről engem nem értesített, hozzájárulásomat nem kérte. Ezt a beállót úgy jelölte ki, hogy akadályozza, megnehezíti, az én beállómra történő parkolást, engem hátrányos helyzetbe hoz, nekem napi szintem problémát fog jelenteni emiatt a ki-be állás.
Tehát röviden, az eladó a szerződésünk megkötését követően, az ott rögzített állapothoz képest egy számomra kedvezőtlen helyzetet teremtett. Természetesen panaszomra, kérésemre, hogy állítsa helyre az eredeti állapotot nem reagál. Feltételezem, hogy a használatbavételi engedélyezési eljárásban az eredeti terveknek megfelelő rajzot nyújtotta be, szóval ott nem fog kibukni a dolog. Egyébként az építéshatóság engem nem tekint ügyfélnek, nem hajlandó betekintést adni az iratokba, így itt is tehetetlennek érzem magam. Mit javasoltok, hol, melyik hatóságnál érvényesíthetem jogaimat, akadályozhatom meg ezen szabálytalanul kijelölt beálló végleges létrejöttét. Ti mit tennétek?
Köszönettel: Balázs