Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


Ingatlanom elé parkolnak.

Steven77 # e-mail 2019.07.10. 09:45

Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat,rendesek vagytok.A szikla,kő nagyon jó ötlet,azonban szükségünk lenne arra a területre nekünk is és a vásárlóknak is.Emellett éjjel is ott állnak,ott parkoltatják a teherautóikat.Ezek ellenére hozzájuk alig mennek vásárlók,szinte csak azok,akik bennünket keresnek és elnézik.
Ajánlották a nyilvánosságot is,de a média elzárkózik,pedig elmondtuk a helyi lapnak,hogy ez normális,hogy egy fiatal azt látja,hogy ebben az országban több joga van egy büntetett előéletűnek,aki nem fizeti ki a dolgozóját,nem jelenti be,stb,mint egy több évtizede működő vállalkozásnak,akiket így akadályoznak a munkában.Így tervezzen itthon?Mások a radikális médiát javasolták,kuruc info,stb.Állítólag hatásos,mert több százan telefonálnak az illetőre,sokan megállnak a háza előtt,megjelenik a képe,stb.Nem igazán értek vele eggyet,de elgondolkoztató.

Van egy lehetőség,ami jövő héten életbe lép.Közterület foglalási engedélyt kaptunk a várostól.Nagyon segítőkészek.Kitáblázzuk,hogy max várakozási idő 15 perc,amit a rendőr is megvárhat.

További szép nyarat mindenkinek!

fullgaseddie # e-mail 2019.07.03. 00:56

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni az alábbi helyzettel kapcsolatosan.

Adott egy 1 emeletes társasház, amely kerítéssel körölhatárolt saját udvarral rendelkezik. A társasház emeletén lakások vannak, a földszinten üzlethelyiség, amelynek több bejárata is van. Parkolási rend nincs az ingatlantulajdonosok részére megszabva a társasház udvarán.

Kérdés: Ha az üzlethelyiséget rendeltetésszerűen vagy nem rendeltetésszerűen garázsnak használja a tulajdonos, akkor milyen szabály vonatkozik a társasház többi tulajdonására az üzlethelyiség bejáratának szabadon tartásával kapcsolatosan?

Például beparkolhat-e az üzlethelyiség bejárata elé 1.5méterre a másik tulajdonostárs?

Az üzlethelyiséget használhatja-e a tulajdonos garázsnak, úgy hogy tűz- és robbanásveszélyes anyag van az autó üzemanyag tankjában?

Válaszotokat előre is köszönöm!

drbjozsef #   2019.06.18. 18:25

Steven77,

"hogy odaállni autóval ne lehessen"
Ezt írtam, azt hittem, világos, hogy fizikai akadályra gonodlok, nem rózsaágyásra.
Ahogy ezmostmi írja. Szikladarab, például. Vagy virágláda - de az a féltonnás köztéri, ami nem mozog könnyen.

És igen, mielőtt megkérdeznéd, nem teljesen szabályos, mert közterület, de én sz*rnék rá, kötelességeid is vannak a magánterületed előtti közterültre, de akkor legyenek jogaid is. Ha a sövény, vagy a szép szó nem használ, nincs mese.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

ezmostmi? # e-mail 2019.06.18. 17:04

Steven

Dobjatok oda 2 mázsás szikladarabot éjjel mikor nem áll ott senki , Én igy tettem , 3 éve senki nem áll oda ,,,,

Steven77 # e-mail 2019.06.18. 12:07

Szép napot mindenkinek!
Ültettünk rózsát és kihúzták a földből.Az oszlop jó lehet,de engedélyköteles és azt is kihúzzák valószínű.A virágláda még nappal eltűnne.Kérünk engedélyt rakodási területként használni,remélem sikerül.

drbjozsef #   2019.06.16. 19:10

Steven77,

A kiskapu elé nem tudsz valamit rakni (virágláda, oszlop, papucsorránpamutbojt), hogy odaállni autóval ne lehessen, de azért a gyalogos közlekedést ne akadályozza?

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Steven77 # e-mail 2019.06.16. 12:20

Köszönöm a tanácsot.Éltem is vele,de mivel ez egy normál kis kapu,ami nem kocsibejáró,a rendőrség nem szólhat.Megyünk tovább/jegyző,stb/ és megosztom,ha történik valami mások számára is használható információ.

vierzo # e-mail 2019.06.13. 09:59

Nem lehet akadályozni más kapujából a ki és behajtást. Kihívhatod a rendőrt és a közterest. Ha börtönt megjárt roma vállalkozó, talán megijed a rendőrtől és arrébb áll máskor.

Szembe velem egy roma költözött egy éve, használt autókkal kereskedik volt, hogy 4 autó is állt velünk szembe, ha jöttek nézni érdeklődők, ki se tudtam hajtani a kertemből. Itteni tanácsra kihívtam egy ilyen alkalommal a körzetest és rendőrt, azóta jobban figyel és max 2 autót tart szembe, Persze a nézelődőinek egyszer sem szólna, hogy ne álljanak meg a kocsikihajtómba.

Steven77 # e-mail 2019.06.12. 18:44

Szép napot Mindenkinek!

Előre is köszönök minden ötletet.
Úgy egy éve,egy roma,börtönt megjárt vállalkozó, megirigyelte a vas-műszaki boltunk forgalmát és a bejáratunkkal szemben,10 méterre, épített egy nagyobbat.Lemásolta a feliratainkat,színeinket,stb,ami nem is lenne gond.Nincs forgalma,erre úgy döntött,hogy akadályozza a munkánkat.Van építési vállalkozása is,így nem fog bezárni.Többen pénzmosodának tartják,de nincs időnk kivárni a lebukását.Nagy autókkal a bejáratunk elé áll,ami egy kiskapu,takarva azt és akadályozza a ki és bepakolást.A rendőrség tehetetlen,mert közterület.Az épületünk falától kb 1 méterre áll.Nem ijedtem meg tőle,többszöri szóváltás volt.Részéről komoly fenyegetés is elhangzott,ezt a rendőrségen el is mondtuk.Nem szeretnék törvénytelen eszközökhöz nyúlni.Már régebben is ki akartuk bérelni az előttünk lévő parkoló részt,sikertelenül.Próbálunk ismét nekifutni.Vidéki nagyvárosban élünk.Szinte minden be van kamerázva körülöttünk.Több dolgozónk van,kisgyermekes is.

Üdvözlettel
I

drbjozsef #   2019.05.07. 07:27

safranek,

A XVIII. kerületi közteresek jó fejek, hívd fel őket, és kérdezd meg. Bár én kötve hinném, hogy egy rendszámos, forgalomban lévő, a közlekedést nem akadályozó szabálytalanul parkolót elvinnének.

De hátha rácsapnak egy figyelmeztető cédulát.

Amúgy az előbb írtam másik topikban : ha a házad előtt van, kerítsd körbe. Ami nem szabályos, de mondjuk azt mondod, hogy neked kötelességed gondozni a rendelet szerint, és most szórtál bele fűmagot, és füvesíted. Vagy ültess oda sövényt. Nálunk egy csomó ház előtt valamivel körbe van kerítve (szegélykerítés, sövény, oszlopok, virágláda, etc), ahol nem szeretik, ha ráparkolnak a füvükre.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Szomorú örökös #   2019.05.07. 06:11

safranek11

Na most nem értelek! Beírod először a kerületetekre vonatkozó jogszabályt:

Parkosított területre gépkocsival vagy más járművel behajtani, beállni tilos.

Majd utána mit is írsz?

Szóval nekem ebből az jön le,hogy semmit nem tudok csinálni az itt parkoló emberkével,legalábbis a xviii kerületben nem.Kivéve ha nem számít parknak az zöld kis terület...

Ha egyértelműen le van írva, hogy parkosított területre nem lehet beállni, akkor miért is az jött neked le, hogy nem tudsz vele mit tenni?

Nálunk simán jönnek és elszállítják, az illető pedig egy szép sárga matricát talál a kocsi helyén, hogy hol találhatja, ha esetleg keresné.

safranek11 # e-mail 2019.05.06. 20:18

Szomorú örökös

Esetleg kifejtenéd?Hogyan jelentsem be?Parkosított területen áll a kocsi?Szerintem körülbelül kinevetnek.
Nem sok esélyt látok a dologra,de persze megpróbálhatom. :)

Szomorú örökös #   2019.05.06. 20:11

safranek11

Közterület felügyelet!

safranek11 # e-mail 2019.05.06. 20:05

Üdv.
Házunk előtt a sarkon vagy egy zöld terület azon parkol egy kocsi nap mint nap.Láttam,hogy van erre egy rendelet,hogy zöldterületen nem lehet parkolni,viszont ez kerületenként változik.Példa Zuglóban:
Zöldterületre vagy közterületi zöldfelületre gépjárművel behajtani, parkolni tilos.
Illetve bemásolom a XVIII kerületre vonatkozót is ami éppen aktuális,hiszen itt lakunk.
Parkosított területre gépkocsival vagy más járművel behajtani, beállni tilos.
Szóval nekem ebből az jön le,hogy semmit nem tudok csinálni az itt parkoló emberkével,legalábbis a xviii kerületben nem.Kivéve ha nem számít parknak az zöld kis terület...
Valakinek van valami ötlete szívesen várom :)
Üdv.S

Szomorú örökös #   2019.04.23. 12:33

drbjozsef

Az első poszt részéről arról szólt, hogy mindenki a saját háza előtt álljon, ne előtte, mert akkor ő hova áll. Tehát szó nem volt zöld területről.

Mellesleg a háza előtti rész nem az övé, nem fizet érte, ergo nincs joga senkit eltanácsolni onnan, főleg nem az ő módszereivel.

drbjozsef #   2019.04.23. 06:58

Sz.ö.,

Ahogy kivettem a végéből, drazsé azt sérelmezi, hogy a háza előtti zöldfelületre parkolnak, amit neki kell gondoznia, de nem az övé. Ebben igaza van, mármint, hogy oda ne parkoljanak, mert tábla hiányában a zöldterületen tilos megállni, csak az nem világos, hogy hogyan jönnek ide a szomszádok, hiszen csak feltételezni merem, hogy neki sem jut eszébe a saját autójával odaparkolni - hiszen tilos.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Szomorú örökös #   2019.04.23. 00:11

drazse

2019.04.21. 14:07 Továbbra sem fogadom el, hogy tőlem öt házzal arrébb megy valaki vendégségbe.....és nem hajlandó a vendéglátója elé parkolni.

v.s.

2019.04.22. 15:29 a közútra parkolás meg szerintem nem kérdés

Örülök, hogy egy nap után eljutottunk oda, elfogadod a házad előtt az útfelületen álló autók szabályosan várakoznak ott. Lehet ez továbbra sem tetszik neked, de hogy szabályos-e, az valóban nem kérdés. :-)

A kameráról nyugodtan lekattanhatsz, mert az ország közterületének 90 %- a nincs bekamerázva

Hát ha az én autóbejáróm elé parkolsz, az éppen rögzítve lesz, de ez már legyen a te bajod. Dátummal és időpecséttel rögzített videofelvétel fogja igazolni a szabálytalanságodat, ami bőségesen elégséges egy feljelentéshez-elszállításhoz. És nyugodtan elfelejtheted, hogy ilyen esetben szükséges a felvétel felhasználásához a hozzájárulásod, mert nem kell.

A saját ingatlan helyett máshoz parkolgató bunkók ellen sk lehet védekezni.....órás csavarhúzóval is.

Nyilván, de nem árt, ha tudod, mit lehet kapni érte:

2012. évi C. törvény (Büntető törvénykönyv) 371. §
Aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el.[1]
A büntetés vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztés, ha

  1. a rongálás kisebb kárt okoz, vagy
  2. a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó rongálást követik el.

Szóval az órás csavarhúzóval okozott kár nem kevés lesz és ha szerencséd van, egy felfüggesztettel megúszod, igaz a priuszodban utána az is benne lesz. ;-)

Aki meg bírja, hogy hülyére veszik

Szerintem neked erre sincs már szükséged, ahogy elnézem! :-D

Szomorú örökös #   2019.04.22. 22:44

drazse

Szerintem te vagy nagy tévedésben. Amit te sérelmezel, az az ingatlanod előtti közterületre parkolás és ha tábla nem tiltja, akkor teljesen szabályos. Ellenben az órás csavarhúzóval, ami rongálás kategória, és amellett hogy ki kell fizetned az okozott kárt, még az államkasszába is csengethetsz majd némi egyéni hozzájárulást bírság jogcímen. Hidd el, nem éri meg. Mellesleg ez utóbbit hívják az én szememben ősbunkóságnak. A parkolás szabályosan egy közterületen sosem lesz az.

drazse #   2019.04.22. 15:29

szomorú örökös
Szerintem a fogalmakkal neked van problémád
A fórum az ingatlanom elé parkolásról szól. Mellesleg: járdára nem szoktam parkolni, a közútra parkolás meg szerintem nem kérdés. Egész konkrétan a házam előtti zöld terület pofátlan elfoglalása zavar továbbra is.
A kameráról nyugodtan lekattanhatsz, mert az ország közterületének 90 %- a nincs bekamerázva. Szóval kár ijesztgetni és ezzel bátorítani a bunkoskodókat. A saját ingatlan helyett máshoz parkolgató bunkók ellen sk lehet védekezni, sövénnyel, sziklákkal, emelt szegéllyel és igen, órás csavarhúzóval is.
Aki meg bírja, hogy hülyére veszik és szívatják, az sétáljon öt házat, úgy kell neki.

drbjozsef #   2019.04.22. 15:06

Ámen.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

drazse #   2019.04.22. 14:56

drbjozsef
Tökéletes. Sajnálom, hogy továbbra is személyeskedsz, de megértem, hogy ennyit tudsz. Nem meglepő, hogy ismételten téged idézzelek.

drbjozsef #   2019.04.22. 12:51

drazse,

Teljesen igazad van. Mindenki annyit ír, amennyit szeretne. Hogy ezek után miért pont Te tanácsolgatsz, az eléggé ellentmondásos. Hogy ez miért nem meglepő, nem fejtem ki, mert most élnék a tanácsoddal. :)

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

drazse #   2019.04.22. 11:09

drbjozsef
Köszönôm a roppant értelmes választ. Kábé ennyit vártam egy
laikus paraszttól.
Halkan jegyzem meg, hogy mivel ez egy fórum, akkor és annyit írok, amennyit szeretnék. A jogászok pedig nagy átlagban nem szűkszavúak, bár te laikus parasztként ezt nem tudhatod.
Jó tanácsom, hasonló esetben, ha nincs értelmes és használható vélemenyed, akkor inkább fogd be, mert a személyeskedés csak téged minősít.

Szomorú örökös #   2019.04.22. 00:03

drazse

Akkor ideje tisztában lenned a fogalmakkal.

Tehát hiába te tartod rendben a házad előtti területet, az attól még nem a tiéd, az továbbra is közterület marad. Mellesleg nem a házad előtti járdáról és zöldterületről, hanem az úttestről van szó, ahol bárki szabályosan várakozhat és te ebben nem gátolhatod.

És ha bármi kárt okozott benne, ráadásul szerencséd sincs, mert egy kamera rögzíti, akkor büntető jogi és anyagi felelősség is a nyakába kerül.

Egyszóval hátrább az agarakkal!

Egyedül a kocsibeálló, ahová ha más áll, akkor szankcióval jár, mivel az tilos neki.

drbjozsef #   2019.04.21. 14:15

(azt csak egészen halkan tenném hozzá, hogy ez egy jogi fórum. A bunkóság nem jogi fogalom.)

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.