Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mivel nem tudom, hogy milyen jogok illetnek meg egy nagyszülőt unokájával kapcsolatban. Sajnos szomorú dolog ilyet kérdezni, vagy hogy egyáltalán ilyen felmerülhet, de van nekem egy alkoholista édesapám. Feleségemet egyáltalán nem fogadta el, ahol éri, mindig marja. Ez nem változott unokája születése után sem. Velem szemben is agresszív, több esetben rámtámadt. Ez mostanáig már úgy eldurvult, hogy legutóbb tavaly karácsony előtt kb. 1 héttel már a rendőrséget is ki kellett hívni hozzá. Már többször is életveszélyesen megfenyegetett bennünket, szerencsére a legutóbbit fel is vettük a mobiltelefonommal. Sajnos folyamatosan iszik, ráadásul mindenféle nyugtatókat is szed emellett. Mindenki pszichiátriai kezelést javasol neki, de kényszeríteni egyenlőre nem lehet. Az örökös problémák miatt nem engedjük, hogy lássa a kisfiunkat, aki már 1 éves. Fényképet kapott róla, de azt sem értékelte, holott mi még azt sem akartunk adni neki a viselkedése miatt. Az édesanyámmal, ilyen gondok szerencsére nincsenek. A lényeg az, hogy legújabban azzal fenyeget minket, hogy bíróságra fog menni, mert neki joga van látni az unokáját. Az is ide tartozik, hogy a kisunokájának még semmit nem küldött, még csak szinte tudomást sem vett róla, hogy létezik. Egyébként az ital hatása miatt édesanyámat többször is bántalmazta, amelyről orvosi látlelet is van. Ilyen emberre sem én sem a feleségem nem szeretnénk rábízni a gyermekünket, és amennyi fájdalmat már okozott nekünk az évek múlásával, nem is akarjuk, hogy lássa a kisfiunkat.
Kérdésem igazán az lenne, hogy adhat-e be láthatásra keresetet a bíróságon, ha igen, a fent leírt tények és bizonyítékok függvényében kaphat-e láthatást. Egyébként órákig lehetne beszélni és írni azokról a dolgairól, amelyek miatt kénytelenek voltunk úgy dönteni, hogy ne lássa a gyermekünket. A saját rokonai és barátai is értetlenül állnak az előtt, amit velünk művel, és ők megértik, hogy miért döntöttünk így.
Köszi a segítséget előre is!!!
Ádiapu