Ingatlanom elé parkolnak.

drbjozsef # 2021.08.13. 16:47

Ha 3 lakásnál több van a telken akkor viszont írhatod a szélvédőjére , hogy húzzál el haver !

Mert? Három lakás felett már nem lehet a ház előtt parkolni? Vagy már elegen vannak, hogy megverjék, vagy mi ez?

Szeifert Zsuzsa # 2024.07.08. 10:42

Kedves Mindenki,
segítséget szeretnék kérni

• tavaly november óta szenvedek olyanoktól akik az árkomat foglalják el. Az autók száma már 3-ra gyarapodott, két kerékkel az árok két szélére áll, tapossa az árkot, a füvet. A forgalom felér egy parkolóházéval, mert több napig ott van hagyva, a kutya el nem áll vele. Szerettem volna a füvet levágni, de képtelenség, mert elfoglalja ez az ütődött. Tehetetlen vagyok, mert nem látom hogy kik ezek, és úgymond semmit nem tehetek. Valakinek ötlet?

előre is köszönöm

drbjozsef # 2024.07.08. 12:18

Szeifert Zsuzsa,

Csak hogy ne fussunk vakvágányra... azt mondod "árkod"?

Tehát a te saját külön tulajdonodon található árokra parkolnak le? A te ingatlanodra?

Atis77 # 2024.07.11. 04:18

Amennyiben közterülten van az árkod, akkor a közterület felügyeletnek kell szólni.

furgeszarvas863 # 2025.03.09. 16:59

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni több dologban.
1.
Vettünk egy építési telket, ami elött az árok már elöttünk is fel lett töltve, olyan indokkal, hogy a szembeszomszéd nem tud kifordulni utánfutóval. Az utca (közterület) szélessége kb. 19m, de az út közepe az ő telkétől 4,5m-re van.
a; A szembeszomszédnak van-e beleszólása a felém eső részhez?
b; Ha én újra kiásom, majd ő másnapra betemeti, de tettét bizonyítani nem tudom, kit bírságolnak?
c; Legálisan helezhetek-e ki bármit, a telkem-felém eső árok közé?

2.
Ugyan itt, saját telkem elött 1m-re volt 3db fa, amire hatóságtól megkaptam a kivágási engedélyt. Vágás önköltségen megtörtént.
3db pótlás önköltségen a telekhatártól 3m-re megtörtént. Hely nem volt meghatározva, csak céldátum.
Ezekből viszont a szembeszomszéd (bizonyíték nincs) az első nap után 2db-ot kivett , ID: "mert nem tudok majd kifordulni utánfutóval".
Én visszatettem ugyan oda, de másnapra ugyan úgy kivette, és el is tulajdonította.
a; Van-e a szembeszomszédnak beleszólása a pótlás helyével kapcsolatban, ha az, az én telkem és egy illegálisan betemetett árok között van?
b; Hívhatok-e hatóságot a számomra kötelezően pótlandó, de közterületről eltulajdonított facsemete miatt?
c; Építési teleknél is hatélyos a KRESZ a kapubeállóban történő parkolásra, ha nincs felhajtó?
d; Ideiglenesen lehet-e építési anyagot elhelyezni közterületen, pl. sódert, amíg a betonozás tart?

Köszönöm: Zoltán

drbjozsef # 2025.03.09. 19:06

furgeszarvas863,

1a : nem, nincs. Ahogyan neked sincs. Közterület.
1b : Attól függ, mi az eredeti állapot.
1c : Nem. Köz-te-rü-let.

2a : Nincs.
2b : Hívni nem tilos.
2c : A kresz minden közterületen érvényes.
2d : Igen, önkormányzati engedéllyel, területfoglalásival, a szétszóródást megakadályozva.

nanemaaa # 2025.03.10. 09:57

furgeszarvas863

1. Az önkormányzathoz, mint a közterület tulajdonosához fordulhatsz. Ott kérheted a csapadékvíz elvezető rendszer (árok) helyreállítását, az árok védelme érdekében poller sor telepítését is. Ha a szembe szomszédnak kifordulási problémái vannak, annak műszaki megoldását oldja meg saját telkén. Pl vigye hátrébb a telkére a kapuját. De ezt már ténylegnem neked kell kitalálnod.
  2. Feljelentheted, mint ismeretlen tettest, hogy az általad kötelezettségként telepített fát ellopta, ez által akadályoz téged a teljesítésben.

2a: Nincs. Közterület
2b:rendőrség
2c: Persze. A KRESZ minden közlekedőre érvényes.
2d: Ha van az önkormányzattól engedélye, akkor igen.

furgeszarvas863 # 2025.03.10. 15:54

Köszönöm a segítséget, szerdára kaptam időpontot önkormányzathoz. Jelezni fogom az eredményt.