Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


Az autóm bekamerázhatom rongálásveszély esetére?

tamas9999 (törölt felhasználó) #   2020.04.30. 07:50

Örökös

1. Ha valaki egy többemeletes és többlakásos társasházban lakik, ritkán sérelmezi, hogy oda állnak a "háza elé", legfeljebb azt, hogy elfoglalják a parkolóhelyét..

2. Ha valaki egy többemeletes és többlakásos társasházban lakik a saját házában lakókat hívja többnyire: "szomszéd" nak a másik házban lakót legfeljebb: "a szoszéd házból a pistabácsi" ként emlegeti...

3. Akarsz fogadni? Vagy csak kibicelsz zéró intelligenciával?

bermuda háromszög # e-mail 2020.04.30. 07:48

Ha esetleg nem kötözködnél, akkor lenne időd végre a kérdezőnek is hasznos tanácsot adni.
Neked is fonosabb mások kioktatása mint az amit itt említettél.
A kérdező ha meg tudja oldani megoldja, ha nem nem.
Rá kell bízni, de te ahelyett hogy hasznos tanácsot adtál volna neki 2477 karakteres esszében velem foglalkoztál és 1462 karaktert szántál tamas9999-ra aminek a végén a csattanó:
ennyi időm volt ma rád!

Szomorú örökös #   2020.04.30. 07:20

Eredeti és legelső kérdés:
"Az egyik szomszédunk folyamatosan fenyeget, hogy tönkreteszi az autóm, mivel néha muaszály vagyok a háza elé állni."

Ebből inkább az jön le, hogy az "egyik szomszéd" valami családi ház félében lakhat, hiszen a "háza elé" kifejezést használta.

Ne logikázz - vagy inkább okoskodj - feleslegesen. Ha valaki társasházban lakik, akkor az is lehet "az ő háza", mivel ott lakik. :-D

Mellesleg bermuda háromszög első válasza többek között ez volt:

Ha már kamerázol, akkor úgy, hogy kiderüljön, hogy honnan jött ki, mit csinált, ki volt.

Ezt egy társasház emeleti ablakából nehéz lesz megvalósítani, nem gondolod? Mellesleg erről már a kérdező is letett, mivel megtudta, hogy nem figyelhet meg közterületet a jelenlegi adatvédelmi törvény alapján és ő valószínűleg egy törvénykövető állampolgár. ;-)

Bár tudjuk, hogy neked olyan profi kamerád van, hogy már órát se kell venned, mert lenézed a kameráddal az időt másokéról. Igaz, már a fél ország mobilt használ óra helyett, amit nyilván nem a karján tart, de sebaj. Mesélj még! :-D

De valaki másnak, ha lehet, mert nekem menni kell dolgozni, ne haragudj! Kb. ennyi időm volt ma rád! :-D

Szomorú örökös #   2020.04.30. 07:13

tamas9999

Ha esetleg nem kötözködnél, akkor lenne időd végre a kérdezőnek is hasznos tanácsot adni. Főleg hogy ilyen itt még tőled nem sok született. Muszáj??? Nincs kedved inkább dolgozni, hogy végre valami hasznosat is tegyél kicsiny országunkért? Ennyire ráérsz? :-)

Szomorú örökös #   2020.04.30. 04:59

Ha a rendőrség beidézi a felvétellel és a kérdéssel az elég hatásos lehet.
Valamit kell mondania, ha van felvétel, hogy a rongáló hozzá ment be, vagy onnan jött ki.

A történet több sebből vérzik. Először is a kérdező jelezte, hogy egy emeletes házban lakik. Nagy valószínűséggel mellette is emeletes a ház, így egyáltalán nem biztos, hogy az „elkövető” egyedül lakik abban a házban. Ergo milyen alapon vádolna meg bárkit is a kérdező egy többlakásos házban? :-O

Szóval azon kívül, hogy egy nem engedélyezett közterület megfigyeléssel készült az az ominózus felvétel, még az sem lenne egyértelmű, hogy ki követte el a cselekményt. Én úgy gondolom, egy hamis vád is felmerülhet a végén, ha a kérdező az állítását nem tudja minden kétséget kizáróan bizonyítani - márpedig erre egy ilyen jó távolról készített videofelvétel édeskevés lesz. Sőt a nem engedélyezett módszerrel készített videofelvétel felhasználását sem indokolja a „csotrogány” megrongálása.

Néha az okoskodás helyett inkább te is próbáld meg minden oldalról körbejárni az ilyen sztorit mindamellett, hogy közterületen jelenleg csak a közterület felügyelet és a rendőrség végezhet kamerás megfigyelést. Pont.

bermuda háromszög # e-mail 2020.04.29. 22:26

A fákat és a környezetet rá lehet bízni a kérdezőre, láthatóan nem kezdő a témában.
Ha a rendőrség beidézi a felvétellel és a kérdéssel az elég hatásos lehet.
Valamit kell mondania, ha van felvétel, hogy a rongáló hozzá ment be, vagy onnan jött ki.

Szomorú örökös #   2020.04.29. 20:22

Ha valaki kijön a házadból, megrongál egy autót amiről felvétel van, majd visszamegy, csak megkérdezik tőled, hogy mit tudsz a dologról. Reális? Igen. Ennyi

És ha annyit mond, hogy fogalma sincs, az is reális lehetőség. Értelme tehát van? Ugye, hogy nincs! Ennyi! És akkor még egyszer leírom: ha csak az autó látszik, a többi területet fák takarják, akkor máris bukott ügy. Mit bizonyít? Semmit! Ennyi

bermuda háromszög # e-mail 2020.04.29. 19:56

Ha valaki kijön a házadból, megrongál egy autót amiről felvétel van, majd visszamegy,
csak megkérdezik tőled, hogy mit tudsz a dologról.
Reális?
Igen.
Ennyi

Szomorú örökös #   2020.04.29. 19:40

Nincs az a kapucni, ha onnan jött ki meg ne kérdeznék őt, hogy ki is lehetett az!

És ha nem látszik semmilyen arcvonás a kameraképen, akkor vajon neki ezt kötelező is megválaszolnia? Szerintem egyáltalán nem. Félreértés ne essék, nem a rongálóval értek egyet, csak hát feleslegesen kár köröket futni, ha úgysem lesz minden kétséget kizáróan bizonyítható a történet.

Szomorú örökös #   2020.04.29. 19:36

Azért az aki megrongálja a háza előtt álló kocsit, az vagy onnan jön majd ki, vagy oda megy vissza utána, vagy mindkettő.

Ja és persze biztos az út szélén egyetlen fa sincs, ami kitakarhatja ezen tevékenység közben.
Szóval nagyon gyenge lábakon áll ez a sztori így.

bermuda háromszög # e-mail 2020.04.29. 18:07

Azért az aki megrongálja a háza előtt álló kocsit, az vagy onnan jön majd ki, vagy oda megy vissza utána, vagy mindkettő.
Nincs az a kapucni, ha onnan jött ki meg ne kérdeznék őt, hogy ki is lehetett az!

Szomorú örökös #   2020.04.29. 16:43

Kandúrbandi

A saját kocsidba olyan kamerát szerelsz fel, amilyet csak akarsz. De ha egyszer kiderül a szomszéd felé, hogy azok kamukamerák, akkor ne reménykedj a folytatás elmaradásában.

Én még mindig azt javasolnám, amit már más is tett is feléd, hogy ülj le vele és normális hangnemben beszéld meg vele a problémádat. Másként béke soha nem lesz az olajfák hegyén.

tamas9999 (törölt felhasználó) #   2020.04.29. 16:35

Az álkamera felszerelésével kapcsolatosan adatvédelmi tiltás, kötelezettség nincs, legfeljebb építésügyi hatósági, birtokvédelmi kérdések merülhetnek fel.

Kandúrbandi # e-mail 2020.04.29. 16:29

Szerintem ne ragozzuk tovább ezt a kamerás vonalat. Mint mondtam ennek nincs jelentősége, mert estére megoldható számomra hogy máshol parkoljak. Ha délben hazajövök akkor van gond, tehát a kezdőposztban vázolt probléma szempontjából semmi jelentősége ez éjszakai felvételnek. Gyakorlatilag eltekinthetünk tőle.

Viszont az álkamerákhoz kanyarodjunk már vissza, mert szerintem működne, jól ismerem már a szomszédot. De most ne nézzük ezt, hogy működne vagy nem, vegyük hogy raknék az autóba, jól látható helyre, észreveszi a muksó. Feljelent. Az tiszta sor, hogy felvétel nem készülhetett vele. De mi a helyzet a birtokvédelmi aspektussal, zavarással. Abban tudna rajtam fogódzót találni álkamera terén, vagy bírója válogatja? Most tekintsünk el attól, hogy ha feljelent megtudja nem igazi a kamera. Ahogy ismerem, nem fog feljelenteni érte, de ha fel is jelent, most ezt hagyjuk figyelmen kívül. Szigorúan az akció jogi vonzata érdekelne, nem az eredményessége.

Szomorú örökös #   2020.04.29. 16:07

Nem kellett senkivel felszereltetnem, felszereltem magamnak.....Több mint egy éve tökéletesen működik és van rá 5 év garancia.

Ha viszont véletlenül elcseszed a szerelést, akkor lőttek a garanciának. Ez ilyen egyszerű. Nem napi szinten csinálod és nincs benne gyakorlatod. Másoknál ekkora „képzettséggel" már nem dolgozhatnál, elhajtanának. Tehát foglaljuk össze, én 18. éve csinálom, te pedig vettél egy darab kamerát, amire sajnáltál profit hívni, ezért saját magad szerelted fel. Tehát kimondhatjuk, hogy egyetlen kamera felszerelését akarod tudásnak nevezni. :-D

”Akarsz még valamit tudni?

Persze! Eljössz hozzám segédmunkásnak? A tízóraidra a zsíroskenyeret én állom! :-D

tamas9999 (törölt felhasználó) #   2020.04.29. 15:57

Nem kellett senkivel felszereltetnem, felszereltem magamnak. Tartott vagy félórát, a beüzemelése meg volt vagy 10 perc. Több mint egy éve tökéletesen működik és van rá 5 év garancia. Akarsz még valamit tudni?

Szomorú örökös #   2020.04.29. 15:45

én rendeltem egy profi kamerát az ebayról, 10 méter távolságból simán éjszaka leolvassa bárki karórájáról az időt..

Pedig mennyivel kevesebbe került volna egy rádiós vezérlésű óra, aminek még a beállításával se kellett volna vesződni. :-D :-D :-D

ezért kár volt annyit tanulnod, elég lett volna rendelni.

Hát sajnos akik ilyen rendszert szereltetnek maguknak, azoknak kevés, hogy te otthon a fotelben meg tudsz rendelni egy kamerát. Azt felszerelni is szakszerűen tudnod kell - én épp 18. éve foglalkozom ilyesmivel - mert ha nem megy, akkor úgy kirúgnak ajtóstul a házukból, hogy az életbe több iyen megbízást senkitől se kapsz, mert általában a hozzád hasonló roppantul magukat okosnak képzelő mekk-mesterek híre gyorsan terjed a szakmában, de még inkább az ilyen munkákat általában megrendelők köreiben.

Kandúrbandi # e-mail 2020.04.29. 15:39

Na meglátjuk. Majd puhatolózok még illetékeseknél videó kapcsán, aztán ha úgyvan lehet bepróbálkozom vele, ha csinál a muksó valami zűrt.

tamas9999 (törölt felhasználó) #   2020.04.29. 15:38

"kamerarendszerek üzemeltetéséhez lehet sokkal több közöm van..."

Amíg te elvégezted a kameraüzemeltetési egyetemet, én rendeltem egy profi kamerát az ebayról, 10 méter távolságból simán éjszaka leolvassa bárki karórájáról az időt..

ezért kár volt annyit tanulnod, elég lett volna rendelni...

Szomorú örökös #   2020.04.29. 15:31

Kandúrbandi

van akinek elegendő lenne ehhez, van olyan bíró akinek nem

Az emeleti ablakból max. egy olyan magasságú, alakú, ruhájú személyt látsz, aki hasonlít a szomszédodra. De ezt még a legkopaszabb ügyvéd-gyakornok is simán használhatatlannak fogja minősíttetni a bíróságon, ha feljelented az illetőt.

tamas9999 (törölt felhasználó) #   2020.04.29. 15:31

Kandúrbandi

Nyilván ha felvesz egy kapucnis pulcsit, aztán egy sapkát és annak a tetejére csuklyát, hát nem igen valószínűsíthető az arcfelismerés, de a kérdés eredetileg nem az volt, hogy a szomszédod hóember jelmezbe öltözve veri szét a kocsidat...

Mert abban az esetben tök mindegy hogy milyen a kamerád..

Kandúrbandi # e-mail 2020.04.29. 15:27

"Nos ez utóbbi felveti a kérdést, hogy vajon akkor minek, ha úgysem tudod beazonosítani az illetőt minden kétséget kizáróan?"

Azt azért nem mondanám hogy bem lehet vele bizonyítani, inkább hogy van akinek elegendő lenne ehhez, van olyan bíró akinek nem. Minden esetre médiában tettek már közzé olyan borzalmas felvételeket, ami alapján beazonosítottak embereket, hogy azt azért a nekem rendelkezésre álló technika messze túlszárnyalja. De mint olyan, ebbe is bele tud az a bíró kötni, aki akar. Mint mindenbe. Ugye az ítélkezés menete is olykor szubjektív.

Kandúrbandi # e-mail 2020.04.29. 15:23

Szerintem a kamerák esetén egyeseket az zavar be, hogy átlag ipari kamerákból indulnak ki, de technikai téren ezen a fronton óriási előrelépés volt. Ha 2008-ben lennénk mikor bejött a FullHD, akkor még vakartam volna én is a fejem egy ilyen helyzetben.

Szomorú örökös #   2020.04.29. 15:23

Kandúrbandi

Videózással foglalkozom, van 5 profi v. félprofi kamerám, a Canon márkájúak sötétben is elég jól vesznek, bár az a minőség arcbeazonosításra lehet nem lesz még mérvadó.

Nos ez utóbbi felveti a kérdést, hogy vajon akkor minek, ha úgysem tudod beazonosítani az illetőt minden kétséget kizáróan?

azt nem értem, hogy akkor hogy tudják a tényfeltáró műsorok megcsinálni, hogy rejtettkamerával felvesznek dolgokat, és aztán ügyeket visznek végig velük?

Arra nem gondolsz, hogy ők esetleg ezeket szigorú engedélyek mellett teszik?

Kandúrbandi # e-mail 2020.04.29. 15:21

"Tegyél ismeretlen tettes ellen feljelentést. Hátha azt is látja majd, hogy épp helyszínelnek a kocsid körül, amit épp megrongált és akkor elgondolkodik, mert azt nem kell neki tudnia, hogy jó esetben meg se fogják érte."

Igen egynek ez is jó, ezt én is terveztem a repertoárba bevenni, hogy lássa nem hunyászkodok meg, akár már csak fenyegetés esetén is,