Érdemes lenne tanúként beidézni az igazgatót?
Beíratás iskolába - elvált szülők
Monalisa!
Várj! Sokmindent félreértettél.
Ez a "menőbb" középiskola,ahol akkorák a követelmények,hogy ő alul marad a többiekhez képest (pl.matek)Pontosan ez a gondom.
Az igazgatónak levelet írtam,amiben kértem a véleményét és írtam benne,hogy szeretném ha ősszel másik osztályba kerülne át.
Erre fel írta az igazgató,hogy "örüljek neki,hogy ide járhat",ebbe az iskolába és ebbe az osztályba, és hogy nem kötelessége engem tájékoztatni,mert a gyermeket anyukának ítélték.Továbbá,hogy ha valami probléma adódna a beilleszkedéssel vagy a tanulással,akkor majd az anyuka és a gyermek véleményét kikérve fognak változtatni bármiben is.
A levelezés az igazgatóval arra jó volt,hogy leírta,hogy nem feltétele az iskolakezdésnek az iskolában új számítógép vásárlása.Ugyanis a volt feleségem vett 250 ezerért vadi újat és új bútort a gyermek szobájába 380 ezerért és most perel,hogy ezeknek a felét fizessem meg.
Az jutott eszembe,hogy érdemes lenne tanúként beidézni az igazgatót,hogy a bíróság előtt is elmondja amit írásban írt,vagyis hogy nincsenek ilyen feltételek az iskolakezdéshez.
A kikötösités miatt sűrgősen beszéljetek az igazgatóval/osztályfőnökkel, így tanév kezdetekor valószínűleg még lehetőséges átkerülni másik osztályba. (Az nem lenne szerencsés ha "ennek" okán külön is szenvedné a tanulmányokat.)
A volt feleséged valószínűleg jól tudta/látta előre, hogy a gyermek tanulmányi eredménye- képessége nemigazán... És ezért nem "a" menőbb középiskolába iratta őt be.
Legyen meg valahogy az az érettségi bizonyítvány, aztán majd valahogy - valamerre tovább.
Mert gondolj csak arra, ha a másik gimibe jár(na) a gyermeketek, ahol még nagyobb a tanulmányi követelmény....
Azért írtam azt amit: nem okvetlenül kell mindenkinek diplomával rendelkeznie.
A 2. év következik ebben az új iskolában.
95% az elég magas,de azt is hozzá kell tenni,hogy első és második évben hány százalék morzsolódik le.(fejkvóta felvételi)
A gondom az,hogy matekból sajna elég gyengécske a gyermek és ezen a magántanár sem sokat tudott javítani.A hibát én az iskolában látom,ott kellene eredményesen tanítani szerintem.
Ráadásul a gyermek olyan osztályba került be,ahol a gyermekek szülei orvosok,jól menő vállalkozók,..stb.
Kilóg a sorból,ki is közösítették.
Monalisa!
Mit is akartál írni? Nem értettem.
Bagaméri
Amelyik középiskolába jelentkezett ill. járni fog a gyermeked, bizonyára megfelel elvárásainak, képességének., nem okvetlenül kell mindenkinek diplomával rendelkeznie...
A volt feleséged - akivel a gyermek él - ezt bizonyára jobban tudja, valamint hát minden szülő a legjobban akarja/szeretné a gyermekének.
Monalisa
laikus hozzászóló
Az idén a jelentkezők 95%-át vették fel első körben. S akkor még ott van a pótfelvételi.
Rendben.Köszönöm a válaszod.A gyermeknek pedig a nyugalom az érdeke,ez fontos számomra.
(Tudod,ebből az iskolából nem hiszem,hogy tovább fog kerülni a felsőoktatásba.A másik iskolából viszont lett volna esélye.)
Én sem hiszem, hogy ha bíróság elé vinnéd a dolgot, akkor az kivenné a gyermeket az iskolából, ahová addigra lehet, hogy már egy, másfél éve jár. Annyit elérhetnél, hogy a bíróság kimondaná, hogy az anya megsértette a jogaidat, és a jövőre nézve eltiltaná a hasonló jogsértésektől. Ez inkább csak erkölcsi győzelem lenne.
(A "bánásmód" egyenlő, a jog egyértelmű. Mellesleg lehet az a különélő szülő anya is; és akkor az ő jogait is könnyű figyelmen kívül hagyni.
Az a helyzet, hogy bizonyos területekem a jog lehetőségei igencsak korlátozottak. Kifejezetten ilyenek a családi viszonyok.)
Kedves KBS!
Köszönöm.Akkor ezek szerint engem is figyelmen kívül hagytak, illetve az ideillő jogszabályt is figyelmen kívül hagyták.
Hétfőn kezdődik a suli,tehát többet ártok mint használok,ha beleszólok.
Javasolnál valamit azért? Én nem is ebbe a középiskolába szerettem volna ha tanul.Van számára előnyösebb középiskola is ugyanabban a városban.Tehát az anyukával nem értek egyet az iskola választásban.A gyermek pedig nem tud dönteni ebben a korban, amit anyuka mond biztos az a jó(ő van vele minden nap).
Talán a későbbiekre is jó lenne valami tanács,irány mutatás.Ha most felhívom az igazgató figyelmét a törvényre,azzal még nem megyek semmire.Attól még legközelebb is így fog eljárni.A középiskolák között verseny van a tanulókért,neki az az érdeke hogy minél több diák legyen nála.
Megintcsak az a véleményem,hogy nem egyenlő a bánásmód ezen a téren sem.Apukának az a dolga,hogy fizesse a gyerektartást és kész(!).
Jól tudod, az iskolaválasztás oloyan döntés, amelyet a szülőknek közösen kell meghozniuk, ha nem tudnok megállapodni, bíróság dönt helyettük.
Az igazgató hibázott, valószínűleg ezt kívánja kompenzálni a lekezelő stílussal.
Verde!
Okosabb lett volna,ha nem szóltál volna hozzá.
Indulatok rendezése,emberibb magatartás,űberelni - miket zagyválsz össze?
A konkrét kérdés így szólna, immár másoknak:
Valóban kötelező-e az elvált szülőt is bevonni az iskola választásba? A jog szerint tudtommal igen. Mi a gyakorlat?
És a gyereknek mi a jó?
Szerintem azt nézd, valószínű, hogy az édesanya a gyerekkel közösen eldöntve választott iskolát.
A közöttetek lévő, hozzászólásodból is kitűnő, indulatok rendezésével, vagy csak egyszerűen emberibb magatartással , könnyebb lenne egy normális, kommunikálásra is képes kapcsolatot kialakítani...
A válás nem háború, nem kell mindig kritizálni, űberelni, mert a saját gyereked lesz a legnagyobb áldozat.
A probléma alapja az,hogy a gyermekemet az édesanya beíratta 6 osztályos gimnáziumba.Mint elvált apa, nem lettem beavatva az eljárásba.Nem is tudtam róla. Úgy tudtam,hogy végigjárja a 8 általánost és utána középiskola.
Az igazgatót levélben megkeresve azt a választ kaptam,hogy nem kötelessége engem tájékoztatni,mivel anyukának ítélték a gyermeket.Az előző iskola küldte el a felvételi lapot,melyet a gondviselő aláírt,így az ügy lezárva.Örüljek inkább neki,hogy a lányom ide járhat.A levél stílusa lekezelő,cinikus hangnemű.
Ez normális eljárás? Én nem is tartom jónak a 6 osztályos rendszert.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02