Elrontott vègrendelet.


ObudaFan # 2021.03.20. 09:50

Egyelőre azt tudod kárigényként megjelölni, ami már bizonyítható kár. HA később ez nő, akkor új igényt lehet benyújtani.

Betsy45 # 2021.03.09. 16:51

Köszönöm,kár igènykènt hogy tudom megjelölni,hogy a teljes hagyatèk erejèig felelhetek a tadtozasokert?A mostani tartozasok kb az örökség 70 százalèkát teszik ki,de lehet lesz mèg ha lemegy a hitelmoratorim,ezt előre nem tudhatom.Több banki papirt nem találtunk.Átolvastam a mübse honlapját,remèlem segîtenek.

t.á. # 2021.03.09. 12:47

A MÜBSE-hez.

Betsy45 # 2021.03.08. 20:36

Kedves Szakèrtők! Segîtsègeteket kèrem,volt anyósomat gondoztam ápoltam eltartottam,fizettem a rezsijet lakashitelet 5 èvig.Gyerekei tudtàval.Ügyvèdi segîtsèget kèrtünk eltartàsi a megîrásához.Az ingatlanon jelzalog hitel volt emiatt csak anyósom halála után kapom meg az ingatlant,îgy egyeztünk meg.Az ügyvéd amit csak lehetett elrontott.Vègrendeletet îrt ahol mint gondozoja eltartoja vagyok emiatt az ingatlant èn öröklöm .A vègrendeleti tanúk a törvényes örökösök,az egyik a férjem.
Anyósom elhunyt, a hagyatèki tárgyaláson derült ki az eltartas miatt örökösödèsi szerződèst kellett volna îrni nem vègrendeletet.De még a végrendelet is alakilag érvénytelen a tanúk miatt.A kèt törvényes örökös szerencsére a javamra lemondott,így végül a házat meg kapom.Dee emellè anyósomnak volt 2 személyi kölcsöne,amit ki kell fizetnem az öröksègből,plusz a nav illetèkem 4 szazalek helyett 9 szazalek lett. igy eluszott a munkam ára gyakorlatilag meg kell vennem az ingatlant.Ràadàsul az örökség erejéig ha esetleg még van valami tartozás befut,azt is fizetnem kell.Kèrdèsem,hova fordulhatok az ügyvedi mûhiba miatt?Az ügyvèddel emailes egyeztetès meg van ahol leirja többszöri kèrdèsemre,hogy igen a gondozàsert kapom az ingatlant.Viszont jelenleg úgy nèz ki eluszott a munkàm àra.