Kérem aki, tud adjon tanácsot!
Két évig éltem együtt élettársammal, az Ő saját ingatlanában. A két év alatt élettársi és vagyoni közösségben éltünk, de (sajnos) mindenféle papír, élettársi szerződés nélkül. Együttélésünk alatt, mivel nekem volt megfelelő a jövedelmi helyzetem, az én nevemre több kisebb, de összesen elég jelentős összegű személyi kölcsönöket vettünk fel, amelyekből részben tartós fogyasztási cikkeket vettünk egy részét pedig feléltük. Egy összeveszés után kidobott a lakásból, ahova nem voltam bejelentkezve hivatalosan, így ezt megtehette. Ugyan a személyes dolgaimat (ruhák, könyvek stb) utólag ideadta, de a nagyértékű dolgokat mind meg akarja tartani magának. Én meg persze fizessem a hiteleket életem végéig egymagam. Kérdésem, hogy tudok-e jogilag valamit követelni tőle? Akár a közösen szerzett dolgokból, akár azt hogy az együtt töltött idő alatt felvett hitelek egy részét ő is viselje, mivel a felvett összegeket együttesen használatuk fel? Kérem aki tud adjon nekem tanácsot, mert teljesen össze vagyok omolva emiatt anyagilag.
Előre is köszönöm Mindenkinek!!!
Billke