S.O.S.
Szeretnék segítséget kérni egy nagyon fontos ügyben. Férjem a mai napon beszélt telefonon a tőlünk külön élő fiával (édesanyjával él) aki elmondta neki,hogy a mostohája rendszeresen veri,elviszi otthonról a család pénzét és mind a játékgépekbe szórja. Szegény kisfiú megbukott 2 tantárgyból mivel nemigen foglalkoznak vele és iskola után a tanulás helyett inkább a ház körüli munkákat kell elvégeznie, a mostoha azzal fenyegeti, hogy ha megbukik bentlakásos iskolába küldi,de ezzel szembe senki nem készíti a pórvizsgára ( a 15 éves nővére valamennyit). Szeretném megtudni mit tehetnénk? Mit tehet az édesapa?
Előre is köszönöm a segítséget. Annamary77
Ez volt az első kérésem amit szeretnék kiegészíteni mivel a válaszból rájöttem elég hiányos és azóta vannak fejlemények is.
Sajnos mi 400 km-re lakunk az ex-éktől.A férjem próbált beszélni vele telefonon,de letagadtatta magát. A kisfiú is szólt neki,hogy ő szeretne velünk élni,de az volt a válasz,hogy várja meg amíg a nagyszülők meghalnak,utána meg azért nem jöhet . Itt elvesztettem a fonalat,mert nem értem mi az összefüggés a két dolog között. A férjem ma megtette a bejelentést a nálunk illetékes gyámügyön. Ott mondták neki,hogy menjen be a bíróságra és indítsa el a gyermekelhelyezési pert is. Most attól félek,hogy ott olyan döntést hoznak,hogy még látni sem láthatjuk a gyerekeket mivel 5 hónap elmaradásunk van a gyerektartással(tudom ez nem mentség,de olyan helyzetbe kerültünk,hogy sajnos nekünk is alig jutott "kenyérre" és ez nem túlzás). Azóta a párom talált egy jó munkahelyet (bejelentve) és igyekszünk minél hamarabb kifizetni az elmaradást. Sajnos hozzájuk képest mi "sokkal" jobb körülmények között élünk, ők egy tanyán laknak 1 km-re a kövesúttól és kb.10 km-re a falutól egy egyszobás albérletbe (5-en) ahol nincs ivóvíz,nincs fürdőszoba csak villany. Mi is albérletben élünk,két szoba+összkomfort(3-an)egy kisvárosban.Azt szeretném tudni,hogy van-e esélyünk arra,hogy nálunk helyezzék el a kisgyereket? Megkérdezik-e egy 12 éves gyerektől,hogy kinél szeretne élni?
Mégegyszer köszönöm!!!