Autóhitel és behajtási költség

guba # 2010.12.21. 09:59

Ja, bocs, most látom, hogy lízingről van szó. Akkor elvileg valóban le kellett volna mondania.

guba # 2010.12.21. 09:58

Add el a roncsot, és fizesd ki a banknak!

Viktria # 2010.12.21. 09:23

Sziasztok!

Ügyünk elég bonyolult:2007.augusztusában lízingszerződéssel hoztunk ki egy autót.Most november 12-én karamboloztam,az autó totálkáros.A bank nem sokat várt,felmondta a szerződést.Egyben követeli a tartozást.A baj az,hogy cascora a biztosító 492000ft-ot fizetett a banknak,a roncs itt áll az udvaron,ám a bank a roncs értékét nem vonta le a tartozásból.
a felmondó levél pénteken jött.Mit kell ilyenkor tenni?

Jól jönne egy kis segítség.
Köszönöm.

szelep # 2010.12.21. 07:50

Kicsit érthetetlen volt az előző hozzászólás.
Töröltem a megfogalmazásból és bentmaradt pár szó...

TEHÁT!

Köszönöm!

Az ajánlatukat 2 nappal azután kaptam meg, hogy visszaküldtem az első ajánlatukat aláírva!
Ezt az első ajánlatot meg is kaptam ajánlott levélben is, általuk aláírva.
A második ajánlatot a mai napig nem írtam alá (az ügyintéző szerint erre 30 napom van – nem tudom hogyan mikor az ajánlatban 5 napot határoztak meg…), viszont ezt is kikézbesítették, de ezt már csak egy sima levélként küldték. Mondhatnám azt is, hogy ilyen levelet NEM KAPTAM !?!

Ez a ptk ide vonatkozó része?
„aki a szerződéskötésre ajánlatot tesz, ajánlatához kötve marad, kivéve, ha kötöttségét az ajánlat megtételekor kizárta”

Mivel ők az ajánlatban 5 napot határoztak meg,és ezen az 5 napon belül aláírva vissza is küldtem azt, így az köti Őket nem?

szelep # 2010.12.21. 07:46

Köszönöm!

Az ajánlatukat 2 nappal azután kaptam meg, hogy visszaküldtem az első ajánlatukat aláírva!
És ezt az első ajánlatot meg is kaptam ajánlott levélben is, általuk aláírva.

A második ajánlatot a mai napig nem írtam alá (az ügyintéző szerint erre 30 napom van - nem tudom hogyan mikor ebben az ajánlatban is 5 napot határoztak meg...), viszont ezt is kikézbesítették, de ezt már csak egy sima levélként küldték. Mondhatnám azt is, hogy ilyen levelet NEM KAPTAM !?!

Ez a ptk ide vonatkozó része?
„aki a szerződéskötésre ajánlatot tesz, ajánlatához kötve marad, kivéve, ha kötöttségét az ajánlat megtételekor kizárta”

Mivel ők az ajánlatban 5 napot határoztak meg, és ezen az 5 napon belül aláírva és vissza is küldtem az azt, így az köti Őket nem?

végrehajtó1 # 2010.12.20. 08:44

Szerintem itt a PTK 211 szakaszt kell alkalmazni..Azaz fontos az hogy mikor kaptad meg a második ajánlatot.Hiszen az első ajánlat köti a bankot.

szelep # 2010.12.20. 08:36

Sziasztok!

Egy korábbi hozzászólásomban már írtam:

"
Üdv mindenkinek!

Olyan kérdésem lenne, hogy a banktól kaptam autóhitel átütemezésre egy ajánlatot. A hitel átütemezéshez először be kellett fizetnem egy összeget, melyet meg is tettem. Eközben aláírtam, visszafaxoltam és e-mailban is visszaküldtem az ajánlatukat.
Rá 2 napra felhívott egy kollégájuk, hogy rosszul adták meg az ajánlatot, lefelejtették róla az utolsó törlesztő részletet, mely egy maradványérték lenne. Ez az eredeti szerződésemben benne volt ugyan, de erről lemaradt, és most küldenek egy új ajánlatot, amit írjak alá és küldjem vissza.

Kérdésem, hogy ezt megtehetik-e? (vagyis tudom hogy megtehetik, de szabályos-e? Nem felelnek-e azért amit átküldenek? Az ajánlaton sehol nem szerepel, hogy a „tévedés jogát fenntartjuk!“

Írjam alá és ne szívózzak a bankkal ? :) hiszen így is ők tettek szívességet nekem azzal, hogy elfogadták a kérelmem, vagy ne írjam alá, és ebben az esetben …
nem tudjuk a következményét.

A banki munkatárs elmondása szerint az előző ajánlatom még nem regisztrálták be, tehát nem él még!
(gondolom nem is fogják…)"

Időközben megkaptam az első ajánlatukat eredeti példányban, általuk aláírva. Ezt ajánlottan küldték ki részemre.
Majd megkaptam a második javított ajánlatukat is, igaz ezt már csak simán levélben küldték... (nem hivatalosan, fű alatt, mintha éreznék, hogy van vaj a fülük mögött)

Kérdésem az, hogy valaki olyan aki jogilag ezzel tisztában van, válaszoljon arra, hogy írjam-e alá a második ajánlatukat, vagy ha perelni fog a bank a későbbiek folyamán, az eredeti, általuk is aláírt papírral a kezemben úgysem tudnak tenni semmit?!

köszönöm

speedcar # 2010.12.19. 19:25

Csak előtte lehet lemondani. Utána már hiába próbálkozol!!!
Ha utólag akarsz lemondani akkor sok dolgot kell, hogy bizonyíts. Pl. ha téged örökbe adtak, vagy nevelő otthoban, vagy esetleg más nyomós indokod van, hogy nincs közöd a szüleidhez, akkor meg lehet oldani.., különben nem. (de ezt bizonyítani kell!!)

guba # 2010.12.18. 10:07

Szerintem felesleges lemondani. Az örökség megnyílta után is vissza lehet utasítani, ha úgy tűnik célszerűnek. Addig meg még annyi minden történhet.

speedcar # 2010.12.18. 08:08

Lyzyke85!

Igen ez lenne a legjobb.
Úgy tudsz lemondani, hogy a közjegyző előtt megcsinálod a papírt. Te kellesz hozzá, két tanu, meg a közjegyző. Ennyi.

lyzyke85 # 2010.12.18. 04:12

Sziasztok!
Köszi hogy segíteni próbáltok.
Most ott tartok hogy édesanyám és az öcsém sem áll szóba velem még telefonon sem.
A járható út ha lemondanék az állam javára.
Ezt hol kell? Közjegyzőné?önkormányzatnál? valami bővebbet infót?

nandy # 2010.12.17. 22:06

Pénzügyi kultúrájuk,eszük nulla!

Ez a legnagyobb probléma! De jelenleg nem tudsz mit tenni ellene, mert felnőtt, cselekvőképes emberek, azt csinálnak, amit akarnak...

speedcar # 2010.12.17. 20:37

lyzyke85!!

Ha már annyira sok az adósság akkor azt tudod tenni, hogy az örökségedről lemondasz az állam javára írásos formában.
Igaz, akkor vagyont sem örökölsz,de legalább nem zúdul a nyakadba a rengeteg adósság sem.

kovacsz # 2010.12.17. 17:35

Mielőtt még a házát elvinnék és így nem lesz gond az örökséggel.

kovacsz # 2010.12.17. 15:29

Előbb-utóbb azonban még a mama nyugdíjának egy részét is tiltani fogják.

guba # 2010.12.17. 15:04

Jól gondolod: vagy munkát kell találniuk, vagy eladni az autót, a bankkal egyeztetve.

lyzyke85 # 2010.12.17. 06:02

Sziasztok!
Kérnék tanácsot autóhitel ügyben.
Adva van az öcsém (féltestvérem anyai ágon) és annak a lánya.Devizahiteles kocsija van.Munkanélküli lett nem tudja fizetni a törlesztőrészleteket csak kölcsönökből.
Tőlem kért kapott 50.000 Ft.Anyukám aki nyugdíjas (80.000) felvetettek vele 120.000 provident hitelt + a nyugdíjára 80.000 Ft hitelt meg a faluban nagyon sok embernek tartoznak+ Ők is vettek fel provident hitelt.
Nagyon nehezen tudok rájuk hatni hogy adják el a kocsit hitelátvállalással.Szerintem ha nem tudják fizetni a hiteleket még a házuk is rámehet.A 2 szülőnek csak alkalmi munkái vannak.
Milyen lehetőségeik vannak?? az életben maradásra.Pénzügyi kultúrájuk,eszük nulla!
Édesanyám pedig szereti a fiát és vesz fel hitelt nekik hiába ágálózok ellene.Én attól félek hogy anyukám után töménytelen, adósságot fogunk örökölni.
Ilyen esetekben mi a teendő? hogy én ne örököljek adósságot.
Anyukámnak alig jut tüzelőre,gyógyszerre,ennivalóra én támogatom valamelyest ahogy erőmből telik de ha megszólalok hogy ez így nincs jól leordítja a fejemet
Tudnátok segíteni ilyenkor mit lehet csinálni lépésről épésre?! ha elviszi a bank a kocsijukat úgy tudom akkor is fizetni kell a törlezstőrészleteket.

Stella35 # 2010.12.16. 22:11

Tisztelt Mindenki!

2006 októberében kezdtem lízingelni egy autót,7 évre.3 évig ez a fizetve is volt. Aztán a válság miatt,munkanélküli lettem,stb. Kb.10-12 hónappal lemaradtam. Ez év áprilisában felmondta a bank a szerződést,a tartozás egyösszegűvé vált. 2,2 M.Ft.+ kamat.Egy ideje külföldön dolgozom,és voltam olyan bátor,hogy felvettem az R. bankkal a kapcsolatot fizetési szándékommal. Én úgy számoltam,hogy a banknak most befizetek 60%- ot a tőkébe,a többit fél év alatt rendezném.Kértem,hogy a bank engedje el a kamatot,és a "nehéz fiúk" költségeit,(akiket egyébként se láttam).Szerződés visszaállításról se tárgyalnak. Tisztába vagyok vele,hogy nem én leszek az "év ügyfele",de arra az ellenállásra,amit a bank részéről tapasztaltam,nem számítottam! Tud-e erre valaki ötletet adni,merre induljak,hogyan érveljek így "válság"idején?
Köszönöm

gaböce # 2010.12.14. 09:14

kovacsz

Nem leasingelem az autót,bejegyzett tulajdonos vagyok.

Petya306 # 2010.12.11. 20:31

Köszönöm a választ!

guba # 2010.12.11. 20:00

Ha tulajdonosként szerepel, akkor nem lízing az biztos, ha üzembentartóként, akkor meg semmit nem lehet biztosan mondani.

Petya306 # 2010.12.11. 19:46

Sziasztok! Ha az autó forgalmijában az autót használó neve szerepel akkor az az autóhitel vagy a lízing kategóriába tartozik? Előre is köszi a választ!

kovacsz # 2010.12.11. 16:39

Szerződésbontás esetén meg feljelentés? Ehh, ugyan miféle bcs.

kovacsz # 2010.12.11. 16:30

gaböce:
Pl. autóhitel esetén nem foglalkoznának azzal, hogy elvigyék a kocsidat, de leasing esetén mivel az nem a tiéd már vihetik.

kovacsz # 2010.12.11. 16:20

Érdemben nem válaszoltál.
Annyi összeviszaságot írtál, hogy arra nem is lehet.