Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


autó vásárlás,átírás

csokika2 # e-mail 2016.12.17. 18:57

Üdv!

Hivatalosan aki börtönben van eladhatja a tulajdonában álló gépjárművet?
Ha igen, mi ennek a hivatalos eljárása?

Big Bopper # e-mail 2016.12.17. 13:16

Üdvözlet! Autók adás/vételével szeretnék foglalkozni. Azt szeretném kérdezni, hogy átírási illetékmentességet kapok-e, vagy nekem is minden vásárolt autót át kell íratnom a cégem, vagy saját nevemre?
Előre is köszönöm a választ!

hombarfej # e-mail 2016.12.10. 08:35

Sziasztok!

Sógorom barátnőjének az autóját tervezzük megvenni.
A lakását eladta, majd sógorral Ausztriába mentek melózni.
Magyar lakcímkártyája van, de azon még az eladott lakás szerepel állandó címként. Osztrák igazolása van az ottani lakcíméről.
Ezek fényében a lakcím mezőbe mit kéne írnom az adásvételi szerződésben, hogy az átírás zökkenőmentes legyen?

Köszi
Tamás

wers #   2016.11.20. 16:04

A jog ismeri ezt a helyzetet. Harmadik személy javára kötött szerződés.” A polgári jog persze, de a közigazgatás szerintem köztes vevőként illetéket fizetett(ne). Vagy rendesen elgondolkodnának azon, hogy tényleg nem kéne? Mivel a gépjármű átírásnál nincs területi illetékesség, lehet több helyen próbálkozni (mellesleg sok helyen csak az okmányboltban kapható nyomtatványt fogadják el még mindig). De a dátumokkal bármely esetben vigyázni kell a kötelező biztosítás fedezetlenségi díja mit (is).

Másik drágább megoldás, ha megveszi a saját nevére a kocsit és később ajándékozza a testvérének, ebben az esetben kétszer kell "átíratni".
” Átíratni semmiképpen, ha ez 15 napon belül történik. De az illeték itt biztos duplán fizetendő.
A többi csak a testvér részére: eredetiség vizsgálat, új forgalmi, törzskönyv, kötelező biztosítás

Ha nem akartok magatoknak kellemes órákat az okmányirodában, akár többször is, ne variálj, elég meglepi lesz az enélkül is.

guba" # e-mail 2016.11.19. 19:34

Lehet úgy, hogy az én nevemre megveszem, nem íratom át az én nevemre, hanem miután megkapta, utána íratnánk az ő nevére?

Így nem lehet.

Az eladóval érdemes abban megegyezni, hogy a vételár letétbe helyezése után adja át az autót, így lehetőség nyílik arra, hogy a megajándékozott meglepődhessen. Az autó átadása után a saját nevére szóló adásvételi szerződést a testvére fogja aláírni. Így lényegében az autó vételárát kapta ajándékba, amiből a kiválasztott autót adásvétellel szerzi meg, de kívánt cél megvalósul.

Másik drágább megoldás, ha megveszi a saját nevére a kocsit és később ajándékozza a testvérének, ebben az esetben kétszer kell "átíratni".

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

Dr.Attika # e-mail 2016.11.19. 17:58

Üdv.
A jog ismeri ezt a helyzetet. Harmadik személy javára kötött szerződés. Bármelyik közelben lévő ügyvéd elkészíti a szerződést.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

T77Roland # e-mail 2016.11.19. 15:41

Üdv!

Szeretném megtudni, hogy mi a hivatalos útja, ha ajándékba szeretnék venni egy autót a testvéremnek úgy, hogy ő nem tud róla és nincs a helyszínen az adás-vételnél. Mivel ha tud róla, az nem ajándék. Lehet úgy, hogy az én nevemre megveszem, nem íratom át az én nevemre, hanem miután megkapta, utána íratnánk az ő nevére? Minden felmerülő költség, kötelezettség is érdekelne. Pl: kinek a nevére kell a kötelezőt kötni, illeték mindkettőnknek, vagy csak egyszer kell kifizetni, eredetvizsga, átírás stb.

wers #   2016.11.01. 18:53

Tehát kell mind a két szerződésre szükség lesz. :(( a "kell"-t gondoljátok ki belőle.

wers #   2016.11.01. 18:51

Az eladód ez esetben "köztes vevő" lesz, igy veszik fel a nyilvántartásba. A vagyonszerzési illetéket neki is meg kell fizetni. Amennyiben a két szerződés között eltelt a 15 nap, akkor még büntetésre is számithat.
Tehát kell mind a két szerződésre szükség lesz.
Ha egydül mész mindezt elintézni, okmányirodai meghatalmazás is kell, na meg a fizetendő pénz.

tom111 # e-mail 2016.11.01. 18:22

Üdv. Szeretnék vásárolni egy autót. Az eladó mikor megvette nem íratta a nevére az autót ebben az esetben hogyan fogom tudni a nevemre íratni? Mi ilyenkor a megoldás? Köszönöm előre is.

charli # e-mail 2016.10.23. 08:07

Üdv. "hogyan tudnám a nevemre íratni a gépjárművet."
Kell hozzá egy forgalmi , törzskönyv valamint a forgalmi engedélyben szereplő adatokkal szabályosan kitöltött és aláírt adásvételi szerződés , és egy sikeres eredetiségvizsgálatról szóló papír.
Esetleg nem árt utána nézni nincs valamilyen elidegenítési tilalom , vagy végre hajtás a gépjárműn . Gyakori eset mikor a régen kifizette hitellel terhelt jármű tulaj elfelejti levetetni az elidegenítési záradékot a kocsiról a bankok meg maguktól általában nem küldenek igazolást és ezzel csak az okmány irodában szembesül az új szerződésbeli tulajdonos .

Atis77 # e-mail 2016.10.21. 20:16

a kereskedéstől kapott adásvételivel.

zacsi73 # e-mail 2016.10.21. 15:15

Üdvözlöm!
Azzal a problémával fordulnék önhöz hogy vásároltam egy személygépkocsit ,de akitől vásároltam nem íratta a nevére és az autó kereskedés neve szerepel a nyilvántartásban.Az lenne a kérdésem hogyan tudnám a nevemre íratni a gépjárművet.

kuzmi # e-mail 2015.02.06. 12:46

T. Szakértő!
Édesapám halála után örököltem egy gépkocsit. A kérdésem az lenne, hogy kell e a nevemre íráshoz eredetiség vizsgálatot csináltatni, ill. van e ezen kívül még valamilyen adó fizetési kötelezettségem?

edem08 # e-mail 2015.02.01. 14:03

Hello. Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van egy 125 cm motor amit meg arok venni. A motornak forgalmija törzskönyve rendszama van. A forgalmiba K. István van, illetve a törzskönyvbe is. Az adás vetelibe pedig úgy van, hogy K. István eladta B. Ferencnek 2014.06.05.en. B. Ferenc pedig egy adás vételivel aakarja el adni nekem mostanában.
Az lenne a kérdésem, hogy ha be megyek az okmányirodaba K.istvan es B. Ferenc kozt irt adásvételivel 14.06.05en 2 peldannyal, illetve a köztünk létre jött adásvételivel a mai dátummal akkor át írják a nevemre a motort.
Vagy is mit csináljak hogy meg tudjam venni? Vagy hol lehetnek még fent akadasok az át írással??? Választ előre is köszönöm.

drotos5 # e-mail 2015.01.05. 18:38

Üdvözlöm.Egy olyan kérdésem lenne.Vennék egy utánfutót.Az 1 es tulaj eladta(ő kijelentette már a forgalmit hogy tulajdonos váltás volt és eladta az utánfutót) a 2. tulajnak,írtak egy adásvételit de a 2. tulaj nem íratta át,én a 2. tulajdonostól venném meg de az a gondom hogy a forgalmiba az 1-es tulaj van még benne.Az a kérdésem hogy ha megveszem a 2. tulajdonostól akkor át tudom e íratni?
Köszönöm.

TCsabi # e-mail 2014.12.10. 11:22

Üdvözlöm,
vásárolni szeretnék egy motorhibás járművet teljesen elektromossá átépítés céljából. A teljesen elektromos autókra nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni. Az esetleg árverésen vásárolnám és ideiglenesen ki van vonva a forgalomból. A kérdésem az volna, hogy az illeték befizetése mikori hatályú az átírással egy időben (15 napon belül), vagy van valami mód az illeték meghatározásának halasztására. A célom természetesen az hogy ne kelljen illetéket fizetni hiszen teljesen elektromos autót fogok újra forgalomba helyezni, ami illetékmentes.

P.Erzsébet # e-mail 2014.11.16. 15:42

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Számla kellene nekem az autó átírási költségéről.
Azt szeretném kérdezni,hogy ha az okámynirodában kérek róla,akkor ott fognak adni?
Balesetem volt és a biztosító fizetné az átírás költségeit azért kérdezem.
A választ előre is köszönöm.

guba" # e-mail 2014.11.15. 17:56

Nem változik meg a tulajdonos személye, nem kell illetéket fizetni.

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

TCsabi # e-mail 2014.11.13. 13:31

tárgy: dupla átírás elkerülése

Tisztelt Szakérető!

Lehetséges hogy NAV online árverésen vásárolni fogok egy gépjárművet, mint magánszemély. Lehetséges hogy a közeljövőben egyéni vállalkozó leszek és be szeretném vinni majd ezt az autót a vállalkozásba. Egyszer biztosan kell átírási illetéket fizetnem, amikor árverésen megvásárolom az autót. Kérdésem az volna, hogy ha a vállalkozásomba, mly egyéni vállalkozó bevinném az autót akkor mégegyszer kellhet átírási illetéket fizetni, vagy nem kell mivel ugyan az a személy maradok és jogi személy sem leszek?
köszönettel: Csaba

Angi71 # e-mail 2014.09.01. 00:15

Kedves Mindenki!
Szeretnék tanácsot kérni - 2010 májusában vásároltunk az autókereskedésben egy autót , a régi autónkat beszámította és a kereskedő eladta. Kaptunk a szerződésből 1 példányt, de mint kiderült az a fajta nyomtatvány már akkor nem volt érvényes. Nem tudtuk kijelenteni az autót - és az új tulajdonos sem íratta át.
most eltelt 3 év és csak most sikerült elérni hogy kivonják a forgalomból. közben az új tulajdonos eladta az autót. Mivel eddig mi fizettük a gépjárműadót - mit tehetünk hogy ezt az összeget visszakapjuk? Ha a hölgy nem hajlandó velünk kapcsolatba lépni mit tehetünk - kihez forduljunk ?

Immaculata (törölt felhasználó) #   2014.05.15. 18:28

Írásban el kell állni a szerződéstől, visszaadni az autót és kérni a vételárat.

kutyafitty # e-mail 2014.05.15. 17:04

Itt egy oldal, ahol van egy jól használható átírás kalkulátor, a kereső mellett. http://komplexauto.hu

Szilvia73 # e-mail 2012.11.20. 14:02

Sziasztok!

Az alábbi kérdésben kérem segítsen aki tud.
Megvásároltunk egy autót vidékről 1 pl-os adás-vételivel, hogy elhozhassuk, és megbeszéltük az eladóval, hogy postán intézzük a többit!
Küldtünk egy négypéldányos adásvételi szerződést, amit nem hajlandó már 1 hónapja az eladó vissazküldeni.
Közben kiderült, hogy az önkormányzat ki akarja vonni a forgalomból, valamit ráterheltek az autóra kb. 100.000 Ft-ot.
Az eladó már a telefont sem veszi fel. Átíratni nem tudjuk az autót, mert nemhogy adás-vélteli nincs, még a forgalomból is kivonják!! Persze ki lett fizetve, a törzskönyv is nálunk van.

Mit lehet ez ügyben tenni, kérek szépen tanácsot.

Köszi mindenkinek!!!

merrel13 # e-mail 2012.11.08. 19:17

köszönöm a segítségeteket. Sajnálom mert jó kis kocsiról lenne szó na meg árba is tökéletes lett volna.. Akkor gondolom semmilyen megoldás nincs rá? Köszönöm a segítségeteket,megpróbálok más autó után nézni.