Karantén - szabályok közös szülői felügyelet esetén

Nóra75 # 2020.10.29. 18:32

Tisztelt fórumozók!

Az alábbi problémára nem találtam egyértelmű megoldást, így segítséget kérek.

12 éves gyermekünket a gyermek apjával heti váltásban neveljük, a szülői felügyelet közös. A megállapodásunkban nem szerepel vészhelyzet esetére semmi.

Az apa koronavírus tesztje pozitív lett, karanténba került, miközben a gyermek nálam volt. Mi is teszteltettük magunkat, hiszen előtte nemrég találkoztak. A gyermek tesztje és az én tesztem is negatív lett.

Erre a helyzetre csupán a következő tájékoztatást találtam: "közös szülői felügyelet esetén, és ha a szülők 50-50 százalékban gondoskodnak a gyerekről, akkor a karantén/lezárás esetén amelyik szülőnél van a gyerek, ott is maradjon". Így megbeszéltük, hogy a gyermek a karantén idejére nálam marad.

Az alábbi kérdésre viszont nem találtam se szabályt, se tájékoztatást:
Az apa a karantén letelte után kérheti, illetve hogyan, mikor, meddig kérheti a saját karanténba kerülése miatt kiesett idejét, melyet nem töltött a gyerekkel?

A gyerek érdekének, valamint a jogszabályoknak megfelelően szeretnék eljárni, azonban az apával való megegyezés mindig nehéz, sok esetben a lehetetlennel határos, ezért szeretnék tisztában lenni a helyzetre vonatkozó jog- és egyéb szabályokkal, gyakorlattal.

Előre is köszönöm a véleményeket, tájékoztatást, segítséget.