Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


Ingatlanom elé parkolnak.

Szomorú örökös #   2020.11.25. 13:51

FDToth

Ha normális, ha nem, szabályosnak viszont szabályos, hiába kattogsz rajta. Ennyi!

FDToth # e-mail 2020.11.25. 13:30

nem tudom, én úgy gondolom, hogy nem az a normális, ha vki lerakja más elé a nem használt cuccát, és otthagyja.
Nem tudom, hogy mennyire jön át, de a házad előtt egy roncsautó, ami tiszta kosz, mert nem gondozzák, körülötte az út, járda szintén, stb. Persze körbetakarítom, de azért nem gondolom azt, hogy ez nem normális...
várok a műszaki végéig, aztán meglátjuk...

Szomorú örökös #   2020.11.24. 16:47

FDToth

nem is az zavar h előttem áll, hanem az, hogy olyan autót parkoltat, amit nem használ és full roncs

No látod, ez meg már az ő magánügye!
Szabályosan parkol ott az autó? Igen!
Engedd el ezt a sztorit, sokkal könnyebb lesz.

FDToth # e-mail 2020.11.24. 13:56

konkrétan a házunk előtt már vagy 1 éve parkol a szomszéd a roncsával. Lecserélte az autóját, azt meg előttünk hagyta, kiszedte az akksit, ennyi :) a műszaki 2021 közepén jár. Persze biztos majd lesz vele vmit, és nem is az zavar h előttem áll, hanem az, hogy olyan autót parkoltat, amit nem használ és full roncs. És lehet uyge átcsúsztatják a vizsgán, aztán megint nézhetem 2 évig... egy normális, rendezett övezetben szerintem nem lenne helye ilyennek.
Nem viszi el, mert nem tudja hova rakni és az utca midenkié...

Szomorú örökös #   2020.11.24. 11:51

Örök igazság, hogy a ház előtti terület egészen addig a te dolgod, amíg takarítani kell.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.11.24. 11:42

Épp ma olvastam egy alkotmánybírósági döntést, amely szerint az sem jogosít birtokvédelemre, ha kamionnak parkolnak a házad előtt.

www.kbs-ugyved.hu

drbjozsef #   2020.11.24. 06:47

Persze, a ház előtti rész közterület oda parkolhat mindenki...

Nincs kapcsolat a kettő között. Azért, mert közterület, nem biztos, hogy lehet ott parkolni. Ha valami meg nem közterület, abból sem következik, hogy ne lehetne ott parkolni (ld. megnyitott magánutak a nagyobb lakóparkokban)

És mi van akkor ha tudom bizonytani, hogy a házam elé leparkolt roncs (érvényes műszaki vizsgával) mozgásképtelen? (akku ki van szedve belőle)?
Semmi. Nem érdekel az senkit.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

bermuda háromszög #   2020.11.23. 18:31

Pár perc alatt tesznek bele egy akkut, hozzák a téli gumit és máris menetkész.
Az kérdés, hogy kinek éri meg hogy egy autót pusztulni hagy, amin ráadásul vizsga is van.
Kérd le hogy meddig van vizsgája, és utána már másnap hívhatod a közterest

FDToth # e-mail 2020.11.23. 17:31

akkor itt bizony joghézag lesz... Ezek szerint lerakom vki elé az autómat, amin van műszaki, műszaki lejártáig nem használom, teljese lerohad az autó (leeresztett kerék, rozsda, repedt szélvédő, stb.) az úgy tökre szabályos? Mondjuk ezt így nem hinném. Mert ha magam elé rakom le, akkor csak-csak, de más háza elé? Persze, a ház előtti rész közterület oda parkolhat mindenki...
És mi van akkor ha tudom bizonytani, hogy a házam elé leparkolt roncs (érvényes műszaki vizsgával) mozgásképtelen? (akku ki van szedve belőle)?

gerbera317 # e-mail 2020.11.21. 17:24

Éppenséggel, közlekedési szolgáltatáshoz használt jármű nem tárolható közterületen, csak telephelyen. A dolog szépséghibája, hogy ezek a járművek a sárga rendszámukról ismerhetők fel, márpedig ilyeneket - kevés kivételtől eltekintve - nemigen látni esténként a lakótelep parkolójában. Ezt a jogszabályt kellene kiterjeszteni úgy, hogy cégek és vállalkozások a gépjármű parkjukat ne foglalhasson el a többi autótulajdonos hátrányára parkolóhelyeket.

drbjozsef #   2020.11.21. 17:05

Ha szabályosan parkol, parkolhat.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

FDToth # e-mail 2020.11.21. 11:03

Köszönöm, akkor közteres megteszi amit megtehet...
Na de akkor mi lehet a megoldás? Persze egy idő után a roncs nem kap műszakit (ez ugye manapság nem biztos...), tehát meg kell várni, amíg nem lesz érvényes műszaki?
Csak az utcaképet eléggé rontják az ilyen autók...
Illetve van még egy, évek óta húzódik: van egy parkoló, kerületé. Van 7-8 nagyobb, 3,5t-nál nagyobb teherautó. Mindegyikbek van műszakija, de ott parkoltatják őket. Mivel jóval hosszabbak, mint egy parkolóhely, így vagy kilógnak, vagy kettőt foglalnak. Ezek is simán parkolhatnak?

Előfodulhat, hogy a jogalkotók nem gondoltak/gondolnak ilyesmire, és kvázi tehetelen mindenki?

Nem azzal van ám baj, hogy parkolnak, hanem azzal h egyhelyben, hónapok óta, kvázi roncsok érvényes műszakival, és egy kulturált, kertes övezetben nagyon nem mutatnak jól...

Szomorú örökös #   2020.11.21. 04:10

FDToth

Mi a helyzet pl jogilag? Parkolhatok 2 évig egyhekyben, ha van érvényes műszaki az autón?

Nem csak 2 évig, hanem akármeddig, amíg érvényes a műszakija. A közterület felügyelet munkatársai csakis műszaki nélküli autókat szállíthatnak el és büntethetik a tulajdonost-üzembentartót érte.

FDToth # e-mail 2020.11.20. 22:53

Tisztelt Fórumozók,

lentebb már felvetettem egy problémát, most van egy újabb. Adott több autó az utcában, ami hónapok, sőt több, mint egy éve mozdulatlanul áll. Látszik rajta (leereszett humi, kosz, repedt gumitömítés, rozsda), higy nem használják. De van rá műszaki vizsga. Közteresek ezzel nem tudnak mit kezdeni. Aztbkérdeztem tőlük, hogy érvényes műszakival kb bárhol parkoltathatom közterületen az autómat 2 évig! Na erre konkrétumot nem válaszolnak! Mi a helyzet pl jogilag? Parkolhatok 2 évig egyhekyben, ha van érvényes műszaki az autón?

A másik gond ismebből fakad: szomszed kb 1,5 éve a mi házrészünkmelőtt parkoltatja a roncsát, amin van műszaki. Persze nem viszinel onnan, ez aznő kis bosszúja. A be# és kiállásban nem zavar, de látványilagbelégge rintja az ucptcaképez, és takarítani sem lehetbmiatta az úttestet. Ezzel mit lehetbkezdeni? A közteres erre is azt mondja h műszakija évényes, és megnézte, nem kátot rajta roncsra utaló jeleket (mindtam nekik h akku isnki van szedve az atutóból, tehátbmozgásképtelen, de aszingyák, nem nyúlhatnak sehigysem hozzá)

Köszönöm!

Poppesz # e-mail 2020.11.04. 08:58

Sziasztok! A mi házunkal szemben egy dohánybolt van. Hiába van parkolója, akik a mi iranyunkból jönnek, a ház előtt vagy a kapubejáró előtt parkolnak. A szemetet is otthagyva stb. Igen zavaró. Este 9ig reggel 6tól.
Az lenne a kérdésem , hogyan lehet és hol lehet rakodasi területet engedélyeztetni( vállalkozásunk is van, talán így könnyebb?). Koszonom a választ.
U.i. a jegyzőnek jeleztük, hogy hiába kérik a fűnyírást az árokban, tele megy kaviccsal és szeméttel, és így nem tudjuk rendben tartani. A válasz az volt, hogy ezt nekünk kell össze szedni, makd saját költségen elszállíttatni. Napi egy zsák szemetet... Eszemben sincs.

Szomorú örökös #   2019.10.12. 13:07

Anna_

csak alfateam írta a kecskeméti esetet. Azért nem releváns, mert az zöldterületre vonatkozik.

Így már értem! Tehát alfateam rosszul tudta. Egyébként valóban nem tilthatják meg, hogy bárhol szigorúan az úttesten várakozva ott hagyjam az autómat, ha azt a KRESZ szabályai lehetővé teszik. Szép is volna, hiszen akkor egyes településeken pl. a turisták sehol nem tehetnék le az autójukat, ha nincs közterületi parkoló az adott helyen.

Anna_ #   2019.10.12. 12:24

Sz. ö. Igen, csak alfateam írta a kecskeméti esetet. Azért nem releváns, mert az zöldterületre vonatkozik. AZ eredeti probléma, "a háza elé ne álljak. Lassan avval fenyegetnek..." természetesen teljesen jogszerűtlen. Sőt, a fenyegetés bűncselekmény. Telefonnal felvenni a fenyegetést és feljelentést tenni! Jó ügyvéddel rabosítják (ujjlenyomat, fotó) és kap egy felfüggesztettet. Biztos nem fog többet fenyegetni. Ügyvéd nélkül elhajtanak, nem emelnek vádat arra hivatkozva, hogy nem lehet számítani ismétlődésre.

Szomorú örökös #   2019.10.12. 12:16

Anna_

Itt nem a zöldterületről van szó, hanem arról, hogy a kérdező más háza előtt nem állhat meg még az úttesten sem, mert valamilyen okból az ott lakó azt hiszi, hogy ő ezt megtilthatja neki.

Anna_ #   2019.10.12. 10:31

A Kecskeméti Városrendészet 2017. május 1. napjával hatályba lépett a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 6/2017. (III.30.) önkormányzati rendelet 5. § (1) bekezdés a) pontja szerint: „Tilos az útszakaszt határoló ingatlan tulajdonosának hozzájárulása nélkül a kiemelt szegéllyel nem rendelkező utak melletti zöldsávon, valamint e rendelet szerinti zöldfelületeken járművel közlekedni, várakozni, járművet javítani vagy tisztítani. Ellentétes magatartás esetén a jogsértővel szemben természetes személyek esetén 200.000,- Ft-ig terjedő, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek esetén 2.000.000,- Ft-ig terjedő közigazgatási bírság, valamint 50.000,- Ft-ig terjedő helyszíni bírság szabható ki.

alfateam # e-mail 2019.09.21. 12:32

Meg fogsz lepődni,tényleg megtilthatja.
De csak ha van önkormányzati rendelet erről.
Kecskeméten van ilyen rendelet már-vagy 2 éve, csak akkor parkolhatsz más háza elé ha a tulajdonos engedélyezi.
Kormányrendelet is foglalkozik a témával.

FDToth # e-mail 2019.09.21. 11:58

Tisztelt Fórumozók,

Budapest, kertvàros. A garázsomban, illetve a saját házam előtt nem tudok éppen parkolni, ezért a utcában parkolok máshol. Természetesen a Kresz idevonatkozó részét nem sértem meg (41 §. /2/ b/ pont), úgy állok mindig, hogy senkit sem akadályozok. Viszont már elegem van abból, hogy aki elé állok az megtiltja, hogy elé álljak, mert, hogy a háza elé ne álljak. Lassan avval fenyegetnek, hogy ha oda állok, kárt tesznek az autómban...
Hogyan lehet fellépni az ilyen emberek ellen? Hiába magyarázom neki h nem akadályozom és ideiglenes, annyira hülyék, hogy nem értik meg.

Nem szórakozásból állok más háza elé, ideiglenes állapot, előttem is állnak, de mivel nem akadályoz, îgy engem egyáltalán nem zavar.

Köszönöm!

drbjozsef #   2019.09.14. 17:51

https://www.cubicstone.hu/…kerti-kovek/

https://babokoburkolatok.hu/…/sziklak-152

https://www.gyep-fa.hu/…s-darabos-ko

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Biácska # e-mail 2019.09.14. 08:35

Sziasztok!
Eltudjátok nekem küldeni, hogy hol lehet olyan szikla,kőt venni mert én kerestem neten de sehol sem találtam?

Steven77 # e-mail 2019.07.10. 09:45

Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat,rendesek vagytok.A szikla,kő nagyon jó ötlet,azonban szükségünk lenne arra a területre nekünk is és a vásárlóknak is.Emellett éjjel is ott állnak,ott parkoltatják a teherautóikat.Ezek ellenére hozzájuk alig mennek vásárlók,szinte csak azok,akik bennünket keresnek és elnézik.
Ajánlották a nyilvánosságot is,de a média elzárkózik,pedig elmondtuk a helyi lapnak,hogy ez normális,hogy egy fiatal azt látja,hogy ebben az országban több joga van egy büntetett előéletűnek,aki nem fizeti ki a dolgozóját,nem jelenti be,stb,mint egy több évtizede működő vállalkozásnak,akiket így akadályoznak a munkában.Így tervezzen itthon?Mások a radikális médiát javasolták,kuruc info,stb.Állítólag hatásos,mert több százan telefonálnak az illetőre,sokan megállnak a háza előtt,megjelenik a képe,stb.Nem igazán értek vele eggyet,de elgondolkoztató.

Van egy lehetőség,ami jövő héten életbe lép.Közterület foglalási engedélyt kaptunk a várostól.Nagyon segítőkészek.Kitáblázzuk,hogy max várakozási idő 15 perc,amit a rendőr is megvárhat.

További szép nyarat mindenkinek!

fullgaseddie # e-mail 2019.07.03. 00:56

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni az alábbi helyzettel kapcsolatosan.

Adott egy 1 emeletes társasház, amely kerítéssel körölhatárolt saját udvarral rendelkezik. A társasház emeletén lakások vannak, a földszinten üzlethelyiség, amelynek több bejárata is van. Parkolási rend nincs az ingatlantulajdonosok részére megszabva a társasház udvarán.

Kérdés: Ha az üzlethelyiséget rendeltetésszerűen vagy nem rendeltetésszerűen garázsnak használja a tulajdonos, akkor milyen szabály vonatkozik a társasház többi tulajdonására az üzlethelyiség bejáratának szabadon tartásával kapcsolatosan?

Például beparkolhat-e az üzlethelyiség bejárata elé 1.5méterre a másik tulajdonostárs?

Az üzlethelyiséget használhatja-e a tulajdonos garázsnak, úgy hogy tűz- és robbanásveszélyes anyag van az autó üzemanyag tankjában?

Válaszotokat előre is köszönöm!