Családsegítő hatásköre


Szereka # 2021.03.17. 20:34

Kedves Fórumozók!

Három hónapja költöztünk Bp II kerületéből egy csendes Pest megyei városba. Idilli kis életünket gondoltuk megkezdeni a nagyváros zajától távolabb. Már az építkezés során az egyik szomszéd feljelentette az építtetőt a felhajtó miatt ami nem is az ő oldalán van. (Ekkor még nem voltunk tulajdonosok)
Beköltözésemkor kérdés nélkül a hazámban a konyhámban találkoztam a szomszéddal akit természetesen meleg éghajlatra küldtem. Gyakorlatilag nem állok szoba vele.
Most feljelentett a helyi családsegítőnél hogy mi veszekedtünk és ennek elszenvedője volt a két csodálatos kiegyensúlyozott gyerekem.
Hivatalosan nincs telefonszám a nevemen, de a családsegítő azon keresett. A baromság ellenére mondtam jöjjön el, vicc az egész. Egy gyámhatóságos emberrel jött ki(???). A házba nem engedtem be őket csak a kertbe. Ott elmondta ezt, erre a férjemmel elmondtuk h nincs ilyen és boldogok vagyunk. Menjünk azért be a központba beszélgetni. Még erre is hajlandóak voltunk, de az új korlátozás miatt az online oktatás engem otthon tartott. A férjem bement. Elbeszélgettek-olyan adatokat mondtak amikhez nem értem hogy juthat hozza egy családsegítő aki nem hatósági szerv. Benyeltuk.
Most engem hívtak külön h menjek be. Megtagadtam mert semmilyen felvilágosítást nem adnak h miért menjek be, mi fog történni és mikor lesznek szívesek lezárni.

Szeretném megkérdezni hogy milyen lehetőségeim vannak. Nalunk csodálatosabb család nincs, a gyerekeim kituno tanulok, élsportoló az egyikük. Nagyon jó anyagi körülményeink vannak. Örökbe fogadni készültünk. :(

Tanácstalan és elkeseredett vagyok.
Előre is köszönöm a segítséget,