S.O.S. Legkésőbb holnap (Péntek) 11ig kellene a válasz


ildikó31 # 2006.04.28. 10:50

Kedves hkaty!

Amennyiben nekem szólt, hogy elküldené a térképet, az email címemre megteheti.
Nem lehet, hogy egy telek belterület is meg külterület is. Annak biztos, hogy más a száma.
Nem válaszolt még a rendezési tervre? Az Önkormányzatnál meg lehet nézni.


ildiko31

monalisa1 # 2006.04.26. 18:44

A telkedről sajnálatosan csak eddig mondhattad el, hogy "nagyon jó helyen lévő", mert a megépülő raktárak + jelentős teherautó forgalom miatt A KÖRÜLMÉNYEK LÉNYEGES VÁLTOZÁSA MIATT már kedvezőtlenné válik az eddigi helyzet.

Az építési engedélyt mint közvetlen szomszéd a 15 napon belül feltétlen fellebbezd meg! (Hívatkozz benne a fentiekre.)

Részetekről alaposan meggondolandó, hogy OTT épüljön-e fel a tervezett családi házatok?!

Akár fel is lehet ajánlani a szomszédos telek tulajadonosának, hogy napi forgalmi áron vásárolja meg a telketeket - ezzel ő a raktárai + belső forgalmi út stb. nagyobb területhez jut, ti pedig a pénzen vesztek máshol "jó helyen lévő" másik telket.

Mert egy cs.ház építésénél évtizedekre előre kell tudni gondolkodni, és ti még "elmenekülhettek" a várható sok kellemetlenség elől.

Ha sem az önkormányzat nem enged sem a raktáros szomszéd nem vásárol ki, bírósághoz fordulhattok az ingatlanra beálló jelentős értékcsökkenés okán - kártalanítást kérve -, de ez elég hosszú eljárás...

Mind az önkormányzatot mind a szomszédot perbe kell hívni.

hkaty # 2006.04.26. 16:23

Köszönöm eddigi válaszod!
Ma kaptuk meg a határozatot, miszerint megadták az építési engedélyt és 15 napunk van fellebbezni ellene. A lényeg, hogy azon a területen telkek első része belterület, a hátsó pedig maradt külterület. A szomszéd a hátsó részére építené a raktárat és a belterületre csak egy kicsit nyúlna át az iroda. AZt hiszem. De majd pénteken derül ki, mert akkor nézzük meg a terveket. A lényeg, hogy akár kül, akár belterület, nem szeretnénk, ha a telek mellett raktár lenne (nem is kicsi, 4 db), mert csak egy poros úton lehet eljutni a telekhez, ami pont a belterület résznél van. Tehát, ha én és a tesóim építenék 1-1 házat a telkünkre, akkkor minden nap a házunk előtt (persze más háza előtt is) robognának el a teherautók. Nem tudom ki örülne ennek. Arról nem is beszélve, hogy a telek utána eladhatatlanná válna, hiszen ki szeretne telket venni egy raktár mellett.
A másik, hogy én mindenféleképp oda szeretnék építkezni, hiszen nagyon jó helyen van, csöndes, közel van a központhoz (Kiskunlacháza)...Vagyis azért külterület a hátsó része, mert annak idején ezek mezőgazdasági földek voltak, egy út vezet oda (hátulról nem lehet megközelíteni, mivel a földek végén almás van. ha lehetne küldenék térképet, de nem tudok.Bár a neten van térkép , ha kell elküldöm, jobban megnézni.
Köszönöm

ildikó31 # 2006.02.10. 12:06

és át is minősítették beépítetlen telekké? mi áll a jelenlegi tulajdoni lap művelési ág rovatában?
Amennyiben építési telek, úgy a sérelmezett építkezést a ti hozzájárulásotok nélkül nem is lehetett volna megkezdeni. Az építési engedélyt kiküldik a szomszédoknak is és fellebbezni lehet ellene. Arról nem is beszélve, hogy látni kellene a település rendezési tervét. Ha abban a ti részetek lakóövezet, akkor ott vállalkozni nem is lehetne!


ildiko31

hkaty # 2006.02.10. 11:40

De már belterületté nyílvánították!
A környéken csak lakóépületek vannak. 1-2 telek van még, ami nincs beépítve.

ildikó31 # 2006.02.09. 15:03

milyen művelési ágú a telek? azt írod, hogy 12,38 AK, abbő arra következtetek, hogy szántó. Ha szántó akkor nemigen lehet rá építkezni. Meg kell változtatni a művelési ágat, ezért földvédelmi járulékot is kell fizetni, nem is keveset!


ildiko31

hkaty # 2006.02.08. 17:33

Tisztelt Jogászok!

Egy nagyon fontos kérdésem lenne. Remélem tudtok benne segíteni.
A lényag, hogy valamelyik nap kaptunk az önkormányzattól egy levelet, miszerint a telkünk (én+két testvérem) melletti telken egy hatalmas raktárat fognak építeni. Ma bent is volt apukám az önkormányzatnál, hogy rákérdezzen a dologra és elmondja, hogy ezt hogyan engedélyezhetik, hiszen ha felépül, a telkünk 2 millliót sem fog érni, ráadásul el sem tudjuk majd adni, mert ki akar minden reggel arra ébredni, hogy teherautók járnak az utcába. Tudni kell, hogy ez vidéken van, belterületen és az utcában is alig fér el 2 személyautó. Holnap kell bemenni, mert akkor jön vmi nő, aki az építési engedélyt adta és akkor lehet fellebezni. Most ahogy áll a dolog, valószínűleg fel fog épülni az az építmény, mert már elkezdték építeni. Viszont sem én, sem a testvéreim nem akarunk ilyen telekre majd családi házat építeni. A telek egy dupla telek, vagyis csak egy oldalról hozzáférhető, így csak két részre osztható meg. Vagyis az ajándékozási szerződés szerint (apuék ajándékozták nekünk) 6800m2 és 12,38Ak értékű. A lényeg, hogy mit lehet tenni, hogy semmiféleképp ne épüljön meg, vagy a veszteséget be lehetne-e hajtani. Igazából mi eladnánk a "szomszédnak"(ha nincs más m,egoldás, bár elég jó helyen van, közel a központhoz), mivel eladni nem fogjuk tudni, ha felépül a raktár, de kérdés, hogy megveszi-e. Magának a raktárnak a hasznos alapterülete 625,77m2 plusz a hozzá tartozó iroda. Apu azt mondta, a magaságga elég nagy lesz, ha megépül. Szóval nagyon jól jönne valami tanács, mert mi ehhez nem igazán értünk.