Szerintetek mit tegyek akkor, ha 2007.07.27-én lejárt a parkolójegyem, és 2007.08.13-án befizettem 2310 Ft-ot, amit valószínű elnéztem, mert biztos nem ennyi volt az 5 napon túli pótdíj.
Ezek után szeptemberben kaptam egy levelet az FKPT-től, hogy 4830 Ft-ot kellett volna befizetnem, de semmit nem fizettem eddig be, azaz 0 a befizetett összeg. Ami szimplán nem igaz, hiszen ott a csekk, ami még megvan, hogy fizettem már, csak elnéztem az összeget. Így nem válaszoltam erre a levélre, gondoltam, ennyi idő alatt nem dolgozta fel a rendszerük a befizetést és biztos elgépeltek valamit, mert akkor nem azt írnák, hogy nem fizettem semmit, és amint feldolgozzák rendesen, akkor küldenek egy levelet a különbözetről, amint az normális kultúrált országokban várható lenne.
Egy évig nem történt semmi, majd most kaptam egy levelet, de már nem az FKPT-től, hanem a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól (V. Markó u. 25), hogy a Zelkó és Társai Ügyvédi iroda által képviselt FKPT jogosultnak 15 napon belül fizessek meg 4830 pótdíjhátralékot (továbbra is elszámolva!), államnak járó illeték címén 3000 Ft-ot, jogosultnak járó költség címén 2000 Ft ügyvédi díjat, 175 Ft adatlekérdezési díjat és 12000 Ft ügyvédi díjat, stb. 15 napon belül ellentmondással megtámadhatom.
Szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy mit tegyek és mire számítsak? Kicsit kafkai helyzet, hogy egy alig olvasható, fényérzékeny gyűrött fecnin rossz sort nézek, és emiatt most több mint 22000 Ft-ra bűntetnek meg, ráadásul amennyire én elnéztem, ők pont annyira hibáztak a befizetett összeg elszámolásával.