Műszaki visszarendelés


ezmostmi? # 2020.11.14. 06:35

TIPIKUS - Sima lehúzás! - Erről szól a történet , ha a szerelő hibát talál , egyeztet a tulajjal , hogy szerinte ez-az csere és ezekért felel!-nem tette/hibás.( más pénztárcájában indokolatlanul kárt nem tehetünk )- Tulaj is hibás , mert nem kérte egyértelműen az esetleges hibák orvosolását."Kommunikációs hiba" - Legközelebb figyelni kell ilyenekre.

alfateam # 2020.11.13. 16:18

balázs4321!
Ne nyugtalankodj az aláírt nyilatkozat miatt. Az autó műszaki állapotáért az üzembentartó felelős.A szerelő nem fog jelenteni semmit!

Szomorú örökös # 2020.11.13. 16:02

balazs4321

Nem értem minek kell idézgetni, pontosan emlékszem mit írtam.

Egészen pontosan ezért:

Nem értem hol látsz itt sértegetést.

És valóban könnyű úgy ilyet állítani, amikor már törölték a rá adott válasszal együtt. ;-)

Természetesen elfogadom az ellenvéleményt

Dehogy fogadod te el, ha bárki azt állítja - többek között én is azt tettem - hogy a szerelő korrektül járt el. Pont ennek az ellenkezőjét bizonyítottad.

balazs4321 # 2020.11.13. 15:52

@Szomorú!

Nem értem minek kell idézgetni, pontosan emlékszem mit írtam. Természetesen elfogadom az ellenvéleményt, de a te véleményed kötekedés volt, semmi köze sem volt a témához és a kérdéshez. Az ilyen kérdésekre nem fogok válaszolni, hogy miért nem én vittem műszakira, ha már én szoktam szervízelni, mert sírva könyörgöm, mi köze van a lényeghez...
Én maradéktalanul elfogadom más véleményét, még akkor is, ha nem értek vele egyet.

Mindenki másnak köszönöm, aki hozzászólt a témában.

Szomorú örökös # 2020.11.13. 14:05

balazs4321

Nem értem hol látsz itt sértegetést.

Már nem látom, de délelőtt volt egy olyan hozzászólásod még itt, ahol valami olyasmit írtál, hogy „te is biztosan ilyen szélhámos autószerelő vagy”. Erre én válaszoltam, hogy nem vagyok autószerelő - leginkább szélhámos sem, hiszen a saját szakmámban is éppen 19. éve vagyok egyéni vállalkozó (talán nem véletlenül) - de ha elviszem az autómat a szerelőhöz, akkor rábízom és nem én fogom megmondani neki, hogy mit hogyan csináljon. Mindkettőnk hozzászólása jól láthatóan el lett távolítva innen a moderátor által.

Értem én, hogy elfogult vagy a témában

Nem, nem, és még mindig nem! Szimplán nem egyezik a véleményünk, de ettől még hidd el, én is szerelőhöz hordom az autómat, ha gond van vele. ;-)

te úgy gondolod, hogy csak neked van igazad és mindenki más ellenkező véleménye csak arra jó, hogy sértse a személyes egódat.

Ez vica-verza igaz! Ne feledd, hogy az ellenvéleményt te sem fogadtad el.

balazs4321 # 2020.11.13. 12:15

@Szomorú örökös!

Nem értem hol látsz itt sértegetést. Én úgy gondolom világosan leírtam a tényeket amik történtek, te meg kioktató hangnemben válaszoltál, amire én újból normálisan válaszoltam. Értem én, hogy elfogult vagy a témában, de nem érzem magam hibásnak, mert te úgy gondolod, hogy csak neked van igazad és mindenki más ellenkező véleménye csak arra jó, hogy sértse a személyes egódat.
Én is kiszállok, mert nem ezért indítottam a témát, és a fő kérdésemre nem kaptam választ.

Cagai # 2020.11.13. 12:01

Nyilván nem csak veled próbálkozott, hanem majdnem mindenkivel. Téged már el is felejtett, és az újabb próbálkozásokkal foglalkozik.

balazs4321 # 2020.11.13. 11:34

@Cagai

Ahogy említetted sok a szélhámos, több autószerelővel, gázszerelővel volt már dolgom, és kisebb nagyobb zsiványságokat mindenhol tapasztaltam. Nem hiszem, hogy nekem olyan kisugárzásom lenne, hogy könnyű átverni, szerintem majdnem mindenkivel bepróbálkoznak, főleg az új kuncsaftoknál, csak nem mindenki reklamál. Egy nő, vagy akár a férfiak közül is sokan nem ismerik a saját autójukat, vannak bőven akik nem értenek hozzá, vagy bizonytalanok és inkább hagyják magukat, elhisznek mindent a szerelőnek. Azért osztottam meg itt a történetem, mert remélem mások számára tanulságos lehet.

balazs4321 # 2020.11.13. 11:29

@bermuda háromszög

Egy papírt írtam alá amin az állt, hogy az én felelősségemre vissza lett szerelve az eredeti féktárcsa, fékbetét. Természetesen, örömmel visszaviszem, ha újból be akarják mérni, a kérdésem inkább arra irányult, hogy kötelezhetnek-e rá, és ez újbóli vizsgadíjjal jár-e, mert a szerelő hibája miatt biztos nem fogok kifizetni még egy vizsgadíjat.

Cagai # 2020.11.13. 10:58

Ha mész az autóval és fékezel, lehet érezni, hogy jó a tárcsa és jó a betét, vagy nem. Ha ránézel a betétre, látod, hogy elég vastag-e, még a kereket sem kell levenni hozzá.
Ha semmi panaszod nem volt, a betét sem kopott el, és mégis lecserélte, akkor valamiért madárnak nézett.

balazs4321 # 2020.11.13. 10:40

@Cagai

Köszi a választ!
Az a baj, nem volt a homlokára írva, hogy szélhámos. Egyébként nyilván nem arról van szó, hogy csalni akartam a műszaki vizsgán, vagy sajnálnám a pénzt fékbetét garnitúrára. Egyszerűen csak jogtalannak és feleslegesnek éreztem a cserét, amiért nem hagytam magam.

Cagai # 2020.11.13. 10:26

Autószerelők, gázszerelők, festők, és egyéb vállalkozók között nagyon sok a szélhámos, akik abból élnek, hogy átvágják az ügyfeleket. Nem tudnak mindenkit átvágni, de aki nem figyel, azt könnyedén. Ha pedig "lebuknak", az a taktikájuk, hogy azonnal visszatámadnak. Szerintem ezért dobta be neked, hogy jelezni fogja a vizsgaállomáson. Szerintem kamuzott.
Amúgy érdekes lenne, ha akárki odamenne egy vizsgaállomásra, és azt mondaná, ezt az autót vizsgáztassák újra. A vizsgaállomás pedig azt mondaná, rendben, azonnal uram.
Nagyon óvatlan voltál, hogy ilyen helyre vitted az autód.

balazs4321 # 2020.11.13. 09:55

@Szomorú örökös!

Nem kell autószerelőnek lenni, hogy meg tudjam állapítani, hogy egy féktárcsa vagy fékbetét megfelelő-e még. Én cseréltem le korábban, tudom, mit építettem be, rendszeresen ellenőriztem az állapotát, a vezetési stílusommal és a használat körülményeit figyelembe véve lehetetlen, hogy egy tárcsa akár 30 ezer km-nél lekopjon. Egyébként a szerelő elvitte előzetes átvizsgálásra a vizsgaállomásra mielőtt bármihez hozzányúlt volna, többek között a fékeket is bemérték, és megfelelő volt, nem is értem miért cserélte le...
De nem is az a lényeg, hogy jó-e a fék vagy nem, a dühítő számomra, hogy a tudtom, beleegyezésem nélkül cserélte le. A meghatalmazás arról szólt, hogy a nevemben elvigye műszakira, arra nem, hogy az én autómon bármit cseréljen szó nélkül. Normális helyen átvizsgálják az autót, és fölhívnak, hogy ezt meg ezt a hiányosságot találtuk, és mondanak rá egy összeget, hogy mennyiért cserélnék ki, amire én eldöntöm, hogy hogy mi legyen, elvigyem-e máshova, stb., nem lecserélünk bármit, utána meg annyit kérünk érte amit gondolunk.Egyébként irreálisan nagy összeget mondott utólag a javításra, ez mellékes.

"Nem hinném, hogy az „átnézés” csakis valóban szemrevételezésre vonatkozott. Ne csodálkozz, ha az a szerelő a büdös életben többé nem fogja elvállalni a kocsidat. Sőt az ilyen sztorinak általában híre is megy a többi helyi autószerelő körében is.....szóval nehéz időknek nézel elébe, legközelebb szakíts időt és vidd el saját magad az autót műszakira, mert nehéz lesz rá szerelőt találni szerintem."

Meg van a véleményem az ilyen autószerelőről és eszem ágában sincs még egyszer odavinni az autómat. A rossz hírek terjedése természetesen kétoldalú, ha akarnám én is le tudnám járatni mindenféle fórumokon, nem hiszem, hogy én veszítenék többet.

Szomorú örökös # 2020.11.13. 05:21

balazs4321

a szerelőnél megtekintettem a kiszerelt tárcsát, betéteket, amiről megállapítottam, hogy indokolatlan volt a csere, bőven átment volna a műszakin

Annyira szeretik a szerelők azt az ügyfelet, aki náluk is jobban tudja, hogy mit kell javítani, cserélni. :-O

arról nem is beszélve, hogy meg sem kérdezett előtte, árajánlat és a tudtom nélkül cserélte ki

Szerintem megbíztad a vizsga előtti szükséges javításokkal is:

megbíztam, hogy nézze át az autót és vigye el műszakira.

Nem hinném, hogy az „átnézés” csakis valóban szemrevételezésre vonatkozott. Ne csodálkozz, ha az a szerelő a büdös életben többé nem fogja elvállalni a kocsidat. Sőt az ilyen sztorinak általában híre is megy a többi helyi autószerelő körében is.....szóval nehéz időknek nézel elébe, legközelebb szakíts időt és vidd el saját magad az autót műszakira, mert nehéz lesz rá szerelőt találni szerintem.

Atis77 # 2020.11.13. 05:15

Nem hinném.

balazs4321 # 2020.11.12. 16:33

Tisztelt Fórumozók!

Arra lennék kiváncsi, hogy egy szgj. visszarendelhető-e egy sikeres műszaki vizsga után?
Az történt, hogy egy autószerelőt megbíztam, hogy nézze át az autót és vigye el műszakira. Az egyébként viszonylag fiatal(10 év alatti) autóm hibátlan állapotban volt, de a szerelő a tudtom és engedélyem nélkül lecserélte a 2 éves 30 ezer km-t futott még jó állapotú féktárcsa, fékbetét garnitúrát. A műszaki sikeres volt, viszont a szerelőnél megtekintettem a kiszerelt tárcsát, betéteket, amiről megállapítottam, hogy indokolatlan volt a csere, bőven átment volna a műszakin, arról nem is beszélve, hogy meg sem kérdezett előtte, árajánlat és a tudtom nélkül cserélte ki, így kijelentettem, hogy a fék csere árát nem fogom kifizetni, így visszatette a régi tárcsákat, betéteket, természetesen nem fizettem ki a csere költségét. A szerelő aláíratott velem egy papírt, hogy az én felellőségemre vissza lettek cserélve a régi fékalkatrészek, amit jelezni fog a vizsgaállomáson.
Az érdekelne, hogy visszarendelhetik-e az autót ismételt vizsgára és az kinek a költsége?
Köszönöm!