Közbeszerzésről érthetően - fókuszban az elektronikus közbeszerzés | Budapest, 2019. április 4. csütörtök | Regisztráljon most!

Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


garázs bérlet

xeno # e-mail 2013.01.29. 09:04

Az ajándékozás a nagypapa halála után derült csak ki, amikor nem örököltem utána semmit. Az 1/6 rész csak azért van mert a nagymama halálakor az Ő 50%-ból apukám örökölt 1/3-ot. Így is igényt tarthatok a "köteles részre"? Erről még nem hallottam.

MajorDomus # e-mail 2013.01.28. 21:49

ügyvéd nélkül nem megy

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.01.28. 11:01

Nincs igazuk, a bérleti díjat meg kellene osztani, és bármikor kérheted a közös tulajdon megszüntetését.

(Csak a tényállás pontossága miatt: „csináltak egy ajándékozást nagypapával titokban így a fennmaradó rész 50-50%-ban hozzájuk került a nagypapa halála után. ” Ha valóban ajándékozás lett volna, akkor már a nagypapa életében megszerzik a tulajdont. Viszont akár ajándékozás volt, akár végrendelkezés, köteles részi igényed van, öt éven belül érvényesítheted azt is.)

www.kbs-ugyved.hu

xeno # e-mail 2013.01.28. 07:53

Volt nagypapának és nagymamának egy garázsa. 50-50% tulajdonban. Nagymama meghalt és a 3 gyereke örökölte 3*1/3-ban a részét. Apukám meghalt, neki voltak a szülei. Majd a rokonok gyorsan csináltak egy ajándékozást nagypapával titokban így a fennmaradó rész 50-50%-ban hozzájuk került a nagypapa halála után. Elfeledkeztek hogy már nagymama után örököltem, mivel ki akartak túrni teljesen, így van egy garázsom 1/6-részt. A garázst nem akarják értékesíteni mert ki van adva valakinek havi 10e/hónap (de egyben kifizette az egész évet a bérlő) és valószínűleg nem is akarják eladni inkább kiadogatják. Ebből én egy fillért se kaptam és alá se írtam, hogy beleegyezem. A részemet nem akarják megvenni, fizetni nem akarnak. Valószínűleg ezt az állapotot akarják fenntartani, mivel avval érvelnek, hogy többségi tulajdonukkal azt csinálnak amit akarnak. Mik a lehetőségeim és igazuk van-e?