Az öngyilkosság nyilván önhiba, ha van köze a későbbi rászorultsághoz.
Lehet, e-mailben.
Az öngyilkosság nyilván önhiba, ha van köze a későbbi rászorultsághoz.
Lehet, e-mailben.
Adott esetben lehet kérni tőled személyes konzultációt?
Természetesen díjazás ellenében.
Köszönöm a gyors választ. Az öngyilkosság önhibának számít?
Illetve ha a kórház ki akarja adni, megtagadhatom, hogy hazaviszem?
Személyes gondoskodásra nem vagy kötelezhető. VAgyoni gondoskodásra igen, ha nem önhibájából került ebbe a helyzetbe. Hogy önhibájából került bele, azt neked kell bizonyítani, ha erre hivatkozol.
Tisztelt fórumozók,
a segítségüket szeretném kérni az alábbi esettel kapcsolatban.
Édesanyám 81 éves, jelenleg toxikológiai osztályon tartózkodik öngyilkossági kisérlet miatt.
Önálló lakása nincs, az én lakásomban lakott eddig, teljesen önellátó volt. Heti rendszerességgel látogattam, anyagilag is támogattam, hozzánk nem volt hajlandó eljönni, a 3 kiskorú unokájára nem volt kiváncsi (még karácsonykor, születésnapokon sem). Sajnos minden rokonnal és szomszéddal is megszakította a kapcsolatot, csak rám volt igénye, azt akarta, hogy költözzek hozzá, hogy mindig kéznél legyek.
Most derült ki, hogy a tőlünk 300 km-re lakó testvére és annak családja rábeszélte, hogy költözzön hozzájuk anyagi szolgáltatás fejében, majd hirtelen meggondolták magukat. (Másfél millió forint el is tűnt anyukám takarékbetétjéből). Tudtak arról is, hogy emiatt öngyilkosságot akar elkövetni, de erről nem értesítettek engem, még akkor sem, amikor nem érték el telefonon, én véletlenül találtam rá 2 kiskorú gyermekemmel, akiknek azóta is rémálmaik vannak.
Most derült ki, hogy 1 èvvel ezelőtt be is jelentették állandóra az egyik vidéki rokonhoz, aki most fiktivvé akarja tetetni a lakcímét. Soha nem lakott ott, tehát nyilván sikerülni is fog nekik. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy érvényes állandó bejelentett lakcím hiányában minden kezelést nekünk kell fizetnünk, hiába van TAJ kártyája. A kórházból jövő héten kiadják (hova?), állandó felügyeletre fog szorulni, legalább pár hónapig.
A hiányzó másfél millió sorsával nem szeretnék foglalkozni, az anyagi támogatását sem szeretném megszüntetni, tehát a történet részemről nem anyagi kérd tényleg kötelezhetnek engem a kórházi költségek megfizetésére, illetve arra, hogy állandó felügyeletet és ápolást biztosítsak a számára akkor is, ha ő nem közreműködő és önhibájából került ebbe a helyzetbe? Megtehetem, hogy megtagadom a hazavitelét?
Mivel nem tett le öngyilkos szándékáról (most már gázzal is fenyegetőzik) nem kockáztatom meg, hogy kárt tegyen a gyerekeimben, hozzánk nem költözhet. Terhel-e engem bármi felelősség, ha úgy tesz kárt magában, hogy másnak is árt esetleg vele? Kötelező-e gondoskodnom a 0-24 órás felügyeletéről, ápolásáról, amit anyagilag nem engedhetek meg magamnak, tehát nekem kellene elköltöznöm a gyerekeimtől, feladva a családfenntartó munkahelyemet is?
Idősek otthonában nem tudjuk elhelyezni, mert mindenhol 6-12 hónapos várólisták vannak, ráadásul a legtöbb hely állandó lakcím szerint fogad, és az ön és közveszélyesség kizáró okok.
Olyan elhelyezésre sincs anyagi lehetőségünk, ahol több milliós beugrót kérnek. Zárójelben: 140 ezer a havi nyugdíja, a mi egy főre jutó jövedelmünk 100 ezer körül van.
Segítségüket előre is köszönöm.
üdvözlettel, Szabó János
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |