Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


Használtautó, Garancia???

drbjozsef #   2020.06.27. 18:59

Semmi veszteni valója nincs, hisz az autó nincs és soha nem is volt az ő nevén.

Nos ez érdekes. Akkor hogyan adta el neked? Két évig állt itthon, és egyből a te nevedre lett magyar forgalomba helyezve?

Egyébként: vettél egy autót, szerinted hibásan teljesített az eladó, tehát pontosan meg kell neki írni miért, és mik az igényeid. Ha elutasítja, perelheted.

(Feljelentés bűncselekményre van, és bármennyire úgy tűnik neked, ez eddig még messze nem az. Magánszemély eladó esetén 1 év a szavatosság elévülése.)

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Szomorú örökös #   2020.06.27. 16:46

kedves barátom.

Ne remenykedj, még mindig nem, sőt soha napján kiskedden.
Egyébként rossz a ragozásod, én már reggel lezártam. ;-)

Szomorú örökös #   2020.06.27. 10:00

ha már kötekedni akarsz

Te kezdted, én ugyan egy szót se szóltam hozzád előtte. De el kell keserítselek, én tuti nem fogom folytatni, van ma jobb programom is, mint a gép előtt cseszni a napomat. Neked így uncsi lesz! :D

bermuda háromszög #   2020.06.27. 09:40

Szomorú, hogy felületesen olvasol

mert családi okokból 800 kmre kell elutaznunk oda plusz vissza. Tehát 1600 km jó esetben és ezt már nem mertem volna válalni ilyen idős autóval.

Bármennyire is szeretett, de már nem alkalmas.

A javítási költség sem kőbe vésett, + van ott olcsóbb is, ha már kötekedni akarsz.

Szomorú örökös #   2020.06.27. 07:29

ennyi pénzért másikat kapsz, használhatót Ilyen paraméterekkel

Ja persze, „érvényes külföldi okmányokkal”. Mire üzembehelyezi Magyarországon - regisztrációs adó, műszaki vizsga (előtte persze egy jó szerelővel megcsináltatni, amit kell a hatósági vizsga előtt), átírás, új forgalmi, törzskönyv - akkor máris lehet nem „ennyi pénzért” lesz az. Ha így ahogy van, 475 ezerért adja, akkor gyanús nekem az, hogy Magyarországon forgalomba helyezéssel együtt 499 ezerért tudja odaadni. Ott valami nagyon sántít. Vagy az első, vagy a második ár nagyon nem igaz. Egy külföldi import autó magyar üzembehelyezése nem 24 ezer forint.

Szomorú örökös #   2020.06.27. 05:55

emike90

Sajnos ki van ütve a kocsi hiba kódja így csak a márka szervízben tudták ki olvasni a hibákat.

Marhaság! Egy jobb szervíz bármilyen hibakódot ki tud olvasni. Szerintem megvezettek ezzel.

pl. egr.. plusz váltó csere. A klíma hűtő kuka.

Ez a két hiba elégggé apróság. Mindkettő javítható és nem számít nagy gondnak.

A vízben olaj van, vagyis talán ha van szerencsénk csak tömítés csere, de az egész motort átt kell mosni.

Talán ez a legnagyobb baj, nem is biztos, hogy meg lehet javítani. Nekem anno egy Opel B-Vectrám volt. Német import kocsi volt, sajna valószínűleg kint széthajtották. Forralta a vizet, akármit is csináltunk vele. Kapott egy komplett motorfelújítást is - gyűrűzés - akkor is ezt csinálta továbbra is, nagy valószínűséggel a blokkon valahol repedés lehetett, de ezt kívülről nem lehetett látni ugyebár. Akkor szűnt meg ez a gondom, amikor lecseréltem, szerencsére sikerült. :-(

Most is német import autóm van, de ezt 3 évesen hozták be tavaly, eddig jó vásárnak tűnik. Javaslom, hogy ha már ilyen életkorú autók között nézelődsz, inkább legközelebb a magyar üzembehelyezésűek között keresgélj. Itthon kisebb az esély, hogy széthajtott kocsit találsz.

Szomorú örökös #   2020.06.27. 05:47

Másrészt minek neki az a kocsi amitől épp szabadult, mert már nem bízik benne, tehát nem kell neki!

Nem hinném!

emike90 2020.06.27. 01:27
én a szeretett autómtól váltam mwg azért, hogy cserébe egy még szerethetőbb autót kapok.

Nem mindig kell azt gondolni, hogy ha valaki el akar adni egy autót, akkor abban már tuti nem bízik. Egyszerűen öreg az autó és nem addig akarja hajtani, amíg szét nem esik alatta.

emike90 # e-mail 2020.06.27. 01:27

Voltam "kisebb autószervízben" is. Sajnos ki van ütve a kocsi hiba kódja így csak a márka szervízben tudták ki olvasni a hibákat. Rendes megbízható szerelő mondta azt, hogy sokba fog fájni. Nem a szervíz.
Az autónak sok gondja van... pl. egr.. plusz váltó csere. A klíma hűtő kuka. A vízben olaj van, vagyis talán ha van szerencsénk csak tömítés csere, de az egész motort átt kell mosni. És sajnos még sorolhatnám... Fél oldal hibája van a kocsinak. Az apróbb hibákat inkább le se irom, mert vagy egy órám rá menne. Tudom, hogy másnak ez nem sok, de én a szeretett autómtól váltam mwg azért, hogy cserébe egy még szerethetőbb autót kapok. Sajnos tévedtem... Ha tehetném leírnám ki volt az a személy aki ennyire átvert...

bermuda háromszög #   2020.06.26. 23:01

Szerintem korrekt ajánlat, nem gondolod?
Láthatóan nem gondolta.
Egyrészt minek neki két autó? (az egyikkel odamegy, a a másikkal visszajöne?)
Másrészt minek neki az a kocsi amitől épp szabadult, mert már nem bízik benne, tehát nem kell neki!

emike90
Annyi pénzért mit javítanának a kocsin?
Csak azért , mert ennyi pénzért másikat kapsz, használhatót
Ilyen paraméterekkel

https://www.hasznaltauto.hu/…mat-15911955

Szomorú örökös #   2020.06.26. 22:18

emike90

Opel Astra h. 1.4-es. 2004-es.207 ezer kilométer van benne. Külföldről behozott az autó 2018-ban hozták be ha el lehet hinni a dolgokat.

Azt még el lehet hinni, hogy 2004-es, de hogy 207 ezer kilométer? Én kételkednék benne ezek után.

Hozzátenném, hogy nem is ebben az árkategóriában szeretne autót adni. Jóval szakadtabb autót ajánlott.

No meg vissza a te régi autódat is mellé. Szerintem korrekt ajánlat, nem gondolod? Ja tudom, szerinted nem.

Egyébként meg a márkaszervíz mindig aranyáron dolgozik, én megnézetném azt az autót egy kisebb, de megbízható szervízzel is. Anno egy régi volt főnököm BMW márkájú kocsijába helyből új motort akartak szerelni a márkaszervízben. Ehelyett egy kis szervíz szétszedte és megcsinálta - nyilván jóval olcsóbban.

emike90 # e-mail 2020.06.26. 21:48

Opel Astra h. 1.4-es. 2004-es.207 ezer kilométer van benne. Külföldről behozott az autó 2018-ban hozták be ha el lehet hinni a dolgokat.
Mivel a volt autóm 21 éves ezért akartam lecserélni, mert családi okokból 800 kmre kell elutaznunk oda plusz vissza. Tehát 1600 km jó esetben és ezt már nem mertem volna válalni ilyen idős autóval.

Hozzátenném, hogy nem is ebben az árkategóriában szeretne autót adni. Jóval szakadtabb autót ajánlott. De ezek után az ember már nem hisz neki, hogy valóban azt kapja amit ígértek neki.
A kereskedést felhívtuk tudják miről beszélek, de természetesen védekeznek.
Nem akarok én pereskedni, ha nem szükséges, de szerintem annyit megérdemelnék, hogy legalább ember számba vegyen. Főleg úgy, hogy tisztában volt a hibákkal csak nem akarja elismerni.
Igen tudom, hogy használt autót vettem, tisztában vagyok azzal, hogy lehetnek hibák, de az ember nem arra számít, hogy fél milliós hibái vannak a kocsinak. Valamint azt még had mondjam el, hogy miután meghallottuk, hogy valami nem stimmel a kocsival felhívtuk és nem is akarta, hogy szerelőhöz elvigyem nem ám még szak szervízbe. Egyenessen tiltakozott ellene ezért is volt furcsa.

Szomorú örökös #   2020.06.26. 20:36

emike90

Nekem nem kell más autó. A volt autóm kell

Akkor miért akartál mégis másik autót venni magadnak?

és a pénz amit egy szélhámosnak adtam

Szélhámosnak nevezed, holott megpróbálja úgy alakítani a dolgokat, hogy neki és neked is egyaránt jó legyen. Ezek után ez a jelző nem kicsit meredek szerintem.

De egyébként az is furcsa, hogy magánszemély létére jó pár autót tudott mondani amit oda ad ez helyett.

Attól, hogy több autója is van eladó, még nem autókereskedés, nem cég, simán lehet egy magánszemély, aki ebből él. Akkor lenne autókereskedés, ha vállalkozóként csinálná hivatalosan adószámmal és telephellyel, de szinte biztos vagyok benne, hogy ez nem így van. És innen kezdve teheted a polcra nyugodtan az elméletedet, miszerint „valószínűleg autókereskedésben dolgozik és így játszák ki a dolgokat.

bermuda háromszög #   2020.06.26. 20:25

Neked furcsa, ő meg ezzel foglalkozik.
Valamiért azt nem írtad le, hogy milyen kocsit "vettél"
Kor, km, stb.
Előzetesként, ha nem olvastál vissza, ezek fontos kérdések, és sok választ meghatároznak.

emike90 # e-mail 2020.06.26. 20:00

De itt pont ez a lényeg. Nekem nem kell más autó. A volt autóm kell és a pénz amit egy szélhámosnak adtam.
Egész eddig ő is benne volt, csak hirtelen nem lett pénze. Semmi veszteni valója nincs, hisz az autó nincs és soha nem is volt az ő nevén. Amit bevett tőlem autó pedig jelenleg kereskedésben áll.
De egyébként az is furcsa, hogy magánszemély létére jó pár autót tudott mondani amit oda ad ez helyett.

Szomorú örökös #   2020.06.26. 19:44

emike90

Felhívtuk az eladót, hogy szeretnénk az egészet vissza cserélni, mire közölte, hogy nincs pénze, de ad egy másik kocsit és vissza adja a régi autót is......Fél évig van szavatossági idő így is, hogy magánszemélytől vásároltam

Nos, az idézet második része úgy nem igaz, ahogy van. Te vettél egy autót egy magánszemélytől. Arról már nem írsz, hogy mekkora futásteljesítmény van az adott gépjármű mögött, márpedig ez a megoldás kulcsa. Ha a futásteljesítmény nagy és ilyenkor már elvárhatók az adott hibák, akkor még inkább örülj, hogy az illető így áll hozzá, hogy kapsz tőle másik autót, sőt még a saját volt autódat is visszaadja, ugyanis ezzel pont azt a szavatosságot teljesíti, amit te elvársz tőle, de gyakorlatilag nem is kéne neki vele foglalkozni. Ennél többre szerintem ne számíts, mert hatalmas bukta lesz.

alfateam # e-mail 2020.06.26. 18:56

Nagyon-nagyon nem tudod mi is történik veled...
https://totalcar.hu/…utot_veszel/

emike90 # e-mail 2020.06.26. 16:55

Azért mert rejtett hibákkal adta el az autót és nem hajlandó vissza fizetni vagy megcsináltatni. Fél évig van szavatossági idő így is, hogy magánszemélytől vásároltam.

alfateam # e-mail 2020.06.26. 16:31

Szerintetek megéri feljelentést tenni?
Hol szeretnéd feljelenti és miért?

drbjozsef #   2020.06.26. 16:02

Szerintetek megéri feljelentést tenni?
Nem.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

emike90 # e-mail 2020.06.26. 15:44

Üdv! Azután szeretnék érdeklődni, hogy két hete magánszemélytől vásároltam egy autót, úgy, hogy az én autómat is beszámította a vételbe. Másnap furcsa hangokat adott ki a motor amit eddig nem hallottunk. A héten márka szervízben diagnosztika vizsgálatot csináltattunk az autón ahol kiderült, hogy komoly gondok vannak a kocsival amiről persze az eladó nem tájékoztatott. Kb fél milliós költség lenne megjavíttatni.
Felhívtuk az eladót, hogy szeretnénk az egészet vissza cserélni, mire közölte, hogy nincs pénze, de ad egy másik kocsit és vissza adja a régi autót is. Nos én ezt nem szeretném. A pénzem kell nem egy másik hulladék kocsi. Szerintetek megéri feljelentést tenni? Hozzá teszem, hogy valószínűleg autókereskedésben dolgozik és így játszák ki a dolgokat.

drbjozsef #   2020.05.27. 14:44

+1

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Atis77 # e-mail 2020.05.27. 01:50

Hagyd a fenébe. A ugyvedje us jot fog nevetni.

peter08 # e-mail 2020.05.26. 22:25

Üdvözlöm!
Eladtam egy autót egy magánszemélynek, a vevő 1 hónap után pereskedéssel/ügyvédi levéllel fenyegetőzik, mert a féktárcsákat cserélnie kellett. Kellékszavatosságra hivatkozik. Utána néztem, de a forgó, kopó alkatrészekre elvileg nem vonatkozik a törvény, főleg hogy 1 hónapig használta a kocsit és az autó eladás előtt lett vizsgáztatva. Amikor megvette a kocsit kipróbálta semmi baja nem volt a féknek.
Nézzek ügyvéd után vagy nem fogja megállni a helyét a bíróságon?
köszönöm a válaszokat!

Atis77 # e-mail 2020.05.22. 07:25

20 eft bele egy bontott motor. Biztos megéri egy bizonytalan kimenetelű perre 4 500e ft ot költeni és éveken át bíróságra rohangálni?

Szomorú örökös #   2020.05.21. 19:24

Névtelen Srác

egyébként átbeszéltem az ügyvédemmel, a történéseket és azt mondta hogy szinte biztos hogy az én oldalamra billenne a mérleg.

No meg az ő fizetési mérlege is végre kicsit emelkedne. :-O