osztályos egyezség - Hallo kedves olvasók,


Béres-Deák Attila # 2002.07.16. 18:06

Hogy a közjegytő vert-e át azt nem tudom. Annyi bizonyosnak látszik, hogy a háttérben más lehet, mint egy havi nyugdíj és részjegy. Viszont ha visszautasítottad az örökséget nem biztos, hogy a továbbiakban sikerrel jársz.


attika

Lia # 2002.07.16. 16:21

Meg meri egy közjegyzö kockaztatni ma Magyarorszagon, hogy atver? Oka ugyan volna ra, mint az elhalt szemelyes ismeröse,aki sokat tudott, es nem arul el semmit.Hallgat. De hogy at is ver? Tudtok egy jo ügyvedet a Kiskunságban? A pothagyatekihoz kell, amit utolag fellelt vagyon miatt inditottam, es aminek nem fog örülni az en közjegyzöm ta tenyleg olyan atverös. Köszi:Lia


Lia

Béres-Deák Attila # 2002.07.15. 19:11

Kedves Lia!
Az osztályos egyezség az örökös társak megállapodása a hagyaték elosztására vonatkozóan. Lemondani az örökségről a hagyatéki eljárás folyamán már nem lehet. Legfeljebb az örökség visszautasításáról lehet szó.Valószínű, hogy át lettél verve.


attika

Lia # 2002.07.15. 18:45

Hallo kedves olvasók,

osztályos egyezségről ki tud mondani valamit?
A hagyatéki tárgyaláson Magyarországon élő örökös társammal ingóságot örököltünk, vagyis készpénzt. Édesapánk utolsó havi nyugdíját, és részjegyeket.
Mivel jómagam külföldön élek, a közjegyző elmagyarázta nekem, hogy osztályos egyezséget kell kötni, hogy otthon élő örökös társam felvehesse a pénzeket, különben nem kapja kézhez azokat egyikünk sem. Ebben az  osztályos egyezségben azt kell írni, hogy én lemondok örököstársam javára.
Én ezt elhittem (még most sem tudom igaz e), és aláírtam.
Mikor örökös társam a pénzeket felvette és zsebre vágta ahelyett , hogy megbeszélés szerint a közösen örökölt adósságokat rendezte volna belőle, a válasz az volt, hogy én lemondtam róla, és ezt alá is írtam.
Akkor most egy nagy mafla vagyok? Vagy tényleg törvényesen járt el a közjegyző.
Köszi: Lia


Lia