Egyedi rendszám


wers # 2021.05.26. 11:21

Minek kellene jogszabályt módosítani?

?? mert nem nagyon fér bele a történeted a jelenlegi szabályozásba. Az első félreértésem miatt már elnézést kértem.

(4) * Ha a rendszámtábla felszerelésére nincs elegendő hely, vagy ha a rendszámtábla az átlagosnál nagyobb sérülési veszélynek van kitéve, a Műszaki Adatlap - új jármű esetén az érvényes megfelelőségi nyilatkozat - alapján B típusú vagy D típusú rendszámtáblát kell kiadni, továbbá utólag engedélyezhető a B típusú rendszámtábla felszerelése, vagy a D típusú rendszámtáblának a jármű elején történő alkalmazása.

Azt továbbra is fenntartom, hogy nem küldhet el a kormányablak, át kell vennie a kérelmedet. Az is lehet, hogy utána az NKH behív megnézni a kocsit, de azt is lehet feltételezni, hogy ha a kérelmedben az áll, hogy azért kéred, mert az jobban tetszik, akkor elbírálja a már rendelkezésére álló adatok alapján. Van a kocsidnak már műszaki adatlapja. Ha nem változott semmi, akkor nem biztos, hogy megnézik.

Abban is igazad van, hogy az eseted nem mindennapos.

Nickk # 2021.05.26. 10:38

Minek kellene jogszabályt módosítani? Olyan balgaságokat beszélsz, hogy az kriminális. Látszik, hogy fogalmad sincs az egészről, ami nem lenne baj, ha közben nem osztogatnál tanácsokat egy jogi fórumon. Már az első válaszod is balgaság volt, a többi csak tetőzi. De mindegy, nem vitatkozni jöttem ide, közben már megérdeklődtem a hivatalban. A lényeg, amit én is jól gondoltam, hogy vizsgahelyszínre kell vinni az autót a hatósághoz, aztán ott döntenek az engedélyről. Ettől függetlenül szerintem sem fogják megadni, de ha meg sem próbálom, akkor soha nem tudom meg. Ezennel lezárom a témát.

wers # 2021.05.26. 09:20

egy osztályvezető például többet tud segíteni attól, hogy meghív egy kávéra

Igen, de jogszabályt nem módosíthat. Már nem nagyon működnek a mutyik, félrenézések. Senki sem kockáztatja a munkahelyét. (főleg egy ilyen szituban)

A rendszám pedig tetszik, jól mutatna az autómon, ezért szeretnék olyat.

:) írd ezt, hátha.

Nickk # 2021.05.26. 09:07

Szabványos a B típusú is, ezért szerelhető fel járművekre. Ismerősnek meg nem a takarítóra gondoltam, egy osztályvezető például többet tud segíteni attól, hogy meghív egy kávéra. A rendszám pedig tetszik, jól mutatna az autómon, ezért szeretnék olyat.

wers # 2021.05.26. 08:46

ismerősöm meg sajnos nincs

Azzal max. egy kávéval lennél előrébb. Mármint az ismerős ügyintéző meghívhat. Te őt már nem javasolt.

Csak, hogy átérezzem a problémádat, miért kell neked nem szabványos rendszámtábla?

Nickk # 2021.05.26. 08:09

Azért kell az NKH-hoz is menni, mert ott szemlézik meg az autót. Tehát autóstól kell menni, és ők adják ki az engedélyt a B típusra. A forgalmiba is bekerül, hogy jogosult az autó B-s rendszámtáblára, ezután lehet menni az okmányirodába. Sajnos így belegondolva valóban esélytelen, hogy pofára megadják az engedélyt, ismerősöm meg sajnos nincs. Nagyon rugalmatlan és merev, szigorú a jogszabály, ráadásul olyan állapotban kell vinni az autót, ami tuningmentes, jó állapotban van, mert ellenkező esetben ugorhat a forgalmi. (Mondjuk ez engem nem érint, tuningmentes, és jó állapotú az autóm.)

wers # 2021.05.26. 05:22

Az igaz, én írtam rosszul, megkérdezik, hogy miért? Valami indokod biztosan van. Az is igaz, hogy a jogszabályi előírástól csak indokolt esetben lehet eltérni.

Azt nem értem, hogy miért küldene el a kormányablak? Szerintem náluk kell a kérelmet beadni. Nekik kell(ene) továbbítani NKH-hoz, és ők kapják meg a döntést is az NKH-tól. (de én már semmin sem tudok meglepődni, pont erre alakították ki a kormányablakot, hogy ne kelljen az ügyfélnek hivatalról hivatalra futkosnia)

Necces, hogy el fogják utasítani. Az egyedi rendszámnál is a felirat lehet egyedi, a méret tényleg nem - ezzel kevertem elsőre, bocs.

Persze előzetesen érdeklődhetsz a NKH-nál.

Nickk # 2021.05.25. 20:20

Én úgy tudom, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz mindenképpen el kell menni, a kormányablakból is oda küldenek majd. Ugyanis azt szerintem megkérdezik, hogy miért akarok olyan rendszámot, csak úgy nem szoktak adni. Igazolni kell, hogy nem fér el a hagyományos.

wers # 2021.05.25. 12:15

A kormányablakban igényelheted. Nem kérdeznek semmit, csak kapsz egy csekket.

wers # 2021.05.25. 12:15

A kormányablakban igényelheted. Nem kérdeznek semmit, csak kapsz egy csekket.

Nickk # 2021.05.25. 10:49

Üdvözletem!

Miként lehet elintézni a B típusú rendszámot autóra, ha egyébként elfér az A típus is? Azt tudom, hogy az NKH-hoz kell fordulni, ugyanis ők adják meg az engedélyt, utána kell menni az okmányirodába, de hogyan győzzem meg az NKH-t? Talán pofára is megadják? Köszönöm a választ!

Nickk # 2021.05.25. 10:49

Üdvözletem!

Miként lehet elintézni a B típusú rendszámot autóra, ha egyébként elfér az A típus is? Azt tudom, hogy az NKH-hoz kell fordulni, ugyanis ők adják meg az engedélyt, utána kell menni az okmányirodába, de hogyan győzzem meg az NKH-t? Talán pofára is megadják? Köszönöm a választ!

bonny # 2021.01.27. 10:47

Tisztelt fórumozók!

Cég leendő felszámolását megelőzően eddig soha fel nem használt egyéni rendszámok kerültek a birtokomba (több darab). A kérdésem az lenne, hogy milyen módon papírozzuk le az ügyletet annak érdekében, hogy a rendszámokat a jövőben esetleg fel tudjam használni? Milyen papírt kell magammal vinnem a kormányhivatalba annak érdekében, hogy ne hajtsanak el amikor fel kívánom tenni valamelyiket rendszámot az autómra? Tisztában vagyok azzal, hogy a rendszámok hatósági díját meg kell fizetni annak érdekében, hogy egyéni jellegüket megtartsák. Nyilván mint magánszemély az összeset nem kívánom "megvenni", ezért az is érdekelne, hogy az ilyen módon hozzám került rendszámok esetleg sorozatrendszámként felhasználhatóak-e adott esetben? Előre is köszönöm a válaszokat.

guba" # 2015.03.29. 08:13

Nem egészen világos, hogy mi is a probléma.Talán segít a megoldásban, ha beidézem, az idevágó szabályozást:

13. Egyénileg kiválasztott és az egyedileg előállított rendszámtábla
58. § (1) Az igazgatási szolgáltatási díj megfizetése ellenében, kérelemre engedélyezhető a sorozatban előállítható, de még le nem gyártott rendszámtábla kiválasztása (a továbbiakban: egyénileg kiválasztott rendszámtábla), továbbá - ha közerkölcsbe vagy jogszabályba nem ütközik - a legalább 4, legfeljebb 5 folyamatos betűjelből és legalább 1, legfeljebb 2 folyamatos számjegyből, együttesen 6 jelből álló rendszámtábla legyártása és használata (a továbbiakban: egyedileg előállított rendszámtábla). Az egyedileg előállított rendszámtábla esetében a 0 számjegy önállóan nem alkalmazható.
(2) A járműre felszerelt sorozatban előállított rendszámtábla a jármű tulajdonosának kérelmére egyénileg kiválasztott rendszámtáblának minősíthető.
(3) Az egyénileg kiválasztott rendszámtábla megválasztását és az egyedileg előállított rendszámtábla legyártatását a Hivatal, a sorozatban előállított rendszámtábla egyénileg kiválasztott rendszámtáblává történő átminősítését a közlekedési igazgatási hatóság engedélyezi.
(4) Az egyénileg kiválasztott, vagy az egyedi rendszámtábla az engedély kiadását követően a járműre első forgalomba helyezésével, Magyarországon már forgalomba helyezett jármű esetében átrendszámozással kerül a járműre.
(5) Az egyénileg kiválasztott és az egyedi rendszámtáblát annak jogosítottja a közlekedési igazgatási hatóság engedélyével a tulajdonában, vagy használatában lévő más járműre is átszerelheti.
(6) Amennyiben az egyénileg kiválasztott vagy az egyedileg előállított rendszámtábla jogosítottja a rendszámtáblát más, a használatában lévő járműre kívánja átszerelni - a kérelem tartalmától függően - az eredeti járművet a forgalomból ki kell vonni, vagy át kell rendszámozni és a rendszámtáblát a jogosítottnak az érvényesítő címke eltávolítását követően vissza kell adni.
(7) Amennyiben az egyénileg kiválasztott vagy az egyedileg előállított rendszámtábla jogosítottja a jármű üzemben tartója, a rendszámtábla csak a jármű tulajdonosának írásos hozzájárulásával szerelhető fel a járműre.
(8) A rendszámtábla egyéni jellegéről annak jogosítottja lemondhat. Ebben az esetben az egyénileg kiválasztott rendszámtáblát a sorozatban előállított hatósági jelzésekre vonatkozó előírások szerint, a járműhöz hozzárendelten kell kezelni. Az egyedileg előállított rendszámtábla egyedi jellege nem szüntethető meg.

Kati49 # 2015.03.23. 11:45

segítséget szeretnék kérni.
Van egy gépkocsink egyedi rendszámmal. A férjem meghalt, a gépkocsit én örököltem, melynek az üzembentartója végig én voltam. a hagyatékiban is ezzel a rendszámmal szerepel. Átíratni viszont nem tudom, mert
vagy új rendszámot kérek, vagy fizetek több százezer forintot. annó közösen vettük a rendszámot, csak az Ö neve lett bediktálva számlára.
Tud nekem valaki segíteni, mert a jogszabályban öröklés nincs.

azatesz # 2008.07.21. 15:35

ti mire rá nem értek...

k.ildi # 2008.07.20. 22:33

Kedves Goodwitch!

Épülésetekre nem is árt,ha segítesz a rászorulóknak..
Micsoda nagy teher lehet ez az "INGYEN" tanácsadás...
Minden egyes válaszod után tedd majd oda:

"INGYEN VOLT"

Jogász Grespik jut eszembe,amikor "a pártatlanságot szavatolandó" megkérdezte a bírónőtől: "zsidó vallású, zsidó származású-e?"

:)

Goodwitch # 2008.07.20. 21:17

Kedves K. ildi!

Már majdnem válaszoltam, de rájöttem nem érdemes. Csak időpocsékolás lenne. Megyek, inkább és segítek valakinek... (tényszerűen ingyen)


Goodwitch

k.ildi # 2008.07.20. 17:00

Kedves Kovács úr.

Ezzel a "ti ezt úgy sem értitek" nagyképű szöveggel csak tetézed azt, amiről egész végig itt szó volt.
Nem a nofair a pökhendi,lekezelő hanem te.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.20. 03:46

OFF
pedig normálisan tette fel a kérdését.

Hogyne. Eltekintve attól a melldöngetéstől, hogy "a rendszám azt én tulajdonom". De azt hiszem, ti ezt úgy sem értitek. Inkább gyűrjatok, wazze...
ON

k.ildi # 2008.07.19. 21:49

Goodwitch!

Már akartam kérdezni,te vagy a Kovács úr jogi képviselője?:)

"a.jogi kérdésben járatlanok lévén, problémájukra szeretnének olcsó (tényszerűen ingyenes), de mindamellett jogilag helytálló választ kapni. Az ő esetükben előfordulhat, hogy éppen senkinek sincsen kedve az ő kérdésével foglalkozni."

  • Amennyiben nincs kedve az itt lévő jogász hölgyeknek/uraknak egy bizonyos kérdéssel foglalkozni maximálisan megértem,de a sunyi kötekedést nem.

"b.jogi kérdésekben jártasak lévén, az érdeklődőknek megpróbálnak a tőlük telhetően helyes választ adni. (A válasz helyessége egyébként kb. 95%-ban a helyes kérdésfeltevéstől függ.) Egyébként szabadidejükben, saját épülésükre, és embertársaik megsegítésére."

  • "embertársaik megsegítésére",nofair esetében nem ezt láttam ,pedig normálisan tette fel a kérdését.

"Mi pedig tovább folytathatnánk azt, amért ide jöttünk."

Ingyen és bérmentve "olcsó választ"?!:)

Goodwitch # 2008.07.19. 20:49

K. ildi!

Én azt gondolom, ez a fórum azoknak szól, akik

  1. jogi kérdésben járatlanok lévén, problémájukra szeretnének olcsó (tényszerűen ingyenes), de mindamellett jogilag helytálló választ kapni. Az ő esetükben előfordulhat, hogy éppen senkinek sincsen kedve az ő kérdésével foglalkozni.
  2. jogi kérdésekben jártasak lévén, az érdeklődőknek megpróbálnak a tőlük telhetően helyes választ adni. (A válasz helyessége egyébként kb. 95%-ban a helyes kérdésfeltevéstől függ.) Egyébként szabadidejükben, saját épülésükre, és embertársaik megsegítésére.
  3. jogi kérdésekben jártasak lévén szívesen vitáznak egymással jogi kérdésekről, csiszolják egymás és saját tudásukat, megosztják egymással tapasztalataikat.

Te melyikbe tartozol?

És ha az a)-ba tartoznál, akkor segítőkész "kontár"-ok tanácsára lenne inkább szükséged, vagy egy jogilag korrektre?

Szerintem nyiss egy új topicot: "melyik jogásztól nem kérnék pénzért segítséget" címmel. Ott szabadon elvitatkozhatnátok nofairrel.

Mi pedig tovább folytathatnánk azt, amért ide jöttünk.


Goodwitch

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.19. 20:05

OFF
Ne kérj elnézést, egyenesen köszönöm. :) Azt hiszem front van.
On

k.ildi # 2008.07.19. 20:04

Kedves Goodwitch.

Hol olvastad,hogy Nofair megkent egy ügyintézőt?
Lehet,hogy pont egy ügyvédet,mert őket mint tudjuk nem nehéz.
Nem cseszegettem senkit,csak feltűnt,hogy Kovács úrnak nagyobb az arca mint kellene, segíteni való szándékát meg nem csillogtatta meg,pont ellenkezőleg.
A fórum nyilvános,így "jogom" van nekem is hozzászólni.

Szégyelljétek magatokat,egy közönséges "civil" fórumon segítőbbek az általatok csak "kontárnak" nevezett fórumozok.

Goodwitch # 2008.07.19. 19:28

Kedves k.ildi!

Kbs-nek teljesen van igaza: a rendszám nem nofair tulajdona. Egyébként őt csak kijavította, de nem vele vitatkozott, hanem Sücy-vel. (Ha esetleg elolvastad volna a topicot, lehet, hogy feltűnik.)

Aki vitatkozott az pont nofair volt, aki egyébként is no fair, hiszen legnagyobb öröme abban vagyon, hogy meg tudott kenni egy ügyintézőt. Esetleg tapsoljuk is meg?

A te mondanivalód viszont ki is merült az egyik legaktívabb, és leglelkiismeretesebb "segítő" cseszegetésével.

Tudsz esetleg valami érdemit is hozzátenni a topichoz, vagy csak azt jöttél közölni, hogy nem kbs-t fogod ügyvédi munkával megbízni, ha rászorulsz?

Kbs!

Bocs, hogy beleszóltam, de ami sok, az sok!


Goodwitch