Gyerektartás emelés bírósági úton


ObudaFan # 2020.01.20. 21:27

Nézik, hogy a gyerekek szükségletei szempontjából szükséges-e, vagy sem a magasabb gyermektartás. Megjegyzem, ha a különélő szülő meg tudja fizetni, akkor általában azért a 20e Ft-nál magasabb összeg indokolt gyerekenként. Mert az azért nem érv, hogy majd a gondozó szülő, vagy pláne az új házastársa majd eltartja a gyerekeket. Tehát lehet esély az emelésre, de biztosan ki kell dolgozni, hogy milyen költségek merülnek fel a gyerekekkel kapcsolatban.

cst243 # 2020.01.17. 10:05

Tisztelt Szakértő!

Gyermektartás díj emelésének igényével kapcsolatban szeretnék többet megtudni.

3 éve mondták ki a válást és akkor fejenként 20 000ft/gyerek/hó (2 gyerek van) lett megállapítva. Ezt az összeget az exem munkanélküliségre hivatkozva kérte. kb fél évre rá kint ausztriában a postánál helyezkedett el mint csomag szállító. Tudomásom szerint az adójából vissza is tudja igényelni a gyerektartás címén kifizetett költségét, ha az eléri a 140 eurot havonta (vagy pont ennyit tud). Kért tőlem egy nyilatkozatot hogy havi szinten én ennyit kapok tőle.

Életkörülményi:Úgy tudom egy nővel és annak lányával él együtt, akit nevel (elmondása szerint). Elvileg van egy autó hitele. Valamint gondolom az albérlet és költségei (amit lehet hogy a nővel együtt fizetnek).
Nyilván ő nem akar többet fizetni a gyerekei után mint a havi 20-20 ezer forintot. Ezt is elég nyögve nyelősen

Én viszont szeretném megemeltetni, hozzá teszem nem szorulnánk rá. Az indoklásom az, hogy van munkaviszonya ausztriában.

Én újra férjhez mentem és jó anyagi körülmények között élünk. Született egy közös gyermekünk is. Jelenleg albérletben vagyunk mi is, tulajdonunkat képez két 15 év feletti autó, bár az egyiket a férjem exe használja nem hivatalosan. Van egy 10 milliós hitel a nevünkön. Én most gyeden vagyok.

Kérdésem érdemes belevágni a kérelembe, vagy nagyon hosszú és macerás eljárás lenne ez, pláne a külföldi érdekeltség miatt is. Kell bizonygatnom nekem a kiadásainak? Mennyiren nézik azt, hogy nem szorulunk rá igazából?

Válaszát előre is köszönöm