lakáshasználat - Most mi lesz?


Ally # 2004.01.27. 21:22

A férjed által aláírt ajándékozási szerződést megtámadhatod, akár közös kiskorú gyermeketekre tekintettel si fedezetelvonás címén, ugyanis jelenlegi stádiumban a per arra való tekintettel szünetel, hogy megegyeztek a vagyoni kérdésekben. A megegyezés közted és a férjed között kell hogy történjen, nem pedig a férjed egyoldalú ügyletei révén. Mindenképpen kérned kell a per szünetelőből való felvételét,s így az eljárás folytatását mielőtt további fedezetelvonó ügyleteket kötne. a törvény ugyanakkor azt a vagyont tekinti közösnek, amely az életközösség megszakadásának időpontjában fennállt!! tehát az ajándékozáshoz neked, mint tulajdonostársnak is hozzá kellett volna járulnod, így véleményem szerint az érvénytelen, nem jegyezhető be az ingatlan-nyilvántartásba.

Leolg # 2004.01.19. 11:02

A házasság felbontása és a gyerekelhelyezés simán ment. A lakáshasználat kérdésében szünetelést kértünk, abból kiindulva, hogy majd később, a vagyoni kérdésekkel együtt rendezzük. Ezt a szünetelést kihasználva a volt férjem a közös tulajdonunkat képező lakást elajándékozta a lányának, aki nem közös gyermekünk.
Én azt szerettem volna, ha a lakás kizárólagos használatára engem jogosít fel a bíróság , mivel van egy közös kiskorú gyermekünk, de az után, hogy már nem az övé a fél lakás, nem tudom, hogyan érvényesíthetném ezt az igényemet. Mi ilyenkor a teendő?