Nagyszülő jogai unokája láthatására

adiapu # 2005.01.21. 18:55

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mivel nem tudom, hogy milyen jogok illetnek meg egy nagyszülőt unokájával kapcsolatban. Sajnos szomorú dolog ilyet kérdezni, vagy hogy egyáltalán ilyen felmerülhet, de van nekem egy alkoholista édesapám. Feleségemet egyáltalán nem fogadta el, ahol éri, mindig marja. Ez nem változott unokája születése után sem. Velem szemben is agresszív, több esetben rámtámadt. Ez mostanáig már úgy eldurvult, hogy legutóbb tavaly karácsony előtt kb. 1 héttel már a rendőrséget is ki kellett hívni hozzá. Már többször is életveszélyesen megfenyegetett bennünket, szerencsére a legutóbbit fel is vettük a mobiltelefonommal. Sajnos folyamatosan iszik, ráadásul mindenféle nyugtatókat is szed emellett. Mindenki pszichiátriai kezelést javasol neki, de kényszeríteni egyenlőre nem lehet. Az örökös problémák miatt nem engedjük, hogy lássa a kisfiunkat, aki már 1 éves. Fényképet kapott róla, de azt sem értékelte, holott mi még azt sem akartunk adni neki a viselkedése miatt. Az édesanyámmal, ilyen gondok szerencsére nincsenek. A lényeg az, hogy legújabban azzal fenyeget minket, hogy bíróságra fog menni, mert neki joga van látni az unokáját. Az is ide tartozik, hogy a kisunokájának még semmit nem küldött, még csak szinte tudomást sem vett róla, hogy létezik. Egyébként az ital hatása miatt édesanyámat többször is bántalmazta, amelyről orvosi látlelet is van. Ilyen emberre sem én sem a feleségem nem szeretnénk rábízni a gyermekünket, és amennyi fájdalmat már okozott nekünk az évek múlásával, nem is akarjuk, hogy lássa a kisfiunkat.
Kérdésem igazán az lenne, hogy adhat-e be láthatásra keresetet a bíróságon, ha igen, a fent leírt tények és bizonyítékok függvényében kaphat-e láthatást. Egyébként órákig lehetne beszélni és írni azokról a dolgairól, amelyek miatt kénytelenek voltunk úgy dönteni, hogy ne lássa a gyermekünket. A saját rokonai és barátai is értetlenül állnak az előtt, amit velünk művel, és ők megértik, hogy miért döntöttünk így.

Köszi a segítséget előre is!!!

Ádiapu

derill # 2005.01.23. 21:38

Gyámhivatalban. Adhat. Viszont a gyámhivatal vizsgálni fogja, hogy alkalmas-e egyáltalán kapcsolattartásra. Ha ilyen gondok vannak vele, kétlem. Ha konkrétan felmerül a dolog, tehát beadta a kérelmét, keress meg email-ben.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

muhaha69 # 2006.01.26. 11:03

sziasztok!

segítséget szeretnék kérni, hogy milyen jogai vanna a szűlőnek a nagyszülővel szemben?
Ugyanis eggyüttélek valakivel de az élettársam szüleivel nagyon rossz a kapcsolatom 2004-ben megszületett gyermekünk a gyermekem születésekor a párom anyja a fejébe vette, hogy haza csábítja a lányát engem kizár az apaságból és majd ő talál valakit a lányának aki neveli a gyermekem. Persze ez nem úgy alakult ahogy ő szerette vólna. Boldog családban élünk. Persze ez nem teljes történet már vagy 5 éve vagyunk eggyütt engem nem tudott elfogadni és mindíg megpróbált közénk álni, több kevesebb sikerrel.
Mikor megszületett gyermekem úgy döntöttünk, hogy gyermekünknek nincs szüksége a ilyen nagyszülőkre, bár azóta változott a véleményem és megpróbáltam értelmesen hozzá álni a dolgokhoz szóval eljött a kárácsony, karácsony másnapján az élettársam átvitte a gyermekünket hozzájuk rákövetkező héten jöttek, hogy szeretnék elvinni a gyermeket jó bele is eggyeztünk estére vissza is hozták azóta is elvihetik ha estére vissza hozzák. A probléma itt kezdődik ugyanis nekik ez nem elég és úgy akarják elvinni a gyereket, hogy ott is aludjon én úgy gondolom, hogy egy 1 éves gyereknek éjszaka a szülei melett a helye főleg gyermekem esténkét megébred óramű pontossággal hajnali 1 órakor és az anyját követeli. Namost kérdésem az lenne, hogy a nagyszülő megteheti-e azt, hogy elviszi gyermekem egy nap és másnap hozza vissza annak ellenére ha mi szülők ezt nem akarjuk? Ugyanis mi állítolag kaptunk egy határozatot amiben az áll hogy minden hónap 7-én 10 órátol másnap 17 óráig kötelesek vagyunk átadni a gyermeket 15 napon belül fellebbezhettünk vólna de nem tettük meg mert ez a határozat hozzánk nem jutott el!!! Ma voltunk meghalgatáson és elmondtuk hogy ezzel nem értünk eggyet akkor meg kérdezték, hogy miért nem lebbeztünk fel? hát mit mondjak hirtelen azt sem tudtam hogy miről beszél az illetékes hölgy. Azt mondta, hogy mivel nem éltünk a fellebbezéssel így elfogadtuk a határozatot!!
de mivel nem kaptunk semmit így nem is volt lehetőségünk élni a fellebbezéssel!!

Új meghalgatást kértünk de amíg ez nem esedékes addig az említett határozat van érvényben! Nemsokára jön a napja, hogy átadjuk a gyermekünket ennek nem fogunk eleget tenni éjszakára nem vihetik el! ezt elmondam a hölgynek is és olyanokat mondott ha én nem teszek elget azzal veszélyesztetem a gyermekem először pénz bírság 10-100-e forintig de akár a szülői jogokat is megvonhatják. újabb kérdésem lenne, ez valóban lehetséges? ilyen világban élünk? Akkor mihez van joga a szülőnek? hamár azt sem döntheti el, hogy gyermeke hol tölti az éjszakát.

Köszönöm hogy elovassa levelem tudom nem jó ilyenekről beszélni de sajnos idáig fajultak a dolgok és kicsit zavaros is lehet az irományom sajna jobban nem tudtam hirtelen összeszedni a gondolatmenetem

kérem válaszóljátok meg kérdéseimet

Köszönöm Milán

boeszter # 2006.01.27. 09:01

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A kislányommal kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. Õ most 14 hónapos. A férjemmel 2 éve vagyunk házasok, és nem szándékozunk elválni.
Anyósom az utóbbi időben azt emlegeti, hogy neki jogilag jogi van a gyerek láthatására, mert azt vette a fejébe, hogy én eltiltom tőlük a gyereket, pedig após fekélyes, csontig sebes (több helyen) lába miatti fertőzésveszély, valamint a gyerek 2 hónapja tartó legyengült immunrendszere miatti állandó betegeskedése miatt nem mertem elvinni hozzájuk. Mindettől függetlenül a gyerek nem érdekli, mert ha ott vagyunk, alig tudom ellátni a gyereket, mert velük kell foglalkozni, és ők 5 perc után már tudomást sem vesznek a gyerekről. Meg sem kérdezik sosem, hogy hogy van, még ha tudják is, hogy beteg. Nagyon félek, hogy csak rosszat tehetnek a gyereknek!!!
Kötelezhetnek engem, hogy elvigyem hozzájuk a gyereket, ha az ő fenyegetése hatására úgy döntenék, hogy most láttak utoljára engem is, és a lánmyomat is?
Lehet a nagyszülőnek több joga eldönteni, mi jó a gyereknek, mint a szülőnek?
A gyereket nemkötelei semmilyen törvény, hogy látogassa a szüleit, akkor az unokát milyen jogon kötelezi, főleg ha az még teljességgel döntésképtelen, és nem tud magára vigyázni?
Nem az anya alkotmányos joga és kötelessége, hogy óvja a gyerekét?
Ha én nem vagyok hajlandó ezek után elémenni hozzájuk, és a gyereket sem engedem, mire számíthatok? Meddig tarthat egy ilyen tárgyalás, és milyen esélyeim lennének? Hogyan bizonyíthatom, hogy veszélyesek a gyerekre? És ha esetleg megitélik a láthatást, lehetséges az egy semleges helyen, úgy, hogy nem adom oda nekik a gyereket, hanem végig ott vagyok, és vigyázok rá? Ha ez nem lehetséges, és megitélnék nekik, hogy ők elvihetik nélkülem, és én ezt nem engedem végrehajtani, akkor mi történik?

Kérem, adjon választ nekem!

Tisztelettel,

Rein-Bódi Eszter

ObudaFan # 2006.01.27. 17:25

Gyámhivataltól kérheti a nagyszülő, hogy az tegye lehetővé a kapcsolattartást, a gyámhivatal vizsgálja, hogy ez a gyermek érdekében áll-e. Ha a kapcsolattartást engedik, akkor arról, hogy ennek mi legyen a módja, szintén a gyermek érdekeinek megfelelően kell dönteni. Ha a végrehajtást akadályozod, elsősorba bírságolni fognak.

derill # 2006.01.28. 00:13

muhahati: kérd a gyámhivataltól, hogy bizonyitsák, hogy Te mikor vetted át a határozatot. Nem lenne rossz ügyvéddel odamenned, és azzal átnézetned az anyagot. Egyébként kénytelen leszel tényleg odaadni a gyereket, mert a kapcsolattartás akadályozása, amennyiben már volt kiszabva birság, tényleg büncselekmény. Ha nem volt birság, elsőre figyelmeztetnek, másodikra birságolnak.

Tehát jól teszed, ha komolyan veszed a dolgot.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

derill # 2006.01.28. 00:19

boeszter: a nagyszülők kérhetik a kapcsolattartás szabályozását. Amennyiben kérik, ez esetben ezeket az érveidet elmondhatod, és kérheted, hogy ha szabályozzák, akkor felügyelet mellett tarthassanak kapcsolatot, vagy nem egész nap, vagy egész nap, de ottalvás nélkül stb. Nem az anya vagy a szülők joga eldönteni, hogy "mi jó a gyereknek", hanem ezt részben jogszabályok döntik el. Ilyen az is, amikor például a szülő szerint a gyereknek nem jó, ha iskolába jár, a jogszabályok mégis kötelezik rá. Mindez azért van, mert ha veletek történik valami, akkor a gyermek legközelebbi hozzátartozói a Ti szüleitek, tehát a gyereknek az az érdeke, ha a szüleitekkel jó a viszonya. Ez pedig a Te felelősséged, és a saját sérelmeidet félre kell tenned a gyereked érdekében.

Az, hogy mire leszel köteles, a határozat alapján fog kiderülni. Tehát végül is holnaptól akár dönthetsz ugy is, hogy a gyereked nem láthatja a nagyszüleidet, azonban igen nehéz lesz a helyzeted, ha megitélik a kapcsolattartást, mert arra neked kell majd a gyereket felkésziteni, és igen nehéz lesz, ha most az ellenkezőjére készited fel.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

boeszter # 2006.01.29. 18:38

Szia Derill!

Köszi a válaszodat. A jogi oldaláról a dolognak másutt is kb. ezt mondták nekem.
Ami a többi hozzászólásodat illeti, azzal nem értek egyet.
Az biztos, hogy ha bármi is történik velünk, ők lesznek azok, akik a legmesszebbre menekülnek, ha már tenni kéne valamit a gyerekért. Most is csak azért kell, hogy engem és a férjem odarángassanak magukhoz, mert amúgy egyre kevesebbet megyünk hozzájuk. Ha ott vagyunk sem törődnek a gyerekkel, sőt zinte megsértődnek, miért foglalkozom a gyerekkel, miért etetem, miért sír már megint, amikor olyan keveset vagyunk ott náluk, és velük kéne foglalkoznom, hajat vágni, hallgatni az ezeréves sérelmeik sztorijait. Ha meg nem viszem el, hogy azt az 1-2 órát velük foglalkozzak, akkor meg ez van, hogy neki joga van az unokájához. Tök mindegy, mert semmi nem jó. Mindenesetre úgyse fordulnak ügyvédhez, mert ennyit nem ér nekik ez az egész.
Amúgy én nem beszélek ellenük a gyereknek, még csak előtte sem beszélünk sosem erről a férjemmel, bár 14 hónaposan nem is sokat értene belőle.
Azt pedig látom, hogy nevelte a férjem és a tesóját, és azt, milyen értékeket vall magáénak, és én ezt nem engedem, hogy a gyerekembe átvigye, még ha az életembe kerül is, és ezért el kell hagynom mindenkit, akit szeretek. Tudom, ez elég drammatkiusnak hangozhat, de nem lehet elmondani milyen emberek. Amíg nem ismertem meg őket, azt hittem ilyen nincs is. Azóta miattuk feladtam a tanulmányaimat, a férjemet kihúztam az idegösszeroppanásból, megértettem vele, hogy a világ nem olyan, amit a szülei mutattak neki (csak ők szeretik, mindenki utálja, és közben éreztetik, milyen alsórendű). Én ennek nem teszem ki a gyerekem. A férjem és a békesség érdekében egy szó nélkül türtem mosolyogva és kiszolgálva őket 7 évig. De most a gyerekemet veszélyeztetik! És ezt nem engedem!

Azért köszönöm a segítséget!
Legalább tudom, hogy milyen nehéz ezt bárkivel is elhitetnem, hátmég a hivatalokkal. Bár mindig is tudtam, hogy az ő verziójuk az egyszerűbben hihető.

Szia, eszter

derill # 2006.01.29. 20:55

Nem is kell egyetértened, nem ez a fontos. Elég, ha elgondolkozol rajta, mert ráadásul Te ismered a legjobban a saját ügyedet. Ha megpróbálod legalább ugy megoldani, hogy a lehető legkevesebb károsodása legyen belőle a gyerekednek és a férjednek (akinek azért mégiscsak a szülei, és ezek a szülők akármilyenek is, olyanná nevelték a férjedet, ami miatt szereted őt), már érdemes volt beszélgetnünk. Szerintem várj. Amig nem kérik ők a kapcsolattartás szabályozását, addig néha látogasd meg őket és lehet, hogy ennyivel meg is elégszenek. Jobb, ha Te irányitod a helyzetet, mintha kiveszik a kezedből az irányitást.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

boeszter # 2006.02.08. 11:11

Sziasztok!

A Csaladjog.hu-n ezt a választ kaptam.
Igazából elég zavaros a helyzet, de talán mindenkinek egy reménysugár.

Puszi, eszter

Tisztelt Rein-Bódi Eszter!

Nem kötelezhetik Önt, hogy elvigye a gyermeket a nagyszülőkhöz, de a férjének is van beleszólása a dolgokba, hiszen neki is van szülői felügyeleti joga. A nagyszülőknek nincsen joguk a szülő döntését felülbírálni. Mi még nem hallottunk nagyszülői láthatási jogról, úgyhogy álláspontunk szerint az Önök problémáját meg kell kísérelni családon belül rendezni, s nem a jog eszközeinek igénybevételével.

Tisztelettel:

dr. Vass és dr. Kovács

derill # 2006.02.09. 08:12

149/1997 (IX. 10.) Kormányrendelet (Gyer.) 28. § (1) A gyermekkel való kapcsolattartásra mind a szülő, mind a nagyszülő, mind a nagykorú testvér, továbbá - ha a szülő és a nagyszülő nem él, illetőleg a kapcsolattartásban tartósan akadályozva van, vagy kapcsolattartási jogát önhibájából nem gyakorolja - a gyermek szülőjének testvére, valamint szülőjének házastársa is jogosult.

Nem tudom kik vannak a Családjog.hu-n.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

tigerhand # 2008.04.07. 13:10

Jó napot Kívánok!

Röviden összefoglalnám történetemet.
2006. májusában volt az esükvőnk, előtte volt egy nagy veszekedés a két család között, ami azt eredményezte, hogy azóta nem állok szóba az anyósommal (sajnos nekem elég fájó kijelentést tett: "nem is akartam ezt az esüvőt, azt sem bánnám, ha elmaradna").
2007. szeptemberében megszületett a kisfiunk, én pedig nem szeretném, ha az anyósom látná, mivel nem kellett neki egy meny, akkor miért kellene neki a menyétől unoka.
Kérdésem az lenne, hogy mennyi joga van a láthatásra, ha én ezt nem szeretném, valamint (vagdalózott a jogaival: "el is vihetné 2 hetente")még az lenne a kérdésem, ha esetleg a férjem az engedélyem nélkül elviszi minek minősül?

Előre is köszönöm szépen, ha tudtok segíteni!

Köszönettel
Vajda Zsoltné

monalisa1 # 2008.04.07. 14:06

A gyermek 3 éves koráig az apai láthatás is csak az anya otthonában, és a passzív jelenlétében. Tehát ha az anyósodat nem engeded be a lakásba, akkor...

Tehát az elvitelről 2010. szeptember hó előtt időelötti bármiféle beszéd.

Azért bölcs dolog lenne békülni - egyrészt, másrészt nem tudhatod mit hoz még a Sors...

monalisa1 # 2008.04.07. 14:12

Ha férjeddel együtt laktok, nem akadályozhatod meg, hogy sétára vigye a kisfiut, tehát akár a szülei otthonába is elmehet vele, de estére otthon kell lennie a kicsivel.

Aztán hogy ezt miként tisztázod a pároddal - vagy miként nem -, az a te dolgod, problémád.

Goodwitch # 2008.04.07. 14:20

Monalisa' már megint érzelemből tanácsolsz, ami nem baj, csak homályosodik közben az értékítéleted, és nem fogsz tudni "jó" tanácsot adni. (ne vedd bántásnak, megjegyzésem csak segítő jellegű)

Előszöris sehol nincsen leírva, hogy 3 éves korig csak az anya jelenlétében lehet a láthatás. Ez a szülők közötti megegyezés és a bírói mérlegelés eredményeként alakul ki.

Másodszor: a nagyszülőnek is van joga a kapcsolattartásra, és megfordítanám: a gyermeknek is van joga a nagyszüleihez.

Tigerhand!

Ettől a kapcsolattól te önkényesen a gyermekedet nem foszthatod meg. Továbbmegyek, ha erre törekszel, és ezzel mondjuk a saját kapcsolatodat is tönkreteszed a pároddal, és válásra kerül a sor, a gyereket is elbukhatod rajta, mert alkalmatlannak fogsz mutatkozni a gyereknevelésre.

Csak csatlakozni tudok Monalisahoz: egy két éves ügyet már meg kellene bocsátani, és együtt örülni a kis jövevénynek. Ehhez persze fel kell nőni, ahogy egy gyerekhez is....

Goodwitch

_Wasp_ # 2008.04.07. 16:13

tigerhand # e-mail 2008.04.07. 15:10

még az lenne a kérdésem, ha esetleg a férjem az engedélyem nélkül elviszi minek minősül?

hirtelen felindulásból elkövetett jogellenes fagylaltozásnak.

Lehet is kapni érte a katonai büntetőbíróságon egy fokhagymás-szalonnás nyalókát.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

tigerhand # 2008.04.07. 16:36

Köszönöm szépen a tanácsokat, bár a rövid történetből kifelejtettem, hogy már 2x bocsátottam meg a gyerek apjának.
5 hónapos terhes voltam, amikor elhagyott azzal a címszóval, hogy ő még nem élt. Közben próbálkozott másnál, de én mégis megbocsátottam neki.
Lehet bölcs döntés lenne a békülés, de úgy elég nehéz, hogy még a saját férjem sem áll mellém. Én nem kérem azt tőle, hogy 100%-ig értsen meg...
A másik fele a dolognak, ha annyira látni szeretné az unokáját, ő miért nem tudja meglátogatni, miért várja el azt, hogy én vigyem oda???

Én már felnőttem a gyerekneveléshez, Ő életem értelme.
A férjem az, aki még nem nőtt fel hozzá, szerintem még a korához sem!

Azért köszönöm mégegyszer!

Szép estét Mindenkinek!

Szandra

monalisa1 # 2008.04.07. 17:57

"...Ő életem értelme." Ne legyen az a gyerek "príváti", igényt tartanak rá mások is.

Amúgy közös érdekből bölcs dolog lenne leülni az anyóssal egy mindent tisztázó négyszemközti nyugodt beszélgetésre. (Nem kell azt követően sem egymás nyakába borulnotok, de azért remélve csak jobb lenne köztetek a kapcsolat.)

Kedves Goodwitch

A 3 éves korig az elviteli küszöb itt a fórumban vagy "száz" helyen is le van írva - igaz ez nem egy hivatalos csjt. jogszabályi hely., én is onnan bátorkodtam ollózni.

monalisa1 # 2008.04.07. 18:18

Bocs, az tényleg nincs sehol leírva, hogy csak az anya jelenlétében a láthatás., hagyhatja őket kettesben játszadozni, vagy akár el is viheti sétálni stb. Csak az "elvitel" hétvégére nem javalt, a kicsire tekintettel. Persze ha az apa "ért" egy még akár pelenkás gyerekhez...

tomas64 # 2008.04.07. 19:05

A hároméves küszöb nem létezik, az csak egy gyakorlat, egy álalános zsinórmérce, ha a gyermek érdeke az, hogy fokozatossan szokjon hozzá a különélő szülőhöz, ha a kapcsolat zavartalan, akkor a különélő szülő bármikor akapcsolattartásra magához veheti a gyermeket, ha így szabályozott a bíróság, vagy ebbe egyeztek meg a szülők

nanoka # 2008.04.11. 21:26

Sziasztok.A segítségeteket szeretném kérni.Nekem nagyon nehéz a helyzetem mert a szüleimmel egy udvarba lakunk,de külön házba.Na most férjemmel és a kislányommal nem igazán tudunk így élni.Édesapám minden nap részeg.A lakásomat már megrongálta a férjemet majdnem leszúrta.Mindkét esetben feljelentettük.A rongálásért pénzbírságot kapott,de a férjem esetében más volt.Ott még nekünk kellett volna fizetni a bíróságon,hogy elindítsák az ügyet.Így nem maradt más mint visszamondani a feljelentést.Ő ezzel folyamatosan visszaél és a mai napig folyamatosan zaklat.Kiabál az ablakunk alatt,veri a redőnyünket és mindezt éjszaka teszi.Elköltözni sajnos nem tudunk.Mit tegyek?Emiatt elvehetik tőlem a lányom?És láthatási jogot kaphat?

monalisa1 # 2008.04.12. 06:56

Mond el a rendőrségen mi mindent csínál ellenetek - külön is figyelemmel a kiskorúra -, aztán ők majd eldöntik a továbbiakat. Külön az önkormányzatnál is panaszt tehetsz ellene. És akár a gyámhatóságnál is.

Miért vennék el a kislány, nincs semmi alapja., édesapádat kell(ene) megregulázni. A nagyszülőnek csak akkor van joga a láthatáshoz, ha azt a szülők egyöntetűen jónak látják.

kali # 2008.04.12. 13:56

A volt aposom beállíott az előbb, hogy el akarja vinni a gyereket, de nem adtam oda, hisz még kicsi, meg egyébként se viheti el az apja se egyenlőre. Közben a gyerek felébredt és kijött, és amig odamentem hozzá aposom bejött, és utána elvette a gyereket, meg a gyerek is ment vele, körbevitte a lakáson. Közbe apos pofázott mindenfélét, hogy ilyen meg olyan vagyok, és néha agresszív megnyilvánulásai voltak, nekem akart jönni, ill elindult felém, és elég ilyesztő képet vágott, vicsorgott meg ilyenek, dumált a gyereknek hogy majd el fogja vinni és mutat neki egy másik világot. Én meg mondtam hogy igen egy olyat ahol iszik az ember, játékfüggő és elhagyja a családját, meg csavarognak egész nap. Milyen jó lesz, hogy lezüllött embert akarnak belőle nevelni. Meg modntam hogy majd ő elmondja a gyereknek mi történt, és én milyen szemét vagyok. Meg mindenféle baromságot mondott, mert kinézett a gyerek az ablakon és le volt reluxázva, ésk özölte vele apos hogy te csak rácson kersztül nézheted? majd én elviszel és megyünk.... én meg mondtam hogy mégis mit képzel hogy ez a gyerek be van rácsozva, egy börtönbe él, és igaziból ütöm vágom, nem foglalkozom vele és éheztetetem. Azt tudni kell hogy a gyerekem egy életvidám, rendkivül közvetelen, barátkozos baba. Aposból egyébként dölt az alkohol szag, és elegem van abból hogy folyamatosan csesztetnek, állítják hogy én elidegenítem tülök a gyereket, holott a nagyszülők minden láthatáskor jönnek az apával, ezt se tiltottam meg nekik, nem kértem hogy kérjenek külön láthatást, de most betelt a pohár. Van ugy hogy az apa nem is jön de küldi a szüleit maga helyett azért se szolok semmit, meg azért se hogy nem jönnek ide 8-ra hanem jóval később, addig várjuk őket, holott ez se lenne kötelességem.
Milyen modja van annak hogy én nem akarom hoyg ide betegye mégegyszer a lábát APOSOM, már nem először fordul elő hogy beállít és fenyeget meg igy viselkedik, és ugye nem tudok mit tenni ő az erősebb, most is az mentett meg hogy anyukám megérkezett, de így is alig tudtam becsukni az ajtót mert beállt apos az ajtóba és mondta, aztán megfogtam kilöktem a kezét és szorítottam az ajtót hogy be tudjam zárni. Mit lehet tenni az ilyenek ellen? Gondolom most csak annyit hogy kérjenek külön láthatást, de apost semmiképp se akarom a lakásomba látni, teljesen védtelen vagyok vele szembe. És azt meg pláne nem szeretném hogy elvihesse a gyerekemet, egy alkoholista játékfüggő, és tartok tőle hogy a gyerekemet elhagyná, ha elviszi majd sétálni meg kirándulni, meg azt se szeretném hogy kocsmákba kössön ki a gyerekem, vagy hogy azt lássa milyen amikor a papa az utcán issza a feleseket. Ez az a más világ amiről beszélt hogy majd megmutatja a gyerekemnek. Segítsetek, légyszi, nagyon kétségbe vagyok esve, mert eddit tényleg türtem, engedtem, de mostmár nem bírom ezt tovább....

Goodwitch # 2008.04.12. 15:12

Nem kell neki ajtót nyitni.

Goodwitch

kalamalyka # 2008.04.12. 15:56
  • el kell menni a gyh-ba és ugyanígy szépen mindent elmondani, ahol rögzitik , és ennek alapján majd ők....