volt férj segítséget kér

ObudaFan # 2008.09.04. 14:50

Ha jól értem, akkor az ingatlan vonatkozásában közös tulajdon megszüntetési per nincs még. Pedig azt sem ártana megindítani.

Jozephine # 2008.09.04. 12:30

Köszönöm a választ.
Októberben lenne a következő tárgyalás, ami a volt feleségem adósságainak a rendezéséről szólna (nem a rezsi, hanem a folyamatosan felvett személyikölcsönöké)az ügyvédemnek mondtam, hogy napoltassa el, mert én nem tudok ezzel foglalkozni, de a válasz az volt, hogy a bírónő haragudni fog a második halasztásért. Erre mondtam én sem megyek el, és fizesse a volt feleségem ki a vonatkozó költségeket. Kedden egyeztetek az ügyvédemmel, de azt hiszem talán jobb lenne egy olyant keresni aki az én érdekeimet is nézi, nemcsak a volt feleségemét. Lehet, hogy ez a folyamat menet ilyen, de mindig az az érzésem, minden tárgyalás után, hogy nem a megoldás felé haladunk. Mikor tanácsot kértem telefonon mástól akkor mindenki csak áll és csodálkozik, hogy ilyen nyerő alapból hogy lehet itt tartani. (Házasság elötti megállapodásunk is van, mégsem tudtak neki érvényt szerezni. Akkor minek kötöttük.) Nem tudom merre kellene indulnom. Ha az ügyvédtől megválok akkor kit keressek? Nem nagy bizalmam van ezek után.

ObudaFan # 2008.09.04. 09:48

Megegyezés hiányában az ügy bírósági útra tartozik. Hogy ott miért halad lassan a dolog, azt ennyiből megmondani nem lehet, látni kellene az ügyiratokat. Azt mindenképpen megteheted, hogy az általad kifizetett törlesztőrészletek felét követeled, és valamennyi károd megtérítését is.

Jozephine # 2008.09.04. 06:42

Egy éves házasság után váltam el feleségemtől. Házasságkötésünk után vettünk egy lakható nyaralót hitelre, melyre + fedezet az én különvagyonom, a nagymamám lakása. A feleségem 1 forintot nem adott bele. A válás után a feleségem maradt az ingatlanban közös megeggyezéssel, mig eladásra nem kerül.Az új barátját is odaköltöztette, de nem jelentette be. Másfél évig laktak ott, és nem fizettek semmi rezsit, lelakták a házat, disznóolat csináltak az udvarból. Végül a Polgármesteri hivatal kiutasította őket a viselkedésük és életvitelük miatt.
A törlesztést én fizetem, de az adósságokat nem tudom, mivel nem keresek annyit. A volt feleségem nem fizet semmit.
Lett volna egy vevőm az ingatlanra, de a volt feleségem nem jött el a szerződéskötésre.
Az ügyem a bíróságon nem nagyon halad előre, mert ott is csak az időhúzás van. Természetesen én fizetem a tárgyalás költségét is.

Kérdésem mi a kiút? Mit tudok tenni, hogy ebből a helyzetből megszabaduljak?