Öröklési vita , illetéktelen beköltözés


ObudaFan # 2021.05.13. 11:02

Egyebekben ha nem lesz haszonélvezet, akkor ezek lesznek a lényeges szabályok:

https://biroigyakorlat.blog.hu/…kapcsolatban

ObudaFan # 2021.05.13. 11:01

Nagymamának nem áll fenn a haszonélvezeti joga a nem az ő tulajdonában álló 50%-on? Mert ha igen, akkor egyrészt ő határoza meg, ki költözhet be, másrészt amíg fennáll, nem nagyon lehet megindítani a közös tulajdon megszüntetése iránti pert.

Strawberry999 # 2021.04.07. 02:08

Üdvözletem !

A következő probléma áll fenn . Nagyszüleim házáról van szó ebben az esetben . Nagypapám 3 éve elhunyt a ház 50-50%-ban nagypapám és mamám nevén van/volt. Az apai részt nagyszüleim 3 fia örökölte meg a halálozás miatt . Sajnálatos módon tavaly év végén édesapám is elhunyt így jelenleg a következő módon áll ez a helyzet . 50% nagymamám része , a maradék 50% mamám 2 fiáé és édesapám harmadrésze darabolódik köztem és húgom között .

Annyival bonyolódott a helyzet , hogy mamám egyik gyereke egyben az egyik örökös beköltözött a házba . A probléma ott van , hogy pl minket meg sem kérdezett ezen szándékáról ami véleményünk szerint nem is tiszta sor jogilag .

Közöltük vele , hogy meg akarunk válni a mi apai részünktől és ha beköltözött akkor vásárolja ezt meg tőlünk mert így lenne korrekt .
Mit lehet tenni ez esetben ? Jogos a kérésünk , hogy fizessen ki minket ha már ott lakik vagy ez nem is kérés hanem úgymond evidens dolognak kellene hogy legyen ?

Üdvözletettel
ZB