szocpol kérdés+1szer


szebe # 2004.09.15. 14:29

Állami támogatásként lakásépítési (vásárlási) kedvezmény illeti meg az igénylőt a vele közös háztartásban élő, általa eltartott és a felépített, illetőleg megvásárolt lakásba vele együtt beköltöző gyermeke és más eltartott családtagja után az építési költség (vételár) megfizetéséhez.
A jegyző (ügyintéző) az igazolás kiadásakor vizsgálni fogja a személyi feltételeket ezen belül a lakcímkártyán szereplő azonos lakcímet és nyilatkoztat arról, hogy a gyermeket a háztartásodban neveled, illetve nevelni is fogod.

czike # 2004.09.15. 11:11

vagy még az sem kell, csupán elegendő hozzá, hogy a családi pótlékot én veszem fel?

Nos, azért fontos számomra ez az infó, mert a válókeresetet közös megegyezéssel az apa csak akkor hajlandó aláírni, ha a gyermekfelülegyet is közös (mivel nem óhajt gyermektartást fizetni).

A keresetet minél előbb beadnám, rajtad, "a jog ismerőjén" múlik, hogy mikor fogom (sajnos ügyvédre nincs pénzem ugyanis).

kérem a segítségeteket!

czike # 2004.09.14. 11:29

közös felügyelet során........gyermek sorsát érintõ lényeges kérdés: a kiskorú gyermek nevének meghatározása, illetve nevének megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése.........

amennyiben a gyermekem tartózkodási helyeként az én címem van megjelölve, én vagyok a jogosult a szocpol-támogatás felvételére?
kérem, hogy egy hozzáértő válaszolja meg a kérdésemet. köszönettel: czike