Köszönöm szépen a válaszát drbjozsef!
Gyermek elhelyezése
BabBEniko,
Nem lehet erre jogi szempontból válaszolni.
Nem, a férjed nem "veheti el" a gyereket. Pert indíthat a gyermek elhelyezésére, amiben a legelső szempont a gyerek jóléte lesz, úgy anyagi, mint érzelmi szempontból.
Ha megfelelő lakhatási és anyagi körülményeket tudsz biztosítani a gyereknek, és biztos érzelmi hátteret, akkor jó esélyed van, hogy te kapd meg a gyermek felügyelei jogát. Egy 4 éves kislányt sokkal inkább ítélik az anyának, mint az apának. De csak ha nincs nagy különbség az életviteledben, hozzáállásodban, lehetőségeidben.
Ezt a bíróság majd mind mérlegeli.
Egy biztos : önmagában a váláskor illetve a gyermek elhelyezésekor sem szempont az, hogy miért romlott meg a házasság. Nem számít, hogy "te csaltad meg". Önmagában (!) nem számít. Az ebből következő esetleges körülmények számíthatnak.
Elköltözni önerőből? Nem is értem, lehet máshogy is?
A legjobb egy jó családügyi ügyvéd keresése lenne.
(és a félreértések elkerülése végett : én nem vagyok jogász, laikus vagyok, nem jogi doktor.)
Üdvözletem!
Elnézést drbjozsef tudna a kérdéseimre válaszolni?
Előre is köszönöm!
Tisztelem!
Érdeklődnék! Elköltöznék a férjemtől, de nem akarja hogy magammal vigyem a 4 éves kislányunkat. Mondván itt nőtt fel, most anyagilag nem engedhetjük meg stb.... De én nem akarok vele már kibékülni. Azt mondta még ha el is válnánk mindent el fog követni hogy nála maradjon a gyermek.
Viszont hűtlen is voltam hozzá boldogtalanságomban.
Kérdéseim!
Valóban elveheti a kislányt ha kiderülne a félrelépésem?
Ha csak elköltöznék azt önerőmből lenne célszerű indítani?
Már több mint 2 éve próbálom ezt a házasságoz megmenteni ( igaz csak 5 éve vagyunk házasok ) reménytelenül.
Válaszát előre is köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02