Öröklés+kiskorú kizárása.

monalisa1 # 2008.11.04. 07:21

Impossible,

Köszi, de inkább nem., műszaki végzettségem van, a jogi dolgok csak mint érdeklődés. Mert mások beírásaiból és az arra adott jogászi válaszokból sokat lehet tanulni, hasznosítani. Aztán koppintok, másolok, vagy éppen saját kútfőm szerint az írás.
Van amikor jót, máskor meg jogos lehet a letolás...

Kacsa1111 # 2008.11.04. 06:30

OFF

Kedves Impossible,

OFF?
:)))

ON

Kacsa11

Impossible # 2008.11.04. 02:24

monalisa,

Te nem gondolkoztál még azon, hogy elvégezd a jogot? :D Azt csodálom, hogy "laikus hozzászóló"-ként itt nyomulsz jogi fórumon, csomót hozzászólsz, és mégsem vagy jogász (állítólag), annak ellenére, hogy eléggé tájékozott vagy. Hogy csinálod? És miért csinálod? Miért pont jogi fórum? Ennyire érdekel? És ha ez ennyire érdekel, akkor hogyhogy nem lettél/leszel jogász? :)

monalisa1 # 2008.11.03. 20:31

Egyszer cs.házról beszélsz máskor meg lakásról...

Az ingatlan fele tulajdona a tiéd, oda (= abba a lakrészbe) azt fogadsz be akit akarsz.

Már jó ideje nincs állandó lakcím és/vagy ideiglenes lakcím - tartózkodási hely van., a lakcímkártyát ezen utóbbira állítják ki.

Monalisa
laikus hozzászóló

szinema # 2008.11.03. 20:04

Még azt szeretném kérdezni hogyha nekem van barátom és azt szeretném hogy ide költözzön ebbe a lakásba hogy akkor a volt apósom bele szólhat e? És hogy erre a címre ö bejelentkezhet e mint ideglenes lakás címen.

ObudaFan # 2008.11.03. 19:26

Ha tudjátok bizonyítani, hogy színlelt szerződés volt, akkor jár a kötelesrész (attól még az ingatlan 50%-át az eltartó örökli). Ha nem tudjátok bizonyítani, az sem jár.

szinema # 2008.11.03. 19:16

Ezt nem nevezném eltartásnak.Kb:2-hónapja a halála előtt készítették.Mert akkor derült ki hogy csak hónapjai vannak.És külön lakásban a férjem a saját házában lakott és az apósom is de egy faluban.Én most a gyerekekkel vissza költöztünk.

ObudaFan # 2008.11.03. 19:11

Ha az eltartó valóban eltartja az eltartottat, akkor jogszerű.

szinema # 2008.11.03. 19:03

Az lenne a kérdésem hogy van 1-családi ház ami 50%-50% százalékban közös volt a férjemmel de sajna már nem éltünk mi egy háztartásban.A férjem a halála ellőtt készített egy Tartási szerződést a volt nevelő apjával.Amiben megegyeztek a hogy a tartás fejében neki adja az ő ráeső részit vagyis 50%-kát.Így most a volt apósom és én vagyok a tulaj.És ezzel kizárta a közös gyerekünket aki kiskorú még.Azt szeretném tudni hogy ez jogos-e a kiskorúval szemben hogy az apja elíratta és nem kap az apai részből semmit?Vagy ezzel fordulhatok e valamerre?