Miért kellene a jegyzőkönyvhöz fűzni? A jegyzőkönyv közokirat, annak a tartalmát nem te állapítod meg. Te csak általában az iratokhoz tudsz csatolni bármit is.
Mit sértett meg a bíróság, betekintési jogot?
T. Obudafan!
Igen, valóban csak ítélet hirdetésre halasztott a bíróság.
Az is igaz, hogy nem tudtam volna sokat tenni és a bíróság elnökénél panasztól sem várnék sokat.
Ami viszont marhára zavar, hogy a sorozatos lepattintások miatt (3x) az ítélet hirdetés előtti napon beadtam egy jegyzőkönyv kiegészítést, amit nem fűztek hozzá a jegyzőkönyvhöz. A polgári irodában kaptam is erről egy ,,érkeztetve" bírósági pecsétet.
Miért nem fűzték hozzá? Mi jogon tették?
Ha csak ítélethirdetésre halasztott a bíróság, akkor be volt rekesztve a tárgyalás, tehát túl sokat akkor sem tudtál volna tenni, ha látod a jegyzőkönyvet.
A bíróság elnökénél tehehtsz panaszt, csodát ne várj.
Tisztelt Fórumozók!
Minden tárgyaláson előtt elszokott hangozni a jegyzőkönyvre vonatkozó mondat.
,,A tárgyalás után 8 munkanapon túl meg lehet tekinteni a polgári irodában a jegyzőkönyv anyagát, amelyről másolat kérhető illetékbélyeg ellenében."
Megvártam a 8 munkanapot és a következőket tapasztaltam.
A 9. napon még nem volt jegyzőkönyv. Erről tájékoztatott a polgári iroda. Gondoltam, próbálkozok a következő napon.
A 10. napon már volt jegyzőkönyv, de nem tudták megnyitni a file -t. Gondoltam, próbálkozok a következő napon.
A 11. napon már meg tudták nyitni, de közölték, hogy a bíróság jegyzője csak a bíró aláírása után tudja kiadni betekintésre. A bírót természetesen ügyfél fogadási időben nem lehetett utol érni. Ezért a polgári iroda azt javasolta, hogy csak másnap tudok betekinteni a jegyzőkönyvbe a tárgyalás alatt.
A 12. nap volt a tárgyalás napja, határozat hirdetés előtt sem adtak lehetőséget a betekintésre, így meg sem ismerhettem a tartalmát.
Nagyon fontos lett volna betekinteni, mert erős a gyanúm hogy rám nézve terhelő csúsztatásokat akartam észrevételezni. Szerint a négy nap alatti betekintés megakadályozása a bíróság részéről szándékos volt.
Kihez tudok fordulni panasszal? Ez egy másodfokú bíróság volt, ráadásul már egy lezárt ítélethirdetéssel.
Kösz szépen a választ.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02