igazságos öröklés


Juditta # 2004.09.14. 20:15

Sziasztok!
Újra itt vagyok, elakadtam..... a 82 éves anyukám amikor velem van akkor szeretne adni az örökségből és a bátyámnak is, de a nővéremmel van egy életjáradéki szerződés amit előbb fel kellene neki bontani.
Vittük az ügyvédet a bátyámmal, anyám elmondta, leírta, aláírta. Az ügyvéd küldte a felszólítást a nővéremnek, mire a nővérem leiratta az anyámmal, hogy minden rendben, nem szeretné felbontani stb. Mindezek után az anyám hol emlékszik hol nem. Többnyire az összefüggéseket nem érti, csak addig amíg elmagyarázom, azután elfelejti. Azt mondta az ügyvéd, hogy meg kell vizsgáltatni, hogy az intellektuális hanyatlás milyen fokú. A gyámhatóságon voltam és megkérteztem.........azt mondták, hogy egy pszichiateri vizsgálat kell, bármilyen pszichiater. Az ügyvéd nem tudja, de most már én sem, hogy szakértő kell-e egy ilyen vizsgálathoz?????
Lehet klinikai szakpszichológus doktor is??? A neten annyit találtam hogy ........\\\"Igazságügyi szakértő hiányában a szakértői feladat ellátására megfelelő szakértelemmel rendelkező, természetes személy, illetve jogszabályban meghatározott szervezet is kirendelhető, azonban ők csak eseti jelleggel adhatnak szakvéleményt, így névjegyzékünkben nem is szerepelnek. \" Mit jelent az, hogy ESETI JELLEGGEL????? biztonsággal hol tudom azt megtalálni a megfelelő szakembert. Köszönettel Juditta