Váloperes gond


derill # 2005.01.09. 10:48

Amit irtál, az alapján igen kicsi az esélye annak, hogy az egyik gyereket nálad helyezzék el. Kérni persze mindent lehet, csak felesleges ez esetben. A testvéreket a biróság nem szivesen választja el egymástól, ráadásul ha éveken keresztül az anya nevelte, akkor nagyon nagy dolognak kell történnie ahhoz, hogy most nálad helyezze el, ehhez legkevésbé indok a tartásdij nagysága.

Felesleges pervesztes perbe csak akkor menj bele, ha rengeteg kidobni való pénzed van. Ha a feleséged rendesen neveli a gyerekeket és a láthatást nem akadályozza, ne inditsd gyermekelhelyezési pert.

A tartásdij megfontolandó, de véleményem szerint kicsi az esélye annak, hogy csökkentik, hacsak a feleséged nem milliomos (ami miatt a gyermekek nem szorulnak ilyen mértékü tartásdijra). Persze ha nem próbálod meg, esélyed sincs, de ha megpróbálod tényleg keress ügyvédet.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

ildikó31 # 2005.01.05. 11:58

Ja igen még elfelejtettem, hogy kérd, hogy kevesebb mértékű gyermektartást állapítson meg a bíróság. Az egy dolog, hogy mit kér a feleséged, Te kérj kevesebbet. A bíróság dönt, de ha te nem szólsz semmit, úgy veszi a bíróság, hogy egyetértesz a feleségeddel!!!


ildiko31

ildikó31 # 2005.01.05. 11:56

Kedves drja!

1. A feleséged által örökölt vagyon a feleséged külön vagyona, ha volt közöttetek házassági vagyonjogi szerződés, ha nem. Ebből következően a házassági vagyonközösség megszüntetésekor ez őt illeti teljes egészében.

2. Az autó hiába van/volt a te neveden mivel nincs házassági szerződésetek ezért az közös szerzeménynek minősül. Fele őt illeti. Egyébként mindennek a fele illet téged, amit a házasságotok alatt szerzetetek - a házon kívül.

3. Gyermektartás: Általában ennyit szokott megítélni a bíróság. Kérd, hogy az egyik gyermeket helyezzék el nálad!

Van jogi képviselőd? Azt ajánlom, hogy fogadj egyet, ha még nincs. A feleséged nem zárhat ki téged a házból a bírósági ítélet jogerőre emelkedesééig!


ildiko31