Nincs valakinek vmilyen sablonja, amit be lehet adnia a bíróságra gyermekelhelyezés, tartásdíj, kapcsolattartás témában? Most írok ilyent először, és nem tudom rendesen megfogalmazni.
Gyermekelhelyezés - 1 hét itt, 1 hét ott
Cserélj ügyvédet. Be tudjátok adni, a biróság egyetlen dolgot néz, hogy végrehajtható legyen. Ettől függetlenül tényleg a közös szülői felügyelet a javasolt. Ha az övé a szülői felügyelet, később ki fogja találni, hogy nem jó az egy hét itt, egy hét ott, és kéri a megváltoztatást. Mivel a gyerek már nála van elhelyezve, nyilvánvalóan a biróság nem fogja máshol elhelyezni, viszont előfordulhat, hogy tényleg megváltoztatja (szerintem tuti), és kéthetente hétvége lesz belőle. Mellesleg érdekelne, hogy ki az ügyvédnő. Boldog lennék, ha emailben megirnád:)))
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Problémánk a következő :
Élettársi viszony véget ért.
Van egy öt éves kisfiunk, aki mindkettőnkhöz ragaszkodik és mindkettőnket szeret. És persze mi is őt.
Közel fogunk lakni egymáshoz, és mindenben megállapodtunk.
Azt szeretnénk, ha az anya felügyeleti joga mellett (ragaszkodik hozzá) \"1 hét itt, 1 hét ott\"-os elhelyezés kerülhetne be a keresetbe (tartásdíj igény nélkül), amit beadunk a bírósághoz.
Egy ügyvédnővel beszéltünk, aki szerintem kutyafuttában, azt állította, hogy ilyet nem ér csinálni, mert:
1, vagy közös felügyelet + 1 hét itt, 1 hét ott
2, vagy anyai felügyelet + hétvégenkénti láthatás.
A probléma nyilvánvalóan abból adódik, hogy az ex-páromnak írásban kell a felügyeleti jog, nekem meg írásban kell az \"1 hét itt, 1 hét ott\".
Igaza volt az ügyvédnőnek, vagy mégis be tudjuk terjeszteni a keresetet az általunk gondolt formában?
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!!!
Zsolt
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02