Tisztelt Guba!
Januárban vásároltam egy kereskedésben egy 1996. évjáratú dízel Renault Cliot. Szükségem volt az autóra, mert Svájcban dolgozom, a munkahelyem és a szállásom között ingáznom kell, és az éjszakai hazajárásom csak autóval megoldott.Az autót januárban a barátnőm hozta el, mert már akkor kint voltam. Már az első este kezdődtek a problémák, mert amikor hazaértek vele, utána nem lehetett elindítani. felhívták, akitől vásároltuk, másnap eljöttek érte, és elvitték. Egy hét múlva újból elhoztuk, azt mondták, hogy megmosták a motort, és bepárásodott a relé. 2 hét múlva kijöttem vele Svájcba, itt egy hétig használtam, majd egyik reggel újból nem indult. Elvontattuk egy szakszervízbe, ahol másnap azt mondták, hogy lehet, hogy a kulccsal van a gond,vigyem el a tartalékkulcsot, újrakódolták-310 Frankért-, és újra indult. 2 nap viszont megint nem indult, újból visszavittük, akkor már viszont jóval nagyobb problémát állapítottak meg. Azt mondták, hogy a vezérléssel, computerrel van a gond, mivel ezt itthon valaki szakszerűtlenül próbálta szervizelni, és ennek egyértelmű nyomai vannak. Azt javasolták, hogy vitessem haza, mert ha itt csináltatnám, a költségek legalább 3.000 Frankot tennének ki, és az autó most kb. 1.300.000 Ft-ot ér.Erről a hibáról egyébként azok is tudtak, akik vásárolták, mert említették a barátnőmnek, hogy az előző tulajdonos maga hozzányúlt a computerhez, de amíg húzódott a vásárlás, és le kellett műszakíztatni, közben ők elvitték Szombathelyre, és ki lett benne cserélve a computer.Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben az eladót milyen felelősség terhel, kit terhelnek a költségek, vagy milyen megoldás létezik erre a problémára? Elég kiszolgáltatott helyzetben vagyok, mert itt vagyok Svájcban, a munkámhoz szükség lenne az autóra, amit egy hónapja vásároltam, de teljesen működésképtelen.
Segítségedet előre is köszönöm
Használtautó, Garancia???
Fecc76
2011.03.10. 14:07

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság