Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


Egyedi rendszám

bonny # e-mail 2021.01.27. 11:47

Tisztelt fórumozók!

Cég leendő felszámolását megelőzően eddig soha fel nem használt egyéni rendszámok kerültek a birtokomba (több darab). A kérdésem az lenne, hogy milyen módon papírozzuk le az ügyletet annak érdekében, hogy a rendszámokat a jövőben esetleg fel tudjam használni? Milyen papírt kell magammal vinnem a kormányhivatalba annak érdekében, hogy ne hajtsanak el amikor fel kívánom tenni valamelyiket rendszámot az autómra? Tisztában vagyok azzal, hogy a rendszámok hatósági díját meg kell fizetni annak érdekében, hogy egyéni jellegüket megtartsák. Nyilván mint magánszemély az összeset nem kívánom "megvenni", ezért az is érdekelne, hogy az ilyen módon hozzám került rendszámok esetleg sorozatrendszámként felhasználhatóak-e adott esetben? Előre is köszönöm a válaszokat.

guba" # e-mail 2015.03.29. 10:13

Nem egészen világos, hogy mi is a probléma.Talán segít a megoldásban, ha beidézem, az idevágó szabályozást:

13. Egyénileg kiválasztott és az egyedileg előállított rendszámtábla
58. § (1) Az igazgatási szolgáltatási díj megfizetése ellenében, kérelemre engedélyezhető a sorozatban előállítható, de még le nem gyártott rendszámtábla kiválasztása (a továbbiakban: egyénileg kiválasztott rendszámtábla), továbbá - ha közerkölcsbe vagy jogszabályba nem ütközik - a legalább 4, legfeljebb 5 folyamatos betűjelből és legalább 1, legfeljebb 2 folyamatos számjegyből, együttesen 6 jelből álló rendszámtábla legyártása és használata (a továbbiakban: egyedileg előállított rendszámtábla). Az egyedileg előállított rendszámtábla esetében a 0 számjegy önállóan nem alkalmazható.
(2) A járműre felszerelt sorozatban előállított rendszámtábla a jármű tulajdonosának kérelmére egyénileg kiválasztott rendszámtáblának minősíthető.
(3) Az egyénileg kiválasztott rendszámtábla megválasztását és az egyedileg előállított rendszámtábla legyártatását a Hivatal, a sorozatban előállított rendszámtábla egyénileg kiválasztott rendszámtáblává történő átminősítését a közlekedési igazgatási hatóság engedélyezi.
(4) Az egyénileg kiválasztott, vagy az egyedi rendszámtábla az engedély kiadását követően a járműre első forgalomba helyezésével, Magyarországon már forgalomba helyezett jármű esetében átrendszámozással kerül a járműre.
(5) Az egyénileg kiválasztott és az egyedi rendszámtáblát annak jogosítottja a közlekedési igazgatási hatóság engedélyével a tulajdonában, vagy használatában lévő más járműre is átszerelheti.
(6) Amennyiben az egyénileg kiválasztott vagy az egyedileg előállított rendszámtábla jogosítottja a rendszámtáblát más, a használatában lévő járműre kívánja átszerelni - a kérelem tartalmától függően - az eredeti járművet a forgalomból ki kell vonni, vagy át kell rendszámozni és a rendszámtáblát a jogosítottnak az érvényesítő címke eltávolítását követően vissza kell adni.
(7) Amennyiben az egyénileg kiválasztott vagy az egyedileg előállított rendszámtábla jogosítottja a jármű üzemben tartója, a rendszámtábla csak a jármű tulajdonosának írásos hozzájárulásával szerelhető fel a járműre.
(8) A rendszámtábla egyéni jellegéről annak jogosítottja lemondhat. Ebben az esetben az egyénileg kiválasztott rendszámtáblát a sorozatban előállított hatósági jelzésekre vonatkozó előírások szerint, a járműhöz hozzárendelten kell kezelni. Az egyedileg előállított rendszámtábla egyedi jellege nem szüntethető meg.

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

Kati49 # e-mail 2015.03.23. 12:45

segítséget szeretnék kérni.
Van egy gépkocsink egyedi rendszámmal. A férjem meghalt, a gépkocsit én örököltem, melynek az üzembentartója végig én voltam. a hagyatékiban is ezzel a rendszámmal szerepel. Átíratni viszont nem tudom, mert
vagy új rendszámot kérek, vagy fizetek több százezer forintot. annó közösen vettük a rendszámot, csak az Ö neve lett bediktálva számlára.
Tud nekem valaki segíteni, mert a jogszabályban öröklés nincs.

azatesz # e-mail 2008.07.21. 17:35

ti mire rá nem értek...

k.ildi # e-mail 2008.07.21. 00:33

Kedves Goodwitch!

Épülésetekre nem is árt,ha segítesz a rászorulóknak..
Micsoda nagy teher lehet ez az "INGYEN" tanácsadás...
Minden egyes válaszod után tedd majd oda:

"INGYEN VOLT"

Jogász Grespik jut eszembe,amikor "a pártatlanságot szavatolandó" megkérdezte a bírónőtől: "zsidó vallású, zsidó származású-e?"

:)

Goodwitch # e-mail 2008.07.20. 23:17

Kedves K. ildi!

Már majdnem válaszoltam, de rájöttem nem érdemes. Csak időpocsékolás lenne. Megyek, inkább és segítek valakinek... (tényszerűen ingyen)

Goodwitch

k.ildi # e-mail 2008.07.20. 19:00

Kedves Kovács úr.

Ezzel a "ti ezt úgy sem értitek" nagyképű szöveggel csak tetézed azt, amiről egész végig itt szó volt.
Nem a nofair a pökhendi,lekezelő hanem te.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.07.20. 05:46

OFF
pedig normálisan tette fel a kérdését.

Hogyne. Eltekintve attól a melldöngetéstől, hogy "a rendszám azt én tulajdonom". De azt hiszem, ti ezt úgy sem értitek. Inkább gyűrjatok, wazze...
ON

www.kbs-ugyved.hu

k.ildi # e-mail 2008.07.19. 23:49

Goodwitch!

Már akartam kérdezni,te vagy a Kovács úr jogi képviselője?:)

"a.jogi kérdésben járatlanok lévén, problémájukra szeretnének olcsó (tényszerűen ingyenes), de mindamellett jogilag helytálló választ kapni. Az ő esetükben előfordulhat, hogy éppen senkinek sincsen kedve az ő kérdésével foglalkozni."

  • Amennyiben nincs kedve az itt lévő jogász hölgyeknek/uraknak egy bizonyos kérdéssel foglalkozni maximálisan megértem,de a sunyi kötekedést nem.

"b.jogi kérdésekben jártasak lévén, az érdeklődőknek megpróbálnak a tőlük telhetően helyes választ adni. (A válasz helyessége egyébként kb. 95%-ban a helyes kérdésfeltevéstől függ.) Egyébként szabadidejükben, saját épülésükre, és embertársaik megsegítésére."

  • "embertársaik megsegítésére",nofair esetében nem ezt láttam ,pedig normálisan tette fel a kérdését.

"Mi pedig tovább folytathatnánk azt, amért ide jöttünk."

Ingyen és bérmentve "olcsó választ"?!:)

Goodwitch # e-mail 2008.07.19. 22:49

K. ildi!

Én azt gondolom, ez a fórum azoknak szól, akik

  1. jogi kérdésben járatlanok lévén, problémájukra szeretnének olcsó (tényszerűen ingyenes), de mindamellett jogilag helytálló választ kapni. Az ő esetükben előfordulhat, hogy éppen senkinek sincsen kedve az ő kérdésével foglalkozni.
  2. jogi kérdésekben jártasak lévén, az érdeklődőknek megpróbálnak a tőlük telhetően helyes választ adni. (A válasz helyessége egyébként kb. 95%-ban a helyes kérdésfeltevéstől függ.) Egyébként szabadidejükben, saját épülésükre, és embertársaik megsegítésére.
  3. jogi kérdésekben jártasak lévén szívesen vitáznak egymással jogi kérdésekről, csiszolják egymás és saját tudásukat, megosztják egymással tapasztalataikat.

Te melyikbe tartozol?

És ha az a)-ba tartoznál, akkor segítőkész "kontár"-ok tanácsára lenne inkább szükséged, vagy egy jogilag korrektre?

Szerintem nyiss egy új topicot: "melyik jogásztól nem kérnék pénzért segítséget" címmel. Ott szabadon elvitatkozhatnátok nofairrel.

Mi pedig tovább folytathatnánk azt, amért ide jöttünk.

Goodwitch

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.07.19. 22:05

OFF
Ne kérj elnézést, egyenesen köszönöm. :) Azt hiszem front van.
On

www.kbs-ugyved.hu

k.ildi # e-mail 2008.07.19. 22:04

Kedves Goodwitch.

Hol olvastad,hogy Nofair megkent egy ügyintézőt?
Lehet,hogy pont egy ügyvédet,mert őket mint tudjuk nem nehéz.
Nem cseszegettem senkit,csak feltűnt,hogy Kovács úrnak nagyobb az arca mint kellene, segíteni való szándékát meg nem csillogtatta meg,pont ellenkezőleg.
A fórum nyilvános,így "jogom" van nekem is hozzászólni.

Szégyelljétek magatokat,egy közönséges "civil" fórumon segítőbbek az általatok csak "kontárnak" nevezett fórumozok.

Goodwitch # e-mail 2008.07.19. 21:28

Kedves k.ildi!

Kbs-nek teljesen van igaza: a rendszám nem nofair tulajdona. Egyébként őt csak kijavította, de nem vele vitatkozott, hanem Sücy-vel. (Ha esetleg elolvastad volna a topicot, lehet, hogy feltűnik.)

Aki vitatkozott az pont nofair volt, aki egyébként is no fair, hiszen legnagyobb öröme abban vagyon, hogy meg tudott kenni egy ügyintézőt. Esetleg tapsoljuk is meg?

A te mondanivalód viszont ki is merült az egyik legaktívabb, és leglelkiismeretesebb "segítő" cseszegetésével.

Tudsz esetleg valami érdemit is hozzátenni a topichoz, vagy csak azt jöttél közölni, hogy nem kbs-t fogod ügyvédi munkával megbízni, ha rászorulsz?

Kbs!

Bocs, hogy beleszóltam, de ami sok, az sok!

Goodwitch

k.ildi # e-mail 2008.07.19. 21:10

Őszinte leszek kedves Béla,nekem a te hozzáállásod nem szimpatikus.Nofair megkérdezte,mit lehetne tenni,te egyből kioktattad,hogy a rendszám nem a saját tulajdona (amiban nincs teljesen igazad).Nem erre volt kíváncsi,és hogy nem hagyta magát nekem kimondottam tetszett!:) Fórum célja a segítés és nem a másik fricskázása,leszólása,sunyi kioktatása.Te,mint jogász névvel jöttél ide,bárki utánad tud nézni.
Hivatalosan segítségre lenne szükségem akinek fizetnék,te lennél az utolsó.
Nem személyeskedésből írtam,de így van.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.07.19. 17:38

OFF
:)
A vesémbe látsz, k.ildi! Valóban nem volt ínyemre - nem annyira maga a kérdés, mint inkább a feltevésének a stílusa, no meg a körítés. Tulajdonképpen jeleztem is, hogy mi az, ami nem tetszik.
S ezen fórum egyik előnye, hogy nem kötelező segítenem annak, akinek a hozzáállása nem szimpatikus.
Az meg nem érdekel különösebben, ha az illető ebből arra következtet, hogy nem is tudnék segíteni.
ON

www.kbs-ugyved.hu

k.ildi # e-mail 2008.07.19. 14:55

Kedves guba.

Ahogy lentebb írták,én sem látok érdemi választ a kérdésre.
Kovács úrnak úgy néz ki nem volt ínyére a kérdés,egy böffenetre azért beugrott,karöltve önnel.
Nem kellene a fórumot lejáratni.

Üdvözlettel:Kárpáti Ildi

guba # e-mail 2008.07.19. 07:36

Hát, igen! Sok könnyet elhullattam már a hozzád hasonló kis mérges emberkékért, akik úgy meg tudnak sértődni, hogy bármennyire is tukmálnák rájuk az ingyenes jogi tanácsokat, egyszerűen nem hajlandók szóba sem állni a kedves jogász hölgyekkel, urakkal.

nofair # e-mail 2008.07.18. 21:41

guba!

Nem fogok hasra esni egy "jogásztól"...,főleg nem a mai világban...
Itt nem virított semmi szakmait a jogász úr..

Úgy látom a kötekedésen kívül másra nem vagytok alkalmasak.

18 db e-mailt kaptam idáig,hogy hogyan oldottam meg a rendszámozást.
Nem kívánnak ide írni és nem miattam...

Ennyit rólatok.

guba # e-mail 2008.07.18. 20:59

Nofair!

KBS egy jogász. Nem kétlem, hogy te is vitaképes vagy a jogi témákban, de csiszoljál még egy kicsit a stílusodon.

nofair # e-mail 2008.07.18. 17:12

Sücy, önkormányzaton belül van az okmányiroda,ahol én voltam....

Új vagyok, idejöttem tanácsot kérni...,

JogÉsz kbs a kötekedésen kívül mást nem mutatott,arra meg nem vagyok kíváncsi...
Nem állítom,hogy rossz ember lehet,de,ha valaki segítséget kér,akkor ne szórakozzon..,főleg nem egy jogi fórumon az ő helyzetében...

Rendszámozás meg van oldva...,szerencsére ebben az országban mindent meglehet oldani pénzzel...

Sücy # e-mail 2008.07.18. 07:32

Kikérem magamnak... A kötekedő művész elvileg én vagyok... (mások szerint..)
nofair: Én az okmányirodát javasoltam, nem az önk. üfsz-ot.
KBS egyébként nagyon is utánanéz dolgoknak, ezt a többi témából azért lehet látni...

Nem vagyok jogász, csak kontárkodom. Hol jobban, hol kevésbé...
Sücy

nofair # e-mail 2008.07.18. 02:13

Na Bélám,építő jellegű, a kérdéshez kapcsolodó ötleted még mindig nincs?

Hátha valakit még érdekel...

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.07.18. 00:07

Á, dehogy. A diplomát a józsefvárosin vettem Kínai Kálmántól.

www.kbs-ugyved.hu

nofair # e-mail 2008.07.17. 21:47

Kötekedésen és a szereplésen kívül megy más is, Bélám?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.07.17. 19:29

értem miért kukacoskodnak,hisz saját tulajdonom
Ezt akkor nem is te írtad?

Azt meg, hogy ki nagyképűsködik, szerintem inkább hagyjuk...

www.kbs-ugyved.hu