Hivatkozhatsz arra, hogy a házasság ideje alatt közösen szerzett vagyon fele az édesanyádé volt, azt a halálával te megörökölted.
Borítékolom, hogy a férj ezt nem fogja elismerni, akkor pedig perelni kell. Több az esély a megegyezésre, ha már eleve ügyvédet bízol meg az igényed érvényesítésével. Persze, olyat, akiben nem dúl a perlekedési düh.
öröklök?
Tisztelt Fórumozók!
Egy bonyolult ügyben kérek segítséget.A szüleim kb 30 éve elváltak.Volt egy ház, ami az anyukám nevére került /váláskor az apám kifizették/. Anyukám újra férjhez ment. Ebbe a házasságba sok közösen szerzett vagyon lett /telkek, üzlethelység/. Született egy gyermek is. A mostohaapám örökölt egy házat amit felújítottak. Itt éltek. Az anyukám súlyos beteg lett. Én a családommal közel akartam költözni, hogy segítsünk mindenben. Felajánlották, hogy vegyem meg azt a házat, ami az anyukám nevén volt. A ház értékének kb 3/4-t kifizettem. Az anyukámról ekkor már tudtuk, hogy gyógyíthatatlan beteg. Májusban meghalt, és kiderült, hogy a házasság alatt szerzett ingatlanokból semmi nem volt a nevén. Örökölhetek valamit, vagy semmi nem jár? Hova fordulhatok?
Tisztelettel és köszönettel
MVS
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02