biztositás


mostmivan73 # 2022.09.18. 13:49

T fórumozok Tanácsot szeretnék kérni Testvérem elhunyt, egyedüli örököse vagyok mint testvér. Hitelfedezeti biztosítása van azaz a hiteléhez a banknál megkötötte. A biztosító elutasította mivel meglévő betegségből adódóan történt és erre nem terjed ki a kárfedezeti biztositás. Nemrég vettem fel hitelt szintén felajánlották a hitelfedezeti biztositást a banknál elmondta a ügyintéző miért jó és mire jó betegségből eredő halálesetén fizetésképtelenség stb. De szó se esett ezeket kizáró tényezőkről amik mint megtudtam több oldalt is kitesznek a biztosító repertoárjából. Természetesen az ügyintéző ezekről nem tájékoztattak engem se. Én ugy vélem nem tájékoztatnak megfelelően a biztosításokról valamint nem az ügyfél dolga beleásni magát a negativ elbírálás jogi dolgaiba. Á biztositás megkötés a Betegségből eredő halált is megjelöli , de nincs semmi idő korlát vagy meglévő betegségre vonatkozó informálás a bankban.A bank részéröl ahol a szerződés kötés aláírása zajlik. Évekig fizet az ember majd halálakor a hozzátartozó tudatosul azzal hogy semmit nem ért a fedezeti biztositás.személy szerint sérelmezem eme dolgot mivel hiányolom a megfelelő információ megadását a fent emlitett fedezeti biztositás megkötésénél.

Szomorú örökös # 2022.09.18. 14:45

mostmivan73

Hitelfedezeti biztosítása van azaz a hiteléhez a banknál megkötötte. A biztosító elutasította mivel meglévő betegségből adódóan történt és erre nem terjed ki a kárfedezeti biztositás.

Anyukám is pont hasonlóan járt és nem volt mit tenni. Konkrétan ő 70 éves kora előtt nem sokkal, kb. egy hónappal kötötte a hitelkártya szerződést, viszont az is benne volt a feltételekben, hogy a 70. életév betöltésekor ez meg is szűnik automatikusan a hitelfedezeti biztosítás. Tulajdonképpen nem is vontak rá semmit, simán nem is volt érvényes a biztosítás, ő pedig abban a tudatban volt, hogy van ilyen. Aztán rá egy évre meghalt és persze ki kellett fizetni sajnos a tartozást. Szerencsére nem nekem, hanem a társkártya tulajdonosnak - akinek persze ez rohadtul nem tetszett - ugyanis anyukám az ő támogatására kötötte ezt a szerződést, a kedves rokon meg egy év alatt elverte a teljes hitelkeretet (kb. 130 ezer). A bank felé ezt jeleztem és fel is vették vele a kapcsolatot, majd részletekben ki is fizette.

Sajna nem tudsz mit tenni, ismerni kell a feltételeket részletesen. Ha te mégsem ismered, az se magyarázat rá, hogy követelj bármit is.