Eltüntetett Kp


Mertz Otto # 2004.01.11. 14:07

Köszönöm a választ.
A lakás tulajdoni lapjára (amelyben laktak), a földhivatalban vannak (elhunyt) 50- (xy) 50%-ban bejegyezve, ez változtat a haszonélvezeti ill. lakás költségeihez való hozzájárulás kérdésen?
Mivel csak félig az övé (xy) a lakás, kérhetek e bérlerti díjat az én jövőbeni fél részemért.
Nagy menet lesz, azt hiszem jobb lesz, ha ügyvédre bízom, mert még a lakásra bejegyzett 50-50%-kal sem ért xy egyet, és már egy csomó papírt lobogtatott előttem, hogy ő mennyivel többel járult hozzá a lakáshoz ill. együttéléshez, de hát az nem teljesen úgy van, bonyolult.


Otto

the big cat # 2004.01.09. 15:28
  1. Ha úgy gondolod, hogy ellopták a pénzt, akkor feljelentés a rendőrségen, ők majd kiderítik hol a aszámlája, és a pénzmozgásokat már könnyű lesz megnézni.
  2. Csak a házastársnak jár a haszonélvezeti jog. Mit jelent az, hogy 50-50%-ban voltak bejegyezve?
  3. Ha yx nem tulajdonosa a lakásnak, akkor már most jogcím nélkül lakik ott, a hagyaték átadása után pedig simán kiteheted a tulajdonodból, addig is bérleti díjjal tartozik neked. Az általa okozott költségeket ő viseli. mivel jogcím nélküli, ezért felelőssége súlyosabb is.
Mertz Otto # 2004.01.09. 12:20

Sziasztok!

Törvényes öröklési rend szerint (unokatestvér) örökölni fogok, az elhunyt élettársi kapcsolatban élt (alkoholista)xy-nal.
Rossz volt a kapcsolatuk, nem született végrendelet.

1. az örökös utána tud e járni, hogy milyen pénzmozgások voltak pl. folyószámlán a halál dátuma után (mivel tudjuk elég egy pin kód).
Xy azt állítja, hogy semmi pénze nem volt az elhunytnak, és azóta nem engednek be a lakásba...
A folyószámlát is meg lehet szüntetni csak halotti anyakönyvi kell, és még nehezíti a helyzetet, hogy azt sem tudom melyik banknál volt a számlája, de sok pénze volt az biztos.
2. ha \"csak\" élettárs volt akkor is jár a haszonélvezeti jog xy-nak, abba a lakásba ahova 50-50%-ban voltak bejegyezve?
3. kérhet e bármilyen módon xy az örököstől hozzájárulást a lakás költségeihez (pl. közösköltség), mert ezt állítja.

Köszönöm a véleményeket.


Otto