Abban szeretnék tőletek tanácsot kérni, hogy van egy telkünk, aminek a végébe ültettem pár sor gyümölcsfát. Ez rég volt és azóta hatalmasra nőttek, én mindig gyönyörködök bennük. A telekszomszéd viszont azzal keresett fel, hogy legyek szives a gyümölcsöst kivágni, mert egy domboldalon vagyunk, ő a kilátásért vette meg a telket annakidején mikor építkezett. Valamint azt mondta ha nem teszem ő vágja ki. A probléma az, hogy a szóban forgó gyümölcsöst bár én telepítettem, nem az enyém már az a terület ahol van. Az a rész már más valaki tulajdona, de az egy nagy elhagyatott gazos rét, amiből én gondoltam, hogy egy kis részt hasznosítok. Nem szólt eddig érte senki, és soha nem is láttam arra tulajdonost felbukkanni, Régebben még traktorral kaszálta valaki, de már nagyon rég nem történt ott semmi. Körülbelül vagy 20 éve.
Az a kérdésem lenne, hogyha a szomszéd kivágja a fákat akaratomon kívül, ezt megteheti, valamint feljelenthetem érte? Bár tudom nem az enyém a terület, nekem sokat jelent az a gyümölcsös, és bár nem vagyok tulajdonos, a telekszomszéd se az.