Élvonal? A munkásosztály vezető ereje, a párt volt a szolgáltató?
Autóhitel és behajtási költség
Attika!
Pannon Gsm, az élvonal...
Nem emlékszel? Vagy csak én nem értem a tréfád?
Van egy lizinges autónk amit azért vettünk hogy a szivbeteg gyermekemet el
tudjam szállitani a kontroll vizsgálatokra illetve mütétekre (amire
remélem egy darabig nem lesz szükség )
Na már most ez a lizing minden hónapban tisztességesen be van fizetve.
a bank most mégis úgy döntött hogy valamikor a lizing elején
valamilyen árfolyam változás nem lett befizetve ami miatt felbontották
a szerződésem.Jelenlegi állás alapján annyi lehetőséget biztosit a
bank hogy ha befizetem a visszallitási költségeket akkor minden
maradna a régi medrében és fizethetném tovább mint ahogy eddig is a
törlesztő részleteimet.
De ennek az összegnek a dija 270.000 Ft.amit egyszerüen nem tudok
egyben kifizetni.
Mindezek mellett a bank jelenleg 2000000 Ft.-ot kér az autómért amibe
én már több mint 1200000 Ft.-ot befizettem.
Sajnos részletet nem engednek illetve hitelt sem
tudok felvenni.
Az autó létfontosságú gyermekeim és a család részére
svájci frank alapú autó lizing.
Első időszakokban negyedéves elszámolás volt majd ezt felváltottuk
havi fix konstrukcióra, amit minden hónapban becsületesen ki is
fizettem amiről minden csekk meg is van.
a bank mégis kér tőlem valami elmaradást.Irtam nekik egy hivatalos
levelet melyben kértem hogy pontosan a számomra is érthetően irják le
hogy mivel tartozom de erre a levélre sem reagáltak.
A tegnapi nap folyamán már itt voltak a behajtók hogy elviszik az autót.
egyenlőre ez nem történt meg de a hét folyamán nagy valószinüséggel elvihetik.
ilyenkor mit tehetek ?
Előre is köszönöm a válaszukat
A lízigszerződést, ha a lízigbe vevőnek elmaradása van szinte azonnal fel lehet mondani. Mivel nem derült ki, hogy milyen okból van elmaradása és az sem, hogy alapos-e, ezért annyit lehet mondani, hogy ha gondolja vigye az ügyét bíróság elé.
Valószínűleg míg a negyedévenként fizetett törlesztőben benne volt a devizaárfolyam-változás aktuális különbözete, addig a havi fix összegű törlesztésnél nem., így most kérik az időközben felhalmozódott differencia befizetését. (Még mindig jobb mintha a különbözet(ek) tovább halmozódik + annak kamata, azaz a lizingszerződés lejártakor egy nem várt uj nagy summa.)
Ha a 270 eFt befizetése nehézséget okoz meg kell próbálni a havi fix törlesztőt módosítatni, bár ez külön pénzbe kerül.
Javasolt a bankkal haladéktalanul személyesen felvenni a kapcsolatot, a levelezés idővesztesége miatt félő közben elviszik a kocsit.
---- laikus hozzászóló
Egy kölcsöntartozás első idejében jórészt csak kamatfizetés történik, magát a tőketartozást csak lassan kezdik apasztani a bankok.
Lehet -e olyan kocsira Végrehajtási jogot tenni amin még banki tartozás van .?
Lehet, sőt el is lehet árverezni.
Másik fórumon már kérdeztem de választ nem kaptam.
A kocsimmal sajnos balesetet szenvedtem a kocsi erősen össze tört.Most ilyen esetben mit tegyek ?Gépjármű foglalás ,
Hehe, ez aranyos. 14.51-kor megkérdezi a másik helyen, majd 45 perccel később itt is, mert ott "nem kapott választ". Hát nem bájos? :-)
Ráadásul valójában kapott választ. Vagy az a harmadik rovat volt?
Olvasom nagyon viccesnek tartjátok a dolgot valójában az egyik kérdésre kaptam választ a másodikra nem .Ugyan itt kérdeztem csak a AUTÓHITEL ÉS BEHAJTÁS oldalon.További jó viccelődést más nyomorán köszönöm
Mint a másik topicban írtad a foglalásról márc. 5-én szereztél tudomást, a kocsival onnantól kezdve nem lett volna szabad közlekedni, valahogy mégis összetört...
Pech, a roncs okán jóval többe fog kerülni a hiteltartozás rendezése.
Senki nem mondta és nem írta hogy én nem közlekedhetem az autóval A lapot kaptam meg időpont nélkül azért van különbség.Valahogy tényleg összetörtre csak annyit majdnem bele haltam a családommal.
Az lenne a kérdésem, hogy hiteles autónál 5 év után a banknak tényleg vissza kell adni a jármű törzskönyvét?
Tisztelt Fórumozók!
Tehermentes motoromat eladásra hirdettem meg. A vevőjelölt hitelt venne fel rá. Mi ilyen esetben a szerződés menete? Mikor kell átadnom a gépjárművet? A szerződéskötés és az önrész átadásakor, vagy a bank által folyósított vételárrész számlámra érkezésekor? Mikor kell átadnom a törzskönyvet, forgalmit? Kérem, segítsenek, hogy elkerüljem a buktatókat. Köszönöm.
Janika77
A legegyszerűbb ha bementek egy kereskedőhöz aki hozott járműre is intéz hitelt. Átadni akkor szokás ha a teljes vételár a számládon, illetve a kezedben van.
Üdv fórumtársak?
Arra lennék kíváncsi, hogy ha egy kölcsönszerződésen a bank és a tanú helyén is ugyanaz a személy írta-e alá az szabályos-e?
Mert nekem laikusként sántít a dolog.
Köszönöm!
Tedd még be a 40 év közalkalmazotti jubileumba is, hátha válaszol egy nádor.
Persze berakom!
Annyiszor rakom be ahányszor akarom.
Közöd?
Semmi!
Adóstárs
Szabályos.Még az is szabályos ha nem lenne tanu.Sőt még akkor is érvényes ha csak szóban kötöttétek.
Adóstárs
"Szabályos.Még az is szabályos ha nem lenne tanu.Sőt még akkor is érvényes ha csak szóban kötöttétek."
Köszönöm.
Erre voltam kíváncsi.
V1!
De egyébként ez miért olyan xar szabály?
Egy xaros adásvételt vagy nyilatkozatot is csak két tanúval fogadnak el ahol a tanu nem lehet pl a nyilatkozó. pl:meghatalmazás.
Akkor egy ilyen nagy összegű szerződés miért lehet akár szóbeli is?
Erre nem vonatkoznak a törvények?
Szerződéskötési szabadság van.Nincs megkötve mi kerüljön bele a szerződésbe.Nincs megkötve hogyan nézzen ki.Nem kell dokumentálni.
Persze vannak kivételek:gépjármű adásvétel, ingatlanokkal kapcsolatos szerződések stb
Az más kérdés ha nem rögzitik a bank nem ad kölcsön.
De azért gondolom egy deviza hitel szabályhoz vagy törvényhez van kötve?
legyen az autó vagy ingatlan.
Tehát akkor az szabályos, hogy a bank helyett egy kereskedő írt alá és Ő az egyik tanú is!?
Vélhetően nem perelek vagy ilyesmi mert ki van fizetve az autó. De idegesít, hogy talán nem szabályos volt a szerződés.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02