Üdvözlök mindenkit új böngészőként! Talán mondhatom: sajnálom, hogy rátaláltam erre a lapra, de hál'Istennek, hogy létezik.
Lenne egy rövid kérdésem a szakavatottakhoz, amihez megpróbálom röviden vázolni helyzetem.
Most válok. A papírokat ugyan még nem adtuk be, mert közös megegyezéssel akartuk, de egyelőre nincs közös megegyezés ... :( Sőt ... Egyre mérgesedik a helyzet... Nagyon csúnya dolgokat vág és egyre többet a fejemhez a feleségem, és most már úgy érzem, az sem elég neki, ha mindent otthagyok (anyagi javakra gondolva), cserébe, hogy minél többet láthassam a gyermekeim (két kis tündér is van - bár sokszor nem igazán a "tündér" a legmegfelelőbb jelzőjük... :) ), de a kapcsolattartást is a lehetőségek szerinti minimumon akarja tartani. Én jóformán mindenről lemondtam volna, csak a gyerekeket láthassam sokat.
Az is megfordult a fejemben, hogy a gyerekeket elhozzam tőle, de nagyon úgy látom, erre semmi esélyem. Nem iszik, nem drogozik,... csak a pénzt szórja, bulizik és pasizik. Ez viszont nem elég. Munkája ugyan nincs, csak a GYES-t kapja, és lesz egy jelentős havi ingatlan hiteltörlesztése, de ez, ha jól gondolom, még mindig nem elég. A jelenlegi barátjával együtt főzték ki, hogy engem hogy paterolnak el az útból, de ez sem elég. A fülem hallatára mondja a gyerekeknek, hogy én mennyire nem törődöm velük, és szid, mint a bokrot, de ez sem jelent semmit. Nem tudok mit tenni, vagy hagyom, hogy szinte nulla vagyonnal és igen minimális kapcsolattartási lehetőséggel küldjön el, vagy belemegyek egy hosszú, akár évekig tartó pereskedésbe a házból nekem járó némi pénzért és egy normális kapcsolattartási lehetőségért. Bár... már annyit veszekedtünk, hogy néha magam is elhiszem, hogy én vagyok aki túl sokat akar...
De a lényeg: két kérdésem lenne:
- A két gyerek másfél és három és fél éves. Én minden második hétvégén és heti két alkalommal szeretném őket látni (+páros ünnepek egy napja és nyáron 2x1 hét). Ezt úgy képzeltem, hogy egy délután (16:00-19:00) a kicsivel a saját otthonába, vagy esetleg rövid időre elvive, a másik délután pedig úgy, hogy ovi után együtt vagyunk otthon, aztán estefelé átmennék a nagyobbikkal hozzám és én vinném másnap oviba. A hétvégéken a nagyobbat hoznám el főleg, esetleg néha, rövidebb időre a picit is, de őt inkább csak később, ha nagyobb lesz. Ez tényleg NAGYON sok? Mi lehet egy "normális beosztás", ha az apa szeretne sokat találkozni a gyerekekkel és nem akar a válás miatt teljesen kilépni az életükből? Az, hogy csak a kéthetente hétvége maradjon.... beleőrülnék! Nem igazán a szokás, hanem a lehetőség érdekelne.
- Ha nagyon eldurvul a dolog, a tudtuk nélkül (a saját lakásomban) készített hangfelvétel felhasználható e a bontóper során? Eddigi információim szerint úgy tudtam, hogy igen, de egyre többet hallom az ellenkezőjét.
lawitornot