Elment gyermek visszajönne!

_Wasp_ # 2008.03.30. 19:06

így már értem...

beválasztottál az első ügyvéddel. Azt is megértem, hogy a többi ügyvéd miért nem mert az ügyhöz hozzányúlni. (nem akarták magukat leégetni a bíróság előtt, és nem akartak vesztett ügyért pénzt se kérni.)

Ez is olyan szakma mint a többi, a summa cum laude nem jelent sokat, de a sok éves gyakorlat se biztos győzelem.

(vannak ügyesek és vannak kontárok
A jelek szerint a tied nem az ügyesek közé tartozott.)

naszóval, őszintén sajnálom. Remélem legközelebb jobbat találsz majd.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

tutyi # 2008.03.30. 13:48

Kedves_Wasp_!

Nem mondom, hogy nincs igazad! Hiszen úgy gondolom, teljesen reálisan látod a helyzetet.
Az én esetemben a következő történt:

Ajánlás alapján, megbiztam egy ügyvédet, Ő teljesen bizakodó volt, a téren, hogy "nekünk" csak nyerni lehet! Aztán mikor láttam, hogy nagyon nincs a helyzet magaslatán-lassan már abban is kételkedtem, hogy engem, és a gyerekem érdekeit védi-e?- akkor mentem a többi ügyvédhez,(kapkodtam, mint pok a falon, mikor érzi, hogy ég a háza) és sajnos, amit meg is értek, nem biztos, hogy szivesen átvállalnak egy már más ügyvéd álltal elkezdett ügyet! Úgyhogy csak tanácsot tudtak adni esetlegesen mire kell odafigyelnem és a többi! Mint ahogy az orvos sm szivesen veszi át másik orvos betegét.

Kétségbeesésemben még az Ombucccccmanhoz is fordultam és Ők elháritottak mindent, több hónapi várakozás után csak annyit irtak, nem kompetensek ebben az ügyben.

Szóval a hat Űgyvéd, már a két per után vélekedett úgy hogy elbukom, mert volt mikor sajnos az én ügyvédem is hibát-, hibára halmozott!

Tengerparti nyaralásunk alkalmával, megismerkedtünk egy ügyvédi házaspárral, akik, Szegeden laknak, és nem mai jogász a kedves férfi barátunk! (ezt értem a korára) Igen nagy tapasztalattal rendelkezik, szerény véleményem szerint és mikor elmeséltem neki az esetet, majd egy késöbbi alkalommal, az iratanyagot átadtam neki tanulmányozásra, egyszerűen csak annyit mondott nekem: "Jobb volt az ügyvédje" És egyett legyek szíves és jegyezzek, meg: "sajnos itthon nálunk, nincs igazság-hiszen törvényi hézagokból annyi van, hogy könyvesboltot lehetne, belőle nyitni."

A továbbiakban, pedig szeretném, leszögezni, hogy ezen irásaim amik az Ügyvédről(ekről) szólnak nem sértésnek szánom, mindazoknak, akik, ezt a praxist üzik, hanem a saját tapasztalataimat irtam le!
Így elnézést kérek, ha esetlegsen megbántásnak érezte, eme sorokat!

Üdv.

_Wasp_ # 2008.03.29. 21:00

ez tényleg minimálisan elvárható.

Mindazonáltal, ahogy én nem igazán tudom megítélni, te mennyire értesz a te szakmádhoz, te se tudod ezt eldönteni az én szakmámmal kapcsolatban.

Végül is az a jó ügyvéd, aki hozzávetőlegesen meg tudja mondani neked a per kimenetelét. Hat ügyvéd mondta neked, hogy vélhetőleg elbukod (így is történt), a hetedik viszont bevállalta. Biztos hogy a hetedikkel jártál a legjobban?

Ezt csak azért említem, mert nem olyan egyszerű felmérni a szaktudást. Az ügyvédi meló meg különösen kényes. Ha nyersz - természetes (hiszen neked volt igazad). Ha viszont vesztesz, akkor az mindig az ügyvéd hibája.

_Wasp_

és felesleges megoldása

tutyi # 2008.03.29. 20:40

Lehet igazad van, erre már én is gondoltam, de egy biztos, apukával nem lehet tárgyalni. Hiszen, mikor sunyi alattomosan beperelt arra nem méltatott, hogy ezt a szemembe mondja, és sajnálatosan, amit ülve mondd az állva nem igaz!

Úgy gondolom, hogy mindenképpen körültekintően, kell eljárnom, és minden lehetséges dolgot szeretnék átgondolni!

Az ügyvédet illetően, pedig nem úgy értettem, mint ahogy te fogalmaztál, hogy játsza az eszét a biró elött, hanem merjen megszólalni amikor kell és ne nekem kelljen már utána néznem a lehetőségeknek, és irányitani, tanácsokat szedni a fórumról, hogy mit is kellett volna tennem! Vagy éppen magam gondolom, ki, hogy mivel is védejem meg magamat!

Egy a lényeg legyen a HELYZET MAGASLATÁN és ÉRTSEN AHOZ AMIBŐL DIPLOMÁZOTT! Mert én is értek ahoz - legalábbis remélem- amiből én diplomáztam!

_Wasp_ # 2008.03.29. 20:30

kérdezted mostanában az exférjedet, hogy mit szólna, ha a gyerek visszaköltözne hozzád? Szerintem üljetek le hármasban, és beszéljétek meg a dolgot.

Lehet, hogy most se mond neked igazat a gyerek. Nem tudhatod. Viszont ha az apjának is megmondja, mit szeretne, elképzelhető, hogy per nélkül megússzátok.

(Látom, hogy a pereskedés nem okozna gondot, de nem mindig ez az egyetlen üdvözítő út. Közben pl. meggondolhatja magát a gyerek, és ott állsz egy újabb bukott perrel. Ha nem gondolja meg magát, akkor se biztos, hogy nyersz. Hiszen ha azt várod el egy ügyvédtől, hogy játssza az eszét a bíró előtt ("ne szarjon be"), akkor könnyen lehet hogy megkapod... de ez nem biztos, hogy előreviszi az ügyedet.)

_Wasp_

és felesleges megoldása

tutyi # 2008.03.29. 20:15

A gyermek most is átjött hétvégére hozzám, már legszivesebben haza se menne! A kislány, mindenképpen vissza szeretne költözni! De én mondtam neki, hogy nem lehet csiki-csuki játékot játszani, és pedig értem ezt úgy hogy nem lehet azt, hogy elinditom a pert és közben megint meggondolja magát. Mert mikor az apuka annó engem beperelt, akkor a gyerek már a per folyamán haza szeretett volna akkor is jönni, de miután mindent megbeszéltünk egy hét múlva, állitólag az apjánál levő folytonos ordibálások, elkerülése végett nem költözött vissza hozzánk! A biróságon, meg ismételten hazudtak, össze -vissza, hogy én ezt kitalálom, és a többi........
Nekem és a férjemnek azt nyilatkozta, hogy hajlandó, mind a biróságon, mint pedig a gyámügyön elmondani mindent!

Na igen az ügyvéd....
Én az elmúlt 20-év alatt az utolsó pernél, szorultam ügyvédre és akkor is nagyon rosszul választottam! Szerintem rengeteg múlt rajta is, hogy az előző gyermekelhelyezési per igy végzödött! Neki két évvel ezelött nem szabadott volna hagyni, hogy a gyereket elvegyék töllem! Senkit nem ismerek, de ha tudnál nekem, valakit javasolni, aki megbizható, és elsősorban mindenképpen, keményen határozottan oda áll és megmeri mondani, és nem "kakil" be egy birótól, mert az Ő házában Ő az Úr alapon, akkor azt nagyon megköszönném!

Az is érdekelne, hogy biztos, hogy kapok-e új birót, mert annó, a folyamatos beadványok ellenére, sem adtak!És ez a biró, "közben járt" a másodfokon is az érdekembe, és szerintem el sem olvasták a beadványt és vissza is dobták, hogy helyben hagyják az elsőfok döntését-az ideiglenes intézkedésről!
Azért hallottam ez azt, hogy hogy is mennek ezek a dolgok a biróságon! Annak idején, közel 6-ügyvédnél voltam, és mindenki majd egytöl egyik azt mondta nekem, hogy sajnálattal közlik, de nem biztos, hogy tudnak nekem segiteni, hiszen egy "nem igazat mondó gyermek, és egy nem részletében alaposan, körültekintő biróval nem tudnak mit kezdeni."(persze a gyerek azóta bocsánatot kért, hogy nem volt tölle szép amit tett) -Ezzel én csak azt szerettem volna, az én kis alpolgári eszemmel leirni, hogy minden bizalmam megingott, hiszen itthon nálunk, nincs igazságszolgáltatás, éppen, miylen lábbal keltem fel, és nem bizom már igaz vagy talán egyáltalán senkiben! Pedig tudom, ez nem helyes, hiszen most valakiben nagyon kell biznom, mert a segitség elkél! Hiszen bármit mondott rám, egykor a lányom, akkor is a lányom, és szeretem, és nekem mellette a helyem, és forditva!

Ha tudsz ügyvédben segiteni, akkor várom prividet!

Köszönöm!

Goodwitch # 2008.03.29. 18:46

Tutyi!

1. Mit akar a gyermek? Ezt kell először is tisztázni!
  2. Hajlandó-e és képes-e ezt a bíróságon is elmondani?

Ha vissza akar jönni hozzád, és mindazt amit leírtál, azt képes el is mondani a bíróságon (te ui. mindezt csak másodkézből tudod, így őt mindenképpen meg fogja hallgatni a bíróság) akkor a Bíróság meg fogja változtatni a gyermekelhelyezést.

Ha véletlenül ugyanahhoz a bíróhoz kerültök, akkor kérni kell másik bírót, arra való hivatkozással, hogy nem várható el tőle az ügy tárgyilagos megítélése.

És mindehhez nem árt egy olyan ügyvéd, akiben megbízol...

Szerintem az ügy nektek áll, de a siker a gyermeken múlik

Goodwitch

tutyi # 2008.03.29. 18:19

Hanyag nem körültekintő birósági döntések!

Tudjátok mit ezt a fórum cimet érdemes elolvasni, vagy legalább beleolvasni, hogy tudjátok az elözményeket, mert hogy ugye ez fontos!

Üdv.

tutyi # 2008.03.29. 18:16

Na ezt intéztem elöször nagy elkeseredetségeben, mikor elvették töllem a lányomat!

Ez történt kettő évvel ezelött!

Tisztelt Mindenki!

Kérlek benneteket segitsetek! Hogy maradhat ilyen biró a praxisban!? Mit tehetünk az ilyen birók ellen!? Hova lehet fordulnunk!? 12-éve váltam el és abból a házasságból van egy 13-éves lányom! Az apját soha nem érdekelte hogy mi van a gyerekkel,tud e enni vagy ruházkodni.Mindig is én neveltem gondoztam és minden fontos pillanatban kizárolag én voltam vele.A gyermek­tartást is csak hosszú pereskedés után volt hajlandó fizetni.És akkor is a 250-ezres fizetéséböl, mindössze csak 10-ezer forittal támogatta lányát havonta. Fél éve felviharzott az apukában a gyermeke utáni szeretett és kislányunkat olyan szinten befolyásolta, hogy a gyermek ellenem fordult és mindenáron el akart költözni. De mivel én tudtam, hogy csak érdekből viszi el a gyermeket nem engedtem. Erre Õ beperelt gyermekelhely­ezéssel és a biró abszolut egyoldalulag az apukának hitt az ő tanuit hallgatta meg! Engem nem engedet szóhoz jutni ,alig tett nekem fel néhány kérdést és a tárgyalás eleje ugy zajlott hogy MÁSFÉL ÓRÁN KERESZTÜL KIABÁLT VELEM A BIRÓ HOGY MONDJAK LE A GYEREKRÕL! Persze én ennek nem tettem eleget és mindent mondott rám! Hogy én csak rabólom az ö idejét és az állám pénzét! Az apuka valótlan ,brutáli és felháboritó állitásait a biró nem vizsgálta ki! pl:-verem minden nap a gyereket

• elzárom elöle az ételt és nem adok neki enni,éhezik a gyerek
  • az élettársam szíjjal veri STB.......... Persze ez nem felel meg az igazságnak! Abszolut RÉSZRE HAJLÓ VOLT! A gyereket hatórás tárgyalás után azonnal az apukához itélte mert én ugyan 13-évig még a biróság elött is megfeleltem a gyermek gondozására,de most egy majdhogynem „gyerekgyilkos vagyok“. HANGSULYOZOM!HOGY A BIRÓ AZ APUKA ÁLLITÁSAIT NEM VIZSGÁLTA KI !NEM KÉRT PSZICHOLOGIAI SZAKVÉLEMÉNYT ÉS NEM KÉRT MÉG EGY JELLEMZÉST SEM AZ ISKOLÁBÓL! Teljesen jógellenesen odaitélte a gyerekemet ,és még azt sem vizsgálta meg hogy milyen körülmények közé viszi az apuka,csak annyit tudunk, hogy egy 43-nm es lakásba vitte 6.-ik személynek. Én a gyermeket erömön felül rendesen elláttam,és ezt mind a gyámhivatal minta z iskolai tanárok mint pedig a családom és ismeröseim igazolni tudják! Most az ügyvédem fellebezet másodfokon! Remélem ök reállisan megfogják vizsgálni ezt az ügyet!

De most mondjátok meg hogy döntehet a biró ilyen felelötlenül nem odatekintöen. Hogy dönthetnek igy emberek sorsáról! És a legsúlyosabb dolognak azt tartom,hogy senki nem ellenörzi a Birákat, hogy hogyan és milyen körülmények között tartják tárgyalásaikat! Persze az ember teljesen ki van szolgáltatva nekik! Ilyenkor mit lehet tenni még ezen felül?

tutyi # 2008.03.29. 18:06

Köszönöm!

Hiába, a két évi határidős törvény, hogy addig nem igazán lehet mit csinálni, a gyerek nem hiszem, hogy fog addig várni!Addig még van neki 1 éve!Ha nem történik valami akkor abban az esetben ne adja isten még az is előfordulhat, hogy megszökik. Mint kiderült a mostoha mama több izben, megalázta az osztálytársai elött, "kurvának, szemétnek "jellemezte, és több izben megverte, és megtépte a haját, (ez már nem mások elött történt, hanem a négy fal között) Minden nap szavakkal belerug és orditozik vele, az apuka meg ráhagy a mostoha mamára mindent! Volt úgy hogy a kislány most 9-es a gimnáziumba és van ugye az a Hivatalos Gólyabál van minden "elsősnek"! A kislányt nem engedték, el csinálták a cirkuszt a tanárok felé is, nem gondolva, arra, hogy a gyerekre ez miylen fényt vet!Na most hol van az a gondozó szülő ilyenkor az apukából, aki nézi a lánya érdekeit????? Na most ha nyüg a gyerek, már pedig biztos hogy nyűg , akkor nem értem, hogy 13-év után miért kellett apukának, megjelennie, és a gyereket rászedni arra, annak idején két évvel ezelött hogy hazudozzon mindent az anyjáról rólam, hogy idegileg tönkre menyjek, ne birjam a birósági pert végig csinálni, és igy tovább! Egyszerűen nem értem, miért kellett a családomat szétcincálni, és megalázni engem!

Na most ha jól értelmezetm, akkor a gyámhivatali dolgot és a biróságót (persze egy jó ügyvéddel együtt) párhuzamosan kellene intézni! Remélem, a két év megtartása nem betartása, minimum ennyi indok elegendő ahoz, hogy engedjék hivataolsan a pert is végig vinni, az én javamra!De persze sorolhatnám, hogy mik vannak még, de szerintem izelitő bőven elég volt ennyi!

Na most mi van akkor ha apukával nem lehet egyezkedni?

Marad a biróság, és marad a reményel teli aggodás, hogy a lányomat nem püffölik halálra!-na ez durva volt! Bocsi!

Na most a másik kérdésem, az lenne, hogy mind a vállásomat annak idején, mint pedig a 11-év elteltével a gyerekelhelyezést ugyan az a birónő vezette! Részletek vannak a -HANYAG NEM KÖRÜLTEKINTŐ BIRÓSÁGI DŐTÉSEK! -
  • cimszó alatt itt a fórumban! Amiben rengeteg negativumot kaptam annak idején! Szóval a Biró nagyon nem megfelelően kezelte a helyzetet részrehajló is volt, orditott is velem,(persze ezt mind észrevételeztük, de baromira nem érdekelt senkit) és a többi, és tudom, ha most beadom a gyerekelhelyezési pert akkor biztosan, ugyan azt kapom, azt meg nem szeretném, éppen ezért! Azt szeretném, ha olyan biró vezetné, a tárgyalást aki nem ismer minket és új szemszögböl látja a történteket! Az előzőekre hivatkozva, és persze még sok más mindenre, akkor van rá ráció hogy más biróhoz helyezzék, az ügyemet?
Hogy lehet ezt kérni!

Köszönöm

monalisa1 # 2008.03.29. 13:28

A 14. betöltését követően már megkérdezik a gyermeket, hogy melyik szülőnél akar lakni, a 16. betöltését követően már átcuccolhat magától. Persze haladéktalanul kérni kell a bíróságtól az elhelyezés megváltoztatását, és meg is kell indokolni azt. Ameddig új bírói döntés nem születik, az esetleges átköltözés ellenére a t.díjat továbbra is "a" gondozó szülőhöz kell teljesíteni.

Próbálj beszélni a volt férjeddel, hogy járuljon hozzá a kislány visszaköltözéséhez - és ezzel egyidejüleg a t.díj elmaradásáról is -, hiszen ami náluk most van az nekik sem jó - látnia kell hogy csak nyűg a gyermeke...

Aztán hogy probléma ne legyen a dologból, együtt menjetek be a gyámhivatalba, elmondani az átköltözést, a hallgatólagos beleegyezést.

ObudaFan # 2008.03.29. 09:37

A Csjt. 72/A. §-ának (2) bekezdése szerint a gyermekelhelyezés megváltoztatását a 18. § (3) bekezdésében meghatározott határidőn - két éven - belül, illetőleg a határidő letelte után is csak abban az esetben lehet kérni, ha azok a körülmények, amelyekre a bíróság döntését alapította, utóbb lényegesen megváltoztak, és ennek következtében az elhelyezés megváltoztatása a gyermek érdekében áll. E rendelkezés alkalmazásánál a körülmények lényeges megváltozását a gyermek érdeke szempontjából kell vizsgálni. Nem elég tehát a körülmények lényeges megváltozása (pl. az elvált házastárs új házasságkötése, lakáshelyzetének rendeződése, anyagi viszonyainak javulása), hanem azt is vizsgálni kell, hogy az elhelyezés megváltoztatása szolgálja-e a gyermek érdekét.
Ha a szülők az életközösség megszakadása után peren kívül megállapodtak a gyermek elhelyezésében, és a megállapodásnak megfelelően a gyermeket a szülő huzamosan gondozta, az ellene indított - gyermekelhelyezés megváltoztatása iránti pernek minősülő - per csak akkor vezethet sikerre, ha a jogszabály által megkívánt kettős feltétel fennáll.
Mindennek azért van nagy jelentősége, mert előfordul, hogy az a szülő, aki közvetlenül nem maga neveli a gyermeket, a másik fél zaklatására használja fel a gyermekelhelyezés megváltoztatása iránti per indításának lehetőségét. A szülő gyakran éppen azzal bizonyítja a gyermek nevelésére való alkalmatlanságát, hogy a gyermekelhelyezés megváltoztatása iránt sorozatosan - nemegyszer rövid időközökkel - egymás után indított perekkel nyugtalanítja a gyermeket megfelelően gondozó szülőt, és zavarja a gyermek neveléséhez elengedhetetlenül szükséges nyugodt légkört. Az ilyen törekvés nincs tekintettel a gyermek érdekeire, ezért bírósági védelmet nem kaphat.
Ugyanígy kell megítélni azt a szülőt, aki tartási kötelezettségét nem teljesítette, vagy az alól kibújni igyekezett, s aki csak a másik szülő által ellene indított tartási perben támaszt igényt arra, hogy a bíróság a gyermeket nála helyezze el.
A gyermekelhelyezéssel kapcsolatban felmerülő kérdés az is, hogy miként kell értékelni annak a szülőnek az új házasságkötését, akinél a bíróság a gyermeket elhelyezte. A gyermek életében is kedvező fejlemény lehet szülőjének új házasságkötése, ha az új házastárs a gyermek nevelésére képes és alkalmas olyan személy, akitől kellő erkölcsi, anyagi támogatásban részesülhet, s aki a közös otthonban nyugodt légkört képes biztosítani.
Az új házastárs gyermeknevelésre alkalmatlansága, a gyermekkel szembeni ellenszenve, a környezet olyan alakulása, melyben a gyermek nyugodt, egészséges fejlődésének feltételei nincsenek biztosítva, a gyermek elhelyezésének megváltoztatását eredményezheti.
A szülő új házasságkötése tehát önmagában nem elegendő ok a gyermekelhelyezés megváltoztatására. Erre akkor kerülhet sor, ha megállapítható, hogy a szülő új házasságkötésével kialakult új környezetre tekintettel az elhelyezés megváltoztatása a gyermek érdekében áll.
Vonatkozik ez arra az esetre is, ha az új házasság következtében a családban mostohagyermekek nevelkednek együtt. Ez a körülmény sem ok az elhelyezés megváltoztatására, hiszen a mostohagyermekek között kialakuló egészséges kapcsolat még kedvező is lehet a gyermekek számára. Az elhelyezés megváltoztatása válhat viszont szükségessé akkor, ha a mostohatestvérek között olyan tartósan rossz kapcsolat alakul ki, amelyre tekintettel ez az intézkedés szolgálja a gyermek érdekét.
Abban az esetben, amikor a szülők a gyermek elhelyezéséről egyezséget kötöttek, és utóbb az egyik szülő a gyermekelhelyezés megváltoztatása iránt pert indít, gondosan vizsgálni kell, letelt-e a Csjt. 18. §-ának (3) bekezdésében meghatározott határidő, illetőleg a körülmények változása folytán a megállapodás valamelyik fél érdekét valóban súlyosan sérti-e, az egyezség megváltoztatása a gyermek érdekét szolgálja-e, továbbá hogy valóban megváltoztak-e azok a körülmények, amelyek a gyermek korábbi elhelyezését indokolták. A tárgyalás gondos előkészítésével érhető el, hogy a veszélyeztetett gyermek azonnali bírósági segítséget kapjon elhelyezése megváltoztatásához, de az is, hogy kitűnjék, vajon nem alaptalan perlésről van-e szó. Ha igen, akkor a jól előkészített első tárgyaláson indokolt befejezni a pert a kereset érdemben történő elutasításával, a lehető legrövidebbre csökkentve azt az időt, amely alatt a gyermeket megfelelően tartó szülő zaklatása fennáll.

tutyi # 2008.03.29. 06:44

Most nagyon hosszú lenne, mindent előről leirni, de röviden megprobálom. A lányomat 13 éves koráig egyedül neveltem, és utána az apja mindenféle vádakkal birósági úton elperelte a gyereket (a vádak bizonyitva soha nem lettek) !-Persze hozzá teszem, hogy másfél évi pereskedés,megaláztatás, ráncigálás és idegösszeomlás után úgy határoztam befejezem és feladom, hiszen nekem a második házasságomból ott volt és van még egy tartósan beteg kicsi gyermekem is, aki miatt sem tehettem azt , hogy teljesen tönkre megyek. A pereskedés 2005.12.-hóban kezdödött, és már az első tárgyaláson a gyermek nem jöhetett velem haza, ideiglenesen a jogerős határozatig a gyermeket az apánál helyezték el.- Szóval 2007.04-hóban megszületett a jógerös döntés a közös-megegyezésen alapuló gyermekelhelyezés, miszerint a gyermeket nála helyezték el, nekem megállapitották a gyermektartást! Én azóta rendesen fizetem. Az útobbi időben éreztem, hogy a gyerek és az apja között valami nincs rendben, nade melyik anya nem érzi ezt meg? Most beigazolodott minden! Az ottani körülmények már nem olyanok, amit apuka állitott vagy igért a biróságon az közel sem igaz, nem is teljesültek, és a gyerekkel nem megfelelően bánnak. A mostóha mama, állandóan külömbséget tesz a gyerekek között (saját és nem saját). Az apuka állandóan ordit vele, többnyire ok nélkül és szó szerint zavarja vissza hozzám, ahányszor csak lehet! A gyerek most 15-évesmult és nagyon rosszul érzi ott magát, nincs saját szobája, egy szóbában alszik a mostoha mama 16-éves fiával, és igy tovább!
A kérdésem az lenne, hogy én vissza szeretném, fogadni a gyereket, hogy ennek mi a módja,hogyan lehet magyarul "visszacsinálni" az egészet.A gyerek naponta sir és nagyon el van keseredve,úgy érzi senkihez nem tartozik ott, nem tudom, mi tévök legyünk!A gyereknek, nem merem azt mondani, hogy szedje a motyóját és jöjjön, mert félek, hogy az apa rendörséget küldi rám, lobogtatva a birósági papirt.Forduljak a gyámügyhöz, vagy csak a biróság van?

Várom mihamarabbi érdembeli válaszotokat!

Üdv.