És a anyukát6ól nem lehet krni vmi bizonyítékot,hogy a gyerekre költi e a tartásdíjat?
Vagy ha beleegyezik a szülő,hogy nem fizetünk hanem vásárolunk, elég egy számlával bizonyítani hogy a gyerekre van/volt költve a pénz??
És a anyukát6ól nem lehet krni vmi bizonyítékot,hogy a gyerekre költi e a tartásdíjat?
Vagy ha beleegyezik a szülő,hogy nem fizetünk hanem vásárolunk, elég egy számlával bizonyítani hogy a gyerekre van/volt költve a pénz??
kali:
szerintem nem figyelsz.
(nyilván) ő is ezt írta: vagy megegyezés, vagy bíróság.
A bíróság viszont miért változtatná meg kiskorú gyermek nevét egyoldalúan a te akaratod alapján? Ha tudsz jó indokot mondani akkor megítéli, ha nem, akkor elutasítja a keresetet. (szerintem szinte biztos, hogy elutasítja)
Ha majd nagykorú lesz a gyermek akkor ő is adhat majd be névváltoztatási kérelmet, tőletek teljesen függetlenül. Nem kéne inkább ezt megvárni?
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
judmi: nem lehet.
(kivéve ha a gyermeket nevelő szülő beleegyezik.)
_Wasp_
és felesleges megoldása
Hát... nem kaptam választ a kérdésemre, mert ObudaFan irása alapján elvileg mégis csak valahogy lehet a gyerek vezetéknevének megváltoztatása. Remélem választ is fogok kapni.
Egyébként ha ez megnyugtatá a külön élő szülőt és sértené a büszkeségét hogy a gyerek nincs a nevén, és esetleg azzal jönne hogy akkor nem fizet gyerektartást, hát Istenem, állok elébe, de akkor természetesen ő sem él tovább a láthatási jogával, amit amugyse igazán gyakorol.Vagyis nekem tök mindegy hogy fizet vagy nem, én csak nyugodt életet szeretnék a gyereknek.
És azt nem lehetne vhogy megoldani,hogy gyerektartás helyett ruhát,játokat vagy valamit vennék(amire szüksége van a gyereknek) A tarásdíj összegében? Persze számlával együtt felmutatnánk.
pénz az ablakban - mindketten fizetik egymásnak a tartásdíjat, ami kiixeli magát.
egyébként a Kommentár szerint a keresetek különbségének 15-25%-át kellene ilyenkor fizetni.
A láthatás megtagadása más téma.
Forduljatok minden esetben gyámhatósághoz, ha elég eset összegyűlik, akkor jöhet a következő lépés.
De ehhez az kell, hogy MINDEN esetben megpróbáljátok a láthatást érvényesíteni.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Nem vonta meg,de ha az anyja nem engedi látni,mit lehet tenni??? Forduljak én is ezügyben bírósághoz?
És mi az hogy pénz az ablakban???
Egy gyerek itt, egy gyerek ott - pénz az ablakban.
Gondolom, a "párodnál" nem ez a helyzet. Azt sem hiszem, hogy a bíróság megvonta volna tőle a kapcsolattartás jogát.
Az én páromnak is van egy 4 éves lánya,nem láthatja nem tarthatja vele a kapcsolatot,csak fizeti a tartásdíjat... Akkor ő is lemondhatna a gyerekéről??? Vagy ez hogyan működik???
a bíróság (amennyiben a gyermekek érdekével nem ellentétes) jóváhagyja a szülők gyermekelhelyezéssel kapcsolatos megyegyezését.
ez esetben a nagyobbik gyermek elhelyezésével kapcsolatos szülői megegyezés nyilván az ő érdekét szolgálta.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Jogi kérdésre szívesen válaszolunk.
Van egy ismerősöm(férfi),most vált el a nőtől. A srácnál ott maradt a nagyobbik gyerek,az anyánál a kisebbik. Az anya szemrebbenés nélkül lemondott a nagy gyerekről...Hogy mehetett ez ilyen egyszerűen???
nem lehet. (lehetni lehet, csak nem jó)
A név megváltoztatásához a másik szülőnek (általában) hozzá kell járulnia.
_Wasp_
és felesleges megoldása
ObudaFan!
Ha csak én gyakorlom a felügyeleti jogot akkor csak a bíróság változtathat? Legalábbis így értelmezem abból amit írtál.
És milyen indokok lehetnek a változtatás okai? Vagy mennyi esély van egy ilyenre?
Már régóta gondolkozom rajta hogy szeretném ha a gyerek az én vezetéknevemet viselné, az "apa" családjában tovább örökíthető az ő vezetéknevük, nálunk nem. Ez lehet egy ok?
Egyféleképpen igen: ha a másik szülő meg szeretné változtatni, és a szülők így kialakult vitáját a bíróság, illetve - amennyiben a gyermek mindkét szülő közös felügyelete alatt van - a gyámhatság a másik szülő javára dönti el.
Illetve még egy eset: ha te az anya vagy, és az eddig vélelmezett apa apasági vélelmét megdöntik.
Nemigen.
A törvényes gyermekem nevét megváltoztathatják-e az én jóváhagyásom nélkül?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |