Derillnek


kissember # 2005.12.05. 06:39

Kösz Derill, majd mondom nekik a Monory ügyet is ha már a Vámosit végigrágták mint én. Ha egyszerre sok olvasnivalót kapnak akkor a végén még megutálják az olvasást, meg nem jut idejük semmi másra.
A tippjeid nélkül meg én se kezdtem volna el gondolkodni, igyekszem meghálálni ha naggyember leszek:))

derill # 2005.12.05. 01:41

Meg mert apák vagytok, és szeretnétek később is a gyermeketek szemébe nézni. Ráadásul nem veletek van baj, hanem azokkal a döntési helyzetben lévő nőkkel, akik úgy gondolják, hogy a gyerek a nőé. A pasi fürdetheti, etetheti, amig a nő le nem lép, és ezt totál evidensnek tartják. Ha egy pasi lép le a gyerekkel, az minimum gyerekrabló.
Itt a fórumon is hányszor olvasom, hogy "az apa el akarja venni tőlem a gyereket". De hát csak ugyanazt akarja, amit a nő már megtett.

A gyerek mindkettőjüké. Ezt kellene végre mindenkinek felfogni és ennek megfelelő döntést hozni. Odaadni az egyiknek, de ha az nem alkalmas, akkor elvenni tőle és odaadni a másiknak. Márpedig ha veszélyezteti a gyereket, ha elzárja a különélő szülőtől, akkor nem alkalmas a nevelésére.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

kissember # 2005.12.04. 22:25

Svejk kösz.
Annyit háborogtam azon én is, hogy mások határoznak az életemről. Ennek ellenére nem akarok tetszelegni az ideális apa képében. Meg még mártír sem szeretnék lenni, aki mindent feláldozott és utolsó leheletéig küzdött a gyerekéért. Meg még zászlóvivő sem lennék hozzám hasonló sorsú apák oldalán.
Csak egyet szeretnék, nyugiban élni és visszakapni azt ami eddig az enyém is volt...
Ja és hogy miért nem adjuk fel mi apák? Mert olvastuk valahol, hogy ember küzdj és bízva bízzál:))

svejk # 2005.12.04. 19:10

Kissember!
Teljesen megértelek. Saját fejemben is többször megfordult, hogy befejezem ezt a harcot, de nem értem miért kell küzdenünk nekünk apáknak azért ami telejesen jár-és nem a bírók, egyébb...emberek határozzák meg ami teljesen evidens.
A teljességhez még hozzátartozik az is, hogy az anyák amikor észlelik, hogy belefáradtál és eleged van, akkor még tekernek rajtunk 1-2-szer. Persze a szegényanyák óvó-védő égisze alatt (mert ugye ők mindent megtehetnek) következmény nélkül megússzák.
Derill
Igazad van! Ebben az országban még nem halt éhen válóperes ügyvéd.
Ennyi


Svejk

derill # 2005.12.04. 18:52

Ne csak a Vámosi ügyet, az kevésbé hasonlit a Te ügyedhez, hanem a Monory ügyet mondd nekik. Ott az volt, hogy anyuka kisajátitotta a gyereket magának, elvitte Romániába és nem hozta vissza. Az apa meginditotta az eljárást a Hágai Egyezmény alapján, de Románia nem hajtotta végre az általa is aláírt egyezményt, hanem elhelyezte a gyereket az anyánál pár év alatt (4 év) azzal az indokkal, hogy a gyermek már beilleszkedett az új környezetébe (sikeresen elfelejtett magyarul), az Emberjogi Bíróság pedig elmarasztalta Magyarországot 3 ezer euróra, Romániát 18 ezer euróra azzal az indokkal, hogy a hatóságok teremtették meg azt a helyzetet, hogy az anya jogsértő magatartását legalizálták, ahelyett, hogy azonnal intézkedtek volna a gyerek visszahozatala érdekében. A hatóságok jogsértő magatartása következtében tudott a gyermek beilleszkedni az új környezetébe, és távolodott el az apától. Jogsértő magatartásra pedig nem lehet jogot alapítani.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

kissember # 2005.12.04. 16:04

Derill most én se hagytam magam. Az ottani gyámhivatal semmit sem lépett aug. óta, egyszerűbb volt kikérni az ittenitől egy környezettanulmányt, hogy megfelelnek e nálam a körülmények a gyerek nevelésére. Persze miután a feleségem kipakolta a lakást addigra, jogos is volt a kérdés:))
Megkapták a választ szept elején, simán lépniük kellett volna az alapján, de gondolom nem akartak fellépni az anyával szemben. Sima ügy lett volna, senki nem kérdőjelezte volna meg az információk alapján, hogy mi okuk lett volna az apához visszahelyezni a gyereket.
Erre a feleség berobog okt. elején hozzájuk, hogy így meg úgy, aminek az eredménye az lett, hogy lekértek engem pszichológusi vizsgálatra. Ezt most nem részletezném, de ugyanaz hallgatott volna meg, aki a gyereket is meghallgatta és véleményezte.
Időközben telt múlt az idő, végre a bíróság valami döntést hozott, úgyhogy a meghallgatás lehetőségét megköszönve bár, de elutasítottam, lévén hogy a bíróság jelöli ki a szakértőket. Viszont más ügyben kértem a segítségüket, megjelöltem egy időpontot a távolság miatt és kértem, hogy jelezzenek vissza. Válasz persze nem lett....
Erre mit hoz az élet, válaszolnak azzal 2 hét múlva, hogy az általam megjelölt időpontban nem jelentem meg és a pszichológiai vizsgálaton sem, úgyhogy lezárják az ügyet az eddigi papírok alapján. No már csak az kell nekem, hogy lezárják és azt írják bele hogy nem tartják indokoltnak a kérelmemet, miután dobálták a labdát ide-oda ahelyett hogy léptek volna.
Meg is írtam nekik a válaszomat, hogy kivizsgálást kérek a megyei Gyámhivatalnál, egész éjszaka ezen a válaszon dolgoztam. És persze megjelöltem nekik a Vámosi ügyet, olvasgassanak egy kicsit ha ráérnek:)))))
Különben megértem valahol a hozzáállásukat, hogy nem akarnak kényelmetlen helyzeteket, meg nem akarnak szankciókat alkalmazni senkivel szemben, meg szegény anya jelszóval hagynak hülét csinálni mindenkiből, de akkor inkább menjenek vattacukorkészítőnek, ott nem lesz ilyen gondjuk....
Húde felhergeltem magam:(

derill # 2005.12.04. 14:36

Nem véletlen, hogy vannak olyan apák, akiknek elegük lesz az egészből, és lelépnek a gyerekkel olyan országba, ahonnan nem adják ki őket. Hallottam már ilyen történetet, és szerintem lesz még rá példa. Az évekig tartó kilátástalan pereskedés közben a gyerek felnő, ezek az évek az apa életéből kiesnek, pedig ugyanolyan szülő, mint az anya, elvileg ugyanannyi joggal. Elmehet persze panaszra strasbourgba, lehet, hogy el is marasztalják az országot, mint a Monory ügyben, de attól még nem kapja vissza a gyerekét.

Próbáltam megérteni, hogy miért jó ez a magyar államnak, miért müködhet igy a rendszer évek óta, de nem tudtam kideriteni.

Az ügyvédeknek értem, hogy miért jó ez, hiszen igen jól megélhetnek belőle.

De hogy a biróságoknak, gyámhivataloknak miért jó ez, arra nem birtam rájönni. Adott a jogszabály, egy pár súlyos szankcióval (2-3 százezres bírság) azonnal rövidre lehetne zárni az ügyet, ha ez nem lenne elegendő, kiemelni a gyereket a családból, elhelyezni a másik félnél, az anyának meg ugyanolyan jogokat biztosítani, mint amilyen idáig az apának volt, és vége az ügynek. Ez néhány gyámhivatalnál és néhány biróságon gyönyörüen müködik, ugyanakkor van néhány, ahol évek óta emberek tucatjainak teszik tönkre az életét (beleértve a gyereket is) azzal, hogy vagy nem értenek hozzá, vagy nem akarnak érteni hozzá. Évekig görcsölnek az ügyön, ahelyett, hogy gyorsan megoldanák, és soha többet nem kellene vele foglalkozni.

Nem értem mi ebben a nehéz, de tartok tőle, hogy ilyen tudatlanul fogok meghalni.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

kissember # 2005.12.04. 09:10

Tutucs az eszem megáll....
Kb. így jártunk mi is, van egy sejtésem, hogy a bíró dönteni akar valahogy szájíze szerint -gyakorlat szerint- aztán talál valami magyarázatot rá.
Én eddig úgy tudtam, hogy ahhoz a szülőhöz kerül a gyerek, aki - alkalmasabb a nevelésére. Arról azért nem szólt a dolog, hogy azt kell bebízonyítani hogy totál alkalmatlan a másik fél.
Ezen az alapon tényleg nem értem miért kell vacakolni egy gyermekelhelyezési perrel annyi ideig, egyszerűbb lenne törvényt hozni arról, hogy válás után az anyának "jár" alanyi jogon a gyerek és kész... Az apuka meg taposson mintha káposztáshordó lenne az egész világ és örüljön, hogy egyáltalán láthatja a gyereket megfelelő díjazás fejében.
Tutucs ha látnád milyen bizonyítékaink vannak és semmit nem vett figyelembe a bíró, kiakadnál egy cseppet. Tényleg arra gondolok néha hogy tök felesleges ez a szélmalomharc
A tiéd még jobb eset olyan szempontból, hogy egyáltalán eszébe jutott a bírónak a betegséget megemlíteni, nálunk viszont mintha ott se lett volna.
Én azért drukkolok Neked.

derill # 2005.12.02. 20:35

Küldje el az email-cimemre, illetve hivhat telefonon is.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Tutucs # 2005.12.02. 00:41

Szervusz/Jó napot, Jó reggelt...
Bocsáss meg, a tegezésért.
A pert elvesztettem, ami az ügyvédnőmet is meglepte. Õ ugyanis úgy fogalmazott, hogy amikor perbeszállt, nem hitt a győzelemben, de a per során rájött, hogy nem születhet más ítélet.
Nos született, a szóbeli indoklás röviden:
1.) Az anya nem elég beteg ahhoz, hogy nevelni ne tudná. Ellátni a nagyapa látja el.
2.) Én nem tudom felmérni, hogy egy 5 és fél éves fiúgyermeknek fejlődésileg hol kell tartania.
3.) A feleségem nevelése elidegenítené az anyjától a gyermeket. (dec 10.-től vagyunk házasok).

Az írásbeli ítéletet az ügyvédnőm kapta kézbe, azt nem olvastam el.
Ezt az ítéletet megfellebbezzük.
Az ítélet nov. 30.-án lett kihirdetve, az ügyvédnőm vállalja a további képviseletemet.
( Ha szükséges, az engedélyével megadom az elérési paramétereit.)

illúzio # 2005.02.19. 19:39

Logikus, nyilván, és köszi!

derill # 2005.02.19. 19:32

Az első kérdésre nem tudom a pontos választ, mivel nincs CD jogtáram jelenleg.

Aloriinc-nak pl. van, meg Ildikónak is, kérd meg, hogy nézze meg. Elképzelésem van, gondolom az öregségi nyugdijat meg nem haladó egy főre jutó átlagjövedelem esetén, ha valaki rendszeres segélyben vagy támogatásban részesül, de biztos, hogy vannak más esetei is.

A többi kérdésre már könnyebb válaszolni. Nyilvánvalóan kirendelt ügyvédnek általában nem a sztárügyvédek mennek. Nyilvánvaló, hogy tárgyilagos, a tudásához mérten szakszerü, és biztos, hogy költségmentes, vagy ha a jogszabály költségtéritést irna elő (amit el tudok képzelni, ha jövedelemhatárokat állapit meg), akkor csak a jogszabályban meghatározott összeget kell kifizetni. Az is nyilvánvaló, hogy érdekében áll megnyerni adott esetben a pert, hiszen az ügyvédek jobbik része ma is főleg hirnévért dolgozik, nem a pénzért. Az más kérdés, hogy mennyire lesz rá képes, hiszen egy sztárügyvéddel nem biztos, hogy fel tudja venni a versenyt tudásban, tapasztalatban stb. De lehet, hogy igen, ez ügyvédfüggő.

Ha ezeket logikusan végiggondolod, magad is tudod a választ rá.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

illúzio # 2005.02.18. 15:46

Előre is köszönöm :)
Kérdések:

  • Kirendelt ügyvédet milyen esetekben lehet kérni a bíróságtól?
  • Valóban tárgyilagosan, szakszerűen, költségmentesen látná el a munkáját?
  • Érdeke lenne, hogy megnyerje a pert?
  • Méltányosságból lehet e kirendelt ügyvédje valakinek. ( Tételezzük fel, hogy három emberre elosztva a jövedelmet a kiszabott határt 10 000 Ft-al meghaladja az összeg.)
balazs01 # 2005.02.18. 09:11

Derill!

Nagyon köszönöm, kezd visszatérni az életkedvem!!
A könyvet megszerzem, ez biztos!
Komolyan, olyan jó, hogy vagy itt!:))

derill # 2005.02.18. 09:07

Dehogy perdöntő. Köze nincs az egészhez. Az másról szól, ez megint másról. Még akkor sem perdöntő, ha a házasság alatt kezdett a kapcsolat kialakulni, ugyanis annak, hogy az ember más kapcsolatot keres, oka van. Javaslom olvasásra: Dr. Grád András: Félrelépők kézikönyve cimü könyvét. Õ ezt elég részletesen kitárgyalja, és sok segitséget nyujthat neked a perben is. Nem tudom hol lehet kapni, de próbálkozz vele.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

balazs01 # 2005.02.18. 08:16

kedves Derill!

Már adtál tanácsot és mindig meg is fogadtam, de most megint kérdeznék!
Nem hiszem, hogy emlékszel rá, de írtam már, hogy válófélben vagyok és gyerekelhelyezési per folyik. Nekem most alakulóban van egy kapcsolatom, de tanácstalan vagyok, hogy ez mennyiben befolyásolhatja a gyerekelhelyezést???
Ezt felhasználhatja ellenem a férjem???
Miért lenne bűn, hogy elfogadom olyan ember kezdeményezését, aki érdekel és fontos lehetne számomra?
Ha ez perdöntő lenne, akkor azonnal megszakítom a kapcsolatot vele.
Kérlek, adj tanácsot!

derill # 2005.01.16. 17:32

Ugyanebben a témakörben Gyerekről való lemondás cimmel volt erről vita. Javaslom, nézze meg. Mindenesetre jobb lenne, ha ügyvéddel járna el, de elvileg anélkül is eredményes lehet.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Apa? # 2005.01.16. 09:31

Bemásoltam Önnek a teljes szöveget ,freemailre elküldtem.Köszönöm!

derill # 2005.01.15. 18:36

Megtörtént:) Elnézést kérek, de nem mindig vagyok gépközelben, ráadásul rossz volt a gépünk. Ellenben sajnos csatolt file-t soha nem nyitok meg, mert tul veszélyes. A válaszaim nem mindig és nem mindenkinek szimpatikusak, emiatt előfordul, hogy virussal "jutalmaznak". Tehát nem nyitok meg csatolt file-t.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Apa? # 2005.01.13. 12:10

Kérem olvassa el,freemailjára elküldött egy pár hónappal ezelőtt indult beszélgetésünk gyerekről való lemondás ügyében.
"APA"