:))
családipótlék
Oh tempores, oh mores!!! :))
Az én időmben azonnal kirakták a nappali tagozatról azt, aki házasságot kötött. De lehet, hogy tényleg megváltoztak a szokások.
No ezt ippeg nem mondta, de feltételeztem:)
Férjes asszonyként, nappalin miért ne tanulhatna? Egyébiránt - bár én nem vagyok olyan tapasztalt mint Te - több olyat láttam, hogy közoktatási intézményben tanuló személy kötött házasságot, ellenben talán csak 1 évfolyamtársamnak kötötték be a szőke kis fejét egyetem alatt.....(igaz, 2 év után válás sajna...)
Szóval, pontosítunk mindketten: ha közoktatási intézményben tanulsz, akkor jáccanak az alant leírtak...
valamiért nekem ez olyan természetes volt....
Azt mondta volna, hogy közoktatási intézményben tanul? Férjes asszonyként, nappali tagozaton...?
Mi tiltja?:)
de nyugodtan kérd, ingyér' van....ha meg elutálnak, fellebbezd meg!
/egyébként hüle egy szabály, én nem adnék önálló háztartásban élő személynek, csak hát nem én vaok a jogalkotó/
de a szabál az szabál!
oké kérem!
De még egy kérdés..akkor is ez van ha férjhezmentem ugye...?
nono
Van saját jogú csp is.
Családi pótlékra jogosult *
- * a vér szerinti, az örökbe fogadó szülő, a szülővel együtt élő házastárs, az a személy, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni, és az erre irányuló eljárás már folyamatban van (a továbbiakban együtt: szülő), a nevelőszülő, a hivatásos nevelőszülő, a gyám, továbbá az a személy, akihez a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) 72. §-ának (1) bekezdése alapján a gyermeket ideiglenes hatállyal elhelyezték
aa) a még nem tanköteles,
ab) tankötelezettsége megszűnéséig a tanköteles,
ac) * az általános iskolai, középiskolai, szakiskolai (a továbbiakban együtt: közoktatási intézmény) tanulmányokat folytató és a (2) bekezdésben megjelölt életkorú
saját háztartásában nevelt gyermekre tekintettel;
Családi pótlékra jogosult saját jogán
- a 7. § (1) bekezdésének d) pontjában megjelölt személy,
b) a közoktatási intézményben tanulmányokat folytató, a 7. § (2) bekezdésében megjelölt életkorú, nagykorú személy,
ba) akinek mindkét szülője elhunyt,
bb) akinek a vele egy háztartásban élő hajadon, nőtlen, elvált vagy házastársától különélő szülője elhunyt,
bc) aki kikerült az átmeneti vagy tartós nevelésből,
bd) akinek a gyámsága nagykorúvá válása miatt szűnt meg, *
be) * ha a 7. § (1) bekezdésének e) pontja alapján a családi pótlék a nagykorúságát megelőzően is a részére került folyósításra
bf) * aki a 7. § (1) bekezdésének a) pontja szerinti személlyel nem él egy háztartásban.
Szvsz jogosult vagy. Tessék kérni a kincstártól.
Majd akkor, ha lesz gyereketek.
Akkor ezek szerint nem jár?:-(
Akkor ezek szerint nem jár?:-(
Miért olyan hihetetlen?
Kérem szépen segitsen nekem valaki!
20 éves vagyok és nappali képzésre iratkoztam be...
2008.05.31 férjhez mentem és el ios költöztem a szüleimtől és felvettem a férjem nevét...
Ilyenkor jár családi pótlék...?
Azt mondták nekem ma,hogy nem de én nem hiszem....
Köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02