Most nagyon hosszú lenne, mindent előről leirni, de röviden megprobálom. A lányomat 13 éves koráig egyedül neveltem, és utána az apja mindenféle vádakkal birósági úton elperelte a gyereket (a vádak bizonyitva soha nem lettek) !-Persze hozzá teszem, hogy másfél évi pereskedés,megaláztatás, ráncigálás és idegösszeomlás után úgy határoztam befejezem és feladom, hiszen nekem a második házasságomból ott volt és van még egy tartósan beteg kicsi gyermekem is, aki miatt sem tehettem azt , hogy teljesen tönkre megyek. A pereskedés 2005.12.-hóban kezdödött, és már az első tárgyaláson a gyermek nem jöhetett velem haza, ideiglenesen a jogerős határozatig a gyermeket az apánál helyezték el.- Szóval 2007.04-hóban megszületett a jógerös döntés a közös-megegyezésen alapuló gyermekelhelyezés, miszerint a gyermeket nála helyezték el, nekem megállapitották a gyermektartást! Én azóta rendesen fizetem. Az útobbi időben éreztem, hogy a gyerek és az apja között valami nincs rendben, nade melyik anya nem érzi ezt meg? Most beigazolodott minden! Az ottani körülmények már nem olyanok, amit apuka állitott vagy igért a biróságon az közel sem igaz, nem is teljesültek, és a gyerekkel nem megfelelően bánnak. A mostóha mama, állandóan külömbséget tesz a gyerekek között (saját és nem saját). Az apuka állandóan ordit vele, többnyire ok nélkül és szó szerint zavarja vissza hozzám, ahányszor csak lehet! A gyerek most 15-évesmult és nagyon rosszul érzi ott magát, nincs saját szobája, egy szóbában alszik a mostoha mama 16-éves fiával, és igy tovább!
A kérdésem az lenne, hogy én vissza szeretném, fogadni a gyereket, hogy ennek mi a módja,hogyan lehet magyarul "visszacsinálni" az egészet.A gyerek naponta sir és nagyon el van keseredve,úgy érzi senkihez nem tartozik ott, nem tudom, mi tévök legyünk!A gyereknek, nem merem azt mondani, hogy szedje a motyóját és jöjjön, mert félek, hogy az apa rendörséget küldi rám, lobogtatva a birósági papirt.Forduljak a gyámügyhöz, vagy csak a biróság van?
Várom mihamarabbi érdembeli válaszotokat!
Üdv.