ismeretlen örökös felkutatásának módja

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.07. 14:24

Nem nézek utána. Azért kérdeztem, hogy ne kelljen. :P

gitron # 2007.06.07. 13:52

Érdekes! Egyidőben küldhettem a hozzászólást valakivel és egyszerűen elveszett.

Az utolsó lakhely szerinti jegyző a kulcs. Oda kell bejelenteni a halálesetet, ő veszi fel a hagyatéki leltárt, ha van hagyaték értesíti a közjegyzőt. (Szerintem még a hagyatékátadó végzésből is kap.)

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2007.06.07. 13:38

kbs néz utánna a hagyatéki eljárás szabályainak
látni fogod hogy a jegyző elég sok információ birtokában van ha nincs pl nincs hagytékátadó végzés /melyik közjegyzőhöz került az ügy volt e vagyontárgy vagy ennek hiányában irattárba helyezte az ügyet stb./

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2007.06.07. 13:33

ezt miért kérdezed?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.07. 12:33

Miért kellene az utolós lakhely jegyzőjének tudnia arról, hogy kik voltak az örökösei?

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2007.06.07. 12:10

sztem a halott utolsó belföldi lakóhelye szerinti jegyző sokat tud segíteni az ügyben

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.07. 11:43

Meglehet, a közjegyzőtől azért nem kaphatnak információt, mert nem is volt hagyatéki tárgyalás. Éppen ezért az is félő, hogy akkor sem lesz mit behajtani az örökösökön, ha meglelik őket.

Ha a neve meg az utolsó lakcíme megvan az elhunytnak, akkor az alapján a KEKKH-tól meg kaphatjátok a születési helyét meg az anyja nevét. Ez alapján az illetékes anyakönyvi hivatalban ki lehet deríteni, kötött-e házasságot, voltak-e gyerekei, és így tovább...

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2007.06.07. 11:29

nem tudom a közjegyző miért nem járható
nekünk volt egy jogutódlásos ügyünk
mi fevettük a kpacsolatot az örökhagyó lakóhely szerint illetékes közjegyzővel /tudtuk hogy melyik hónapban halt meg és tudtuk hogy akörzetben e hónap szerint melyik járt/jár el/
és nekünk odadta a hagyatékátadó végzés hiteles poédányát amiből kiderült minden
azonban szerintem az sem elképzelhetetlen csak lassab hogy a bíróság a kérésteknek megeflelően hivatlból keresi meg a közjegyzőt stb szerveket és kér be dokumentumokat

HE0222 # 2007.06.07. 11:09

Sziasztok,

jogerős ítélet kimondja, hogy az örökhagyó x összegű tartozást halmozott fel, melyért örökösei tartoznak helyt állni.

A kérdés, hogyan lehet felkutatni az állítólagos örökösöket, ha csak az örökhagyó neve és egykori lakcíme áll rendelkezésre? Halála pontos időpontja sem ismert, és az sem, hol halt meg. Közjegyzővel beszéltem, ez a vonal nem járható.
Elsősorban közjogi vonatkozású jogszabályi lehetőség érdekelne, személyes adatok védelme, stb. miatt, aki jártas benne, kérem, segítsen.

Köszönöm.