Centrum Parkoló/per

NerveAxis # 2008.05.14. 15:46

Sziasztok!

A tapasztaltabbak tanácsára lenne szükségem:) Ma a Lónyay utcában parkoltam becsületesen beledobáltam a gépbe 700 forintot és mikor indultam hazafelé már tudtam, hogy 4 perce lejárt a jegyem. Mivel az utolsó jegyet 30 percre vettem tudtam, hogy a türelmi időn belül vagyok. Nos mint kiderült az utca két oldalán lévő órák között 5 perc eltérés van és mire mentem vissza kocsimhoz az ember pár pötyögte be az adatokat. Odamentem hozzá, hogy álljon már le erre közölte nem lehet már elküldte a központnak. Viszont ekkor az ember még képet se csinált a kocsiról és a mikuláscsomag se volt rajta. Szó nélkül bevágtam magam a kocsiba és padlógázzal elhajtottam. A parasztja akkor kapot észbe és ugrott ki mögém az útra és csinált egy fotót rólam, de addígra már fél utcával odébb voltam. A kérdés, ha bepróbálkoznak és kapok valami felszólítást menjek be és próbáljam elmagyarázni, hogy nincs bizonyítékuk vagy ne is reagáljak a levélre?

köszi a válaszokat előre is.

sgyula # 2008.05.14. 07:12

Sziasztok,

előre is elnézését kérek, biztos agyon volt már tárgyalva ez a téma korábban, de meg tudná nekem valaki mondani annak a Fővárosi Bírósági ítéletnek a számát, amelyben kimondták, hogy pusztán a parkolótársaság nyilvántartása önmagában nem bizonyítja a parkolótársaság állításait? (http://www.jogiforum.hu/hirek/17206)

Köszönöm.

sunridermark # 2008.05.13. 20:05

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni a véleményeteket a következő üggyel kapcsolatban:
Május 11.-én parkoltam az I. kerületi Szirtes utcában, hétvégén. Nem vonom kétségbe a büntetést, miszerint az ottani helyszínen "elvileg" hétvégén is kötelesek az autósok fizetni (Citadellánál). Igen, lehetséges, hogy én néztem el, valóban kell fizetni akkor is (ami persze egyáltalán nem logikus, de ez ne zavarjon senkit).
Szerintetek mennyire jogerős az, hogy a parkolási büntetés 5 napon belül 4730, 5 napon túl 9030 forint. Én ezt eléggé irreálisnak tartom, miközben másfél-2 óránál többet a parkolóban nem tartózkodtam.

balinta # 2008.05.13. 10:09

... Köszönöm proxenos!

Azóta beszéltem az ügyvédi iroda egy alkalmazottjával: VIZSGÁLJÁK az ügyet!!! Majd kapok értesítést. Azért az GÁZ, hogy ÖT hónapja utaltam Centrumnak a pénzt és még mindig nem sikerült mindezt könyvelni, egyeztetni!

Csak irogatnak és irogatnak ajánlottan

klimas # 2008.05.12. 15:53

Üdv ! A Varsányi Irén utcai! Enyhén undorító volt az egész , kb. egy hónapnyi dátumra menjél vissza , megtalálod a " beszámolómat.április 1-én volt a tárgyalás.

mert23 # 2008.05.10. 09:09

Klimas:

melyik bíróság?

klimas # 2008.05.09. 20:21

Üdv mert23!
Az én tárgyalásomon nagyívben lesz..ták a rendeletet

mert23 # 2008.05.08. 22:39

Ezt 2008.02.23-án írtam, úgy tűnik a T. Bíróság érdemben foglalkozik vele!

"Ha a fizető zóna nincs megjelölve a „közúti igazgatásról szóló 19/1994. (V. 31.) KHVM rendelet“ 8§ által előírt táblákkal, akkor jogos a díj szedése?

Hogy ne keljen keresni:

"8. § (1) Ha a közút területén kijelölt várakozóhelyen, várakozási vagy korlátozott várakozási övezetben díjat szednek, a közút kezelõjének – a kihelyezett tájékoztatást adó táblán (KRESZ 61/a.; 110.; 112/d. sz. ábra), az alatta elhelyezett kiegészítõ táblán (KRESZ 111–114. sz. ábra), illetve külön szöveges tájékoztató táblán – fel kell tüntetnie

1. az adott helyen várakozók díjfizetési kötelezettségét,
2. a díjfizetési kötelezettség idõbeli hatályát,
3. a várakozási díj és a pótdíj összegét jármûfajtánként,
4. a várakozási díj megfizetésének módját,
5. a várakozás rendjét,
6. a közútkezelõ vagy a díj szedésére feljogosított szerv, illetõleg személy nevét és címét.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott díjat és a pótdíjat a közút kezelõjéhez kell befizetni.”"

huszarpeter # 2008.05.07. 08:45

Sziasztok!
Kíváncsi lennék a véleményetekre:
Múlt hónap negyedikén kaptam a kocsimra egy kis kék csomagot. A fizetési felszólításon a következő szerepel:
Fizetendő várakozási és pótdíj összege: Öt naptári napon belül: 2310 Ft, öt naptári napon túl: 4410 Ft.
Figyelmetlen voltam, és benéztem az öt napos határidőt. Valamiért 10 napra emlékeztem, így 10 nappal később feladtam a 2310 Ft-ot. Majd jött egy levél, hogy:
Hátralékom van: 2100 Ft (érthető) + 2175 Ft posta, ügyvitel, bm lekérdezési.
Tehát fizessek MÉG 4275 Ft-ot, a már befizetett 2310 Ft-on TÚL!
Így lett tehát a 4410 Ft-os követelésből 6585 Ft-os tartozás, csak azért mert időközben befizettem a 2310-et. Ha ezt nem tettem volna meg, még mindig csak 4410 Ft-al tartoznék.
Abban gondolom mindenki egyetért velem, hogy ez méltánytalan. De vajon szabályos?!
Mit gondoltok?

ases # 2008.05.06. 22:23

köszönöm a segítséget!!!

*proxenos* # 2008.05.06. 17:52

Kedves Ases!

Lehet hogy én vagyok korlátolt de nem tudok egyetérteni a bíró Úr bölcs summázatával. Mindenhol virít az autópályán hogy tiéd az autó, tiéd a feleősség, bár ez egy új szlogen és más jogkérdés de van hasonlóság.
Miért felelnél egy olyan jármű parkolási bírságaiért ami nem áll a tulajdonodban, nem akarom kétségbe vonni a bíróság hozzáértését, de Bíró Úr rövidre szeretné zárni az ügyet és ha valaki elég balek, vagy nem nagy összeg a tartozás akkor még lehet hogy be is jön. Amit tenni lehet:
1.Esetedben érdemes lenne keríteni azért valami jogi képviselőt az összeg nagyságára tekintettel. Hátha az ügyvédnek nem mond ilyesmit a bíró.
2.Ne fizzess, mivel ezzel az erővel a szomszéd bírságait is kifizethetnéd, ahhoz is ugyanannyi közöd van mint ezekhez. A bírságot a tulajdonosnak kell fizetni, ugyebár az nem te vagy.
3. Ha a bíró azon állítása hogy Neked kell megfizetni a nem a Te tulajdonodban álló, okmányirodánál bejelentett, szabályos adásvételi szerződéssel átruházott gépjárműnek a bírságait, akkor 15 napon belül a bírósági kezelőirodában (délelőtt rendel, pontosan mert becsapják az orrod előtt az ajtót, előtte pedig hívd fel őket, hogy elkészült-e a jegyzőkönyv hogy ne menj potyára)kérdd ki a jegyzőkönyvmásolatot (illetékköteles 100 Ft/oldal ha jól tudom, de ez nem biztos). Majd jogi képviselővel és jegyzőkönyvvel felvértezve vonulj be a bírósági panasznapra mert ilyet nem mondhat a bíró.

Üdv, Proxenos

*proxenos* # 2008.05.06. 17:33

Kedves Balinta!

Szerintem tedd el a felszólításokat és az általad küldött értesítéseket, az igazolást a banki átutalásrlól, valmint azt a Centrum Parkolós fizetési felszólítást vayg más egyebet amire teljesítettél és ha küldenék a fizetési meghagyást (nem kamut - szoktak azt is az urak - hanem olyat amin már van bírósági érkeztetés) akkor 15 napon belül élj ellentmondással a bíróságnál (PKKB - peren kívüli csoport Bajza utca 52-be vannak, személyesen is beviheted, vagy postázod). Akkor a fizetési meghagyás perré alakul, majd a bíróságon az első tárgyaláson mindenképp jelenj meg vidd magaddal az iratokat, három példányban (1 felperesnek, egy bíróságnak, egyet magadnak, hogy lásd miről kérdeznek) a bíróságnak meg kell állapítani hogy Te teljesítettél. Ezek után rendezze el a Credit Express a Centrum Parkolóval, hogy az miért ad el neki kiegyenlített követelést is. Ehhez a végponthoz kb. 2009 őszére fogsz eljutni.

A cinizmus természetesen nem neked szól, a rendszerre vonatkozik.
Üdv, Proxenos

ases # 2008.05.06. 15:43

Segítséget szeretnék kérni tőletek

Csak röviden

Két éve eladtam 1 vw caddy tip autót egy magyarországon dolgozó amerikai állampolgárnak,ahogy kell 15 napon belül okmányiroda bejelentés érkeztetik oké.
2006 dec 1 óta nem fizet parkolási díjat,naponta vagy minden másnap faxolok különböző parkolási társaságoknak.
Kezdtem beletörődni a sorsomban amíg meg nem megkaptam az első bírósági idézést...
Mai napon szinte teljesen nyugodtan bementem a XIX.ker bíroságra,hittem úgyanis ha bemutatom az adás-vételi szerződés eredeti példányát rögtön vége....de sajnos nem.A bíró úr nagyon kedves volt,látta a jogi tudásom hiányát,segíteni szeretett volna de nem tudott,azt mondta egyetlen megoldás létezik, ha a vevő kifizeti a bírságokat.Amennyiben nem,nekem kell fizetni!!Ami elég nagy gond ,mivel 174 alkalommal faxoltam összesen,és a tartozási összeg eléri a 1,2 millió forintot.

ha bárki tudna segíteni nagyon megköszönném

üdv ases

balinta # 2008.04.28. 05:56

Még mindig Centrum és társai!

Az engedményezési szerződés (Centrum Parkoló Zrt. és Creditexpress között) előtt átutaltam (banki igazolás van!) a 99e ft-os büntetést. Ennek ellenére folyamatosan kapom a fenyegető felszólítókat T. B. G. ügyvédtől. Neki már elküldtem az iratok másolatát, (banki igazolás, felszólító másolatok Centrumtól még anno). Centrum NEM UTALTA vissza a pénzt, vélelmezem akkor elfogadta. 2007. 12. hóban utaltam. T. B. G.-nek mindezeket többször megírtam ajánlott levélben és e-mailben is. Szóval mi a teendő?

Gezemice # 2008.04.28. 00:04

Klimas, az egyértelmű, hogy ha bármit beküldök, arról másolatot kell csinálnom előtte, de ez nem oldja meg a jelenlegi problémát. És holnap be kell fizetnem a büntit, vagy bíróság. De ez akkor is nonszensz, hogy amint kiszállok a kocsiból, máris ott a fényképész!

Már azt is mondta valaki, hogy erre találták ki a mobilos parkolást. De mivel nekem kártyás előfizum van, ahhoz nincs utólagos számla, tehát csak az sms maradhat bizonyítékként, de arra mégse kötelezhetnek, hogy azért vegyek többtízezres telefont, hogy legyen benne elég memória eltenni egy évre elegendő visszaigazoló sms-t. :/

klimas # 2008.04.27. 15:57

Szia Gezemice ! Kérjél tőlük áfás számlát a jegyről ! Lehet,hogy jobb személyesen bemenni! Én egyébként mostanában postán tértivevényesen beküldöm a jegyeimet / olcsóbb / és egy kísérő levelet is mellékelek melyben leírom , a beküldött jegyekről hiteles másolatot készítettem, amit vitás esetben bizonyítékként felhasználok.

Gezemice # 2008.04.26. 07:54

Sziasztok!

Ez az egész kezd átmenni egy bohózatba. Néhány hete lecsapott rám egy lesifotós parkolóőr, az az idő alatt, amíg elmentem jegyet váltani. Odabattyogtam az automatához, megnéztem, mennyi a parkolási díj, kinyitottam a pénztárcám, kikapartam belőle negyed órára elegendő aprópénzt, majd vissza a kocsihoz - és még épp láttam, amint betűzi a csomagot a fickó az ablaktörlő alá. Az automata által kiadott jegyen 3 perccel későbbi időpont szerepel, mint a fényképen (ami gyanúm szerint kizárólag úgy történhetett, hogy abban a pillanatban, amint hátat fordítottam az autómnak és elindultam, máris ott volt és katt!).
Azonnal bementem az ügyfélszolgálatra, leírtam a reklamációmat, és tegnap emilen (!!!) kaptam meg az elutasító választ, idézem:

"A rendelet értelmében nincsen türelmi idő első jegyváltásra."

Az indoklás szerint a megállást követően haladéktalanul meg kell váltani a parkolójegyet. Akkor is, ha az automata az utca túlsó végén van, akkor is, ha mondjuk hiába dobálom bele a pénzt, ugyanazzal a lendülettel ki is pottyan alul, mert valami miatt nem tetszik neki az adott pénzérme formája vagy szaga, tudomisén, mindegy, a lényeg, hogy ha szó szerint vesszük azt a nyomorult rendeletet, akkor jobban járok, ha legközelebb még a mozgó autóból megpróbálok célbadobással díjat fizetni, és ha hosszú karom van, az külön előny, mert a jegynek már akkor a kocsiban kéne lennie, amikor kiveszem a slusszkulcsot.

Kérdéseim:

1. Az emilen, visszaigazolás kérése nélkül érkezett határozat mennyire számít kézbesítettnek? (Egyébként a mailben azt is írják, hogy a "mellékelt" csekken fizessem be a pótdíjat - ?????)
  2. Többen azt mondták, ne fizessek, hisz ezt a 3 perces csúszást, főleg úgy, hogy ott a megváltott parkolójegy, bármelyik bíróságon megtámadhatom, pereljenek be, ha annyira akarnak. Van-e értelme, van-e esélyem (pontosabban mekkora az az esély?), hogy egy ilyen esetben nyerjek? Vagy inkább "jobb a békesség" alapon fizessem ki az 5 perces parkolásomra az egy órányi díj 11-szeresét és el van felejtve az úgy?

Köszönöm!

amnezia1 # 2008.04.08. 08:03

Segítség!!!
Tárgy: A parokolási társaggal folytatott peres eljárást 1999-2001 közötti időszakra vonatokzó parkolások 42000Ft értékben.
Némi pereskedéssel kezdődött kifogás részünkről egyrészt elévülés másrészt bizonyítás.
Hozott a bíróság egy itéletet melyben a parkolási táraság követeléseit elutasította mondván nem sikerült bizonyítania a parkolás tényét és ezt neki kell megtennie. A mai napon kaptam ismét ezzel az üggyel kapcsolatban a bíróságtól egy levelet, hogy mégis Én fizessek mert a parkolási táraság ismét fellebezett. Létezi ilyen??? Most mit tegyek azon kívül, hogy az előző itéletre hivatokzással fellebezek.

erbé # 2008.04.08. 07:48

Nem értem miért nem írja ki rendesen?!

Akkor másképp: az oldal neve után: /doc/parkolasi_birsag_uj_szabalyok.pdf

erbé # 2008.04.08. 07:44
boltosgyerek # 2008.04.07. 18:08
boltosgyerek # 2008.04.07. 17:55

Nem értem akkor ezzel most mi van? http://www.agaboga.hu/…zabalyok.pdf Már csak azért, mert én ebből eddig azt vontam le, hogy ez az elévülés szabálya. De amit klimas írt, az elkeserítő. Jaj, kiújul a gyomorfekélyem..

klimas # 2008.04.05. 10:09

Szia ! Egyedül mentem, ügyvéd drága és nem bízom egyikben sem. Az egész kb. 1 órát tartott és mivel volt egy csomó kifogásom , ha nem egyezünk meg , jön a másodfok .
Az alkudozás azután jött hogy megérkezett a "haver" ügyvéd és finoman a torkomra tették a kést !
Piviben küldök képet , az enyémek nem hekkeltek.
Üdv Klimás.

bpetya # 2008.04.04. 20:40

Klimas!

Vittél magaddal ügyvédet vagy csak magad mentél? Meddig tartott? Mennyire volt baráti a "beszélgetés"? Ha nem egyeztetek volna meg, akkor foglalás? Ez az "alkudozás" hogyan is jött?

Azért a következő érdekességeim vannak: nekem 3 db (egy 2004-es, egy 2005-ös és egy 2006-os) lejárt parkolójegyem van. Kaptam felszólításokat, nem foglalkoztam vele. Amikor az ügyvédi szöveg jött, üzenetet hagytam, majd visszahívtak, és mondtam, hogy ha van fénykép, azonnal fizetek. Azt mondta, hogy kép az nincs, nem is foglalkoztam vele. Most viszont jött 3-szor 4 kép mellékletként. Ami érdekes, hogy nem a fényképen van dátum, hanem alatta egy csíkban, ami biztosan nem a gépé, hanem valami más program tette oda. Amúgy nincs mikuláscsomag egyik képen sem. Meg kaptam egy mellékletet, hogy a posta ajánlott küldeményként átvette kézbesítésre a nevemre kézbesítendő és mellékelt felszólítást.

Egyébként én is megkaptam a behívót június 3-ra, ha jól emlékszem . . .

bp

klimas # 2008.04.04. 18:13

bpetya! Kösz az érdeklődést , az eredménny a klasszikus orvosi tanmese : a műtét jól sikerült csak a beteg nem élte túl!
Röviden : addig jól állt a szénám , amig kb. fél óra késéssel megérkezett az ellenfél ügyvédje és a nemtisztelt bírónő kitörő örömmel nem üdvözölte.Ettől kezdve 180 fokos fordulat , minden érvem lepergett / együttműködés hiánya , nibcs rendesen kitáblázva a park.övezet stb/ és csak az volt a fontos , tudok-e 2003-as jegyet bemutatni! Megkérdeztem a hölgyet , életszerünek tartja-e ezt ? "Finoman" a tudomásomra hozta , ha nincs jegy , akkor a gatyámat is leszedik ! Erre feltettem a kezem és elkezdtünk alkudozni mint a legyelpiacon ! Végül is kb. 60%-át kell csak az eredeti összegenek kifizetnem és úgy láttam , túl sok ellenvetésem volt a "nagy" parkoló céggel szemben és a tündi-bündinek így okoztam a legkevesebb fejtörést !!Szóval gusztustalan az egész ,ha nincs atombiztos jegyed, tanúd vagy géppuskád , akkor bukta valszeg ! Ez ma a magyar ugar .....